• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2016

16:33

SILOVATELJU SMANJENA KAZNA ZA TREĆINU! Gojković osuđen na 12 godina zatvora

Vesti

SILOVATELJU SMANJENA KAZNA ZA TREĆINU! Gojković osuđen na 12 godina zatvora

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za šest godina kaznu bivšem vojnom policajcu Dejanu Gojkoviću (36) iz Bele Crkve i pravosnažno ga osudio na 12 godina zatvora zbog četiri silovanja i tri pokušaja silovanja na Mostarskoj petlji u Beogradu između 2010. i 2013. godine

 

 


Tom odlukom objavljenom na sajtu suda, preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Gojković bio osuđen na 18 godina zatvora za ista dela.

U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti koje su od uticaja na to da kazna bude veća ili manja.

- Međutim, izrečena jedinstvena kazna okrivljenom u trajanju od 18 godina prvostepenom presudom stroža je nego što je to sa stanovišta svrhe kažnjavanja neophodno, na šta se osnovano u žalbi branioca okrivljenog ukazuje - naveo je Apelacioni sud. 

Takođe je dodao da je kazna od 12 godina zatvora "adekvatna težini izvršenih krivičnih dela i stepenu krivice okrivljenog kao učinioca, te da će se njome postići svrha kažnjavanja".

Inače tokom suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost, veštak neuropsihijatar je utvrdio da Gojković dela počinio svesno, u stanju uračunljivosti.

Gojković je tokom suđenja negirao da je napadao i silovao žene kod Mostarske petlje.

Uhapšen je krajem novembra 2013. kada ga je iz zasede privela inspektorka Trećeg odeljenja beogradske policije Biljana Petrov.

Napadi su počeli 2010, a poslednji put 2013. godine, nekoliko dana nakon što je pokušao da siluje jednu devojku kod Mostarske petlje (22). Mete su mu bile žene svih starosnih dobi, pa čak i dve maloletnice.

Žrtve je sačekivao u večernjim satima na autobuskim stajalištima na "Mostaru", odakle ih je pratio do stepeništa koja vode ka mostu Gazela.

Prilazio im je s leđa, obarao ih na zemlju, a potom silovao. Pomoću DNK tragova koji su pronađeni na odeći jedne žrtve, identifikovan je Gojković. 

On je oženjen i otac dvoje dece, preneli su ranije mediji.


ROBIJA ZA MANIJAKA S MOSTARSKE PETLJE! Gojković osuđen na 18 godina zatvora!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mahnit Besan

pre 8 godina

Postici ce se svrha kaznjavanja tako sto ce, cim izadje kroz kapiju cz-a pohitati u susret nekoj novoj zrtvi... Kastracija, za pocetak.

Aleksandra

pre 8 godina

TREBA SUDOVE KASTRIRATI ONI SU NAJVECE ZLO U OVOJ DRZAVI

VODJA

pre 8 godina

Treba manijaka preseliti u blizini gde zive te sudije i advokati i DA DA MU SE PRUZE NA USLUGU NJIHOVE ZENE I CERKE

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija