• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š. - M. T

29.03.2016

18:30

TROSTRUKI UBICA PONOVO OSUĐEN: Branio sam ženu od silovatelja, a dobio čak 9 meseci nanogice!

Vesti

TROSTRUKI UBICA PONOVO OSUĐEN: Branio sam ženu od silovatelja, a dobio čak 9 meseci nanogice!

Podeli vest

Upozorio sam teču svoje supruge, koji ju je godinama zlostavljao, da joj više ne prilazi. To bi svaki muž uradio, a osuđen sam drakonski jer sam odrobijao 27 godina za tri ubistva, priča Radoslav Ivanović Rakac

Radoslav Ivanović Rakac (63) iz Gornjeg Milanovca osuđen je u februaru na devet meseci kućnog zatvora jer je pretio teči svoje supruge Jelene, koji ju je, navodno, godinama silovao!

Rakac je već proveo u zatvoru 27 godina i tri meseca zbog tri ubistva i uveren je da je prošlog meseca drakonski kažnjen samo zbog svog "debelog" dosijea.

Izbegava probleme


- Svi me gledaju kroz moju prošlost, a ne kakav sam zaista čovek. Na internetu pišu svašta. Da sam serijski ubica, ovakav i onakav. A da sam bar nešto uradio tom ženinom teči, pa neka me kazne kako hoće, ali samo sam stao u njenu zaštitu. Tom čoveku sam u afektu rekao: "Majmune, budalo, takvi kao ti i ne treba da žive." Ali to je izvučeno iz konteksta i ispalo je da sam mu pretio, a nisam ga ni pipnuo! Nikakvog fizičkog kontakta nije bilo, ljudi! - priča Rakac.

Public

Ivanović je, inače, jula 1983. ubio svoju prvu ženu i taštu, i za to je dobio tada maksimalnih 20 godina robije (jedina stroža kazna tada je bila smrtna). U zatvoru, 1997. godine, napao ga je jedan Albanac i Rakac ga je, kako tvrdi, ubio u samoodbrani.

Bio u emisiji "Goli život" Rakac je poslednji put bio u žiži javnosti 2014. kad je gostovao u emisiji "Goli život" kod Milomira Marića

- Međutim, dobio sam još sedam i po godina zatvora zbog navodnog prekoračenja nužne odbrane. Oni su tad morali da mi uračunaju tu kaznu u ovih 20 godina, jer je to tad bila maksimalna kazna, ali nisu hteli, pa sam protivzakonito odležao ukupno više od 27 godina - priča Rakac, koji je na slobodi od 2010.

Otad, kaže, radi i ne izlazi mnogo iz stana upravo da bi izbegao eventualne incidente.

- Ne divljam, nisam više klinac. Pola života sam bio u zatvoru, ali ne mogu da dozvolim da mi neko napastvuje ženu. Pa šta biste vi uradili? Je l' treba da obučem suknjicu i štiklice i da ćutim dok mi neko napada ženu? Nađe se uvek neka budala da vam zagorča život - objašnjava Rakac.

Jelena ističe da ju je teča B. I. iz Čačka punih 19 godina seksualno zlostavljao i da ju je prvi put silovao kad je bila devojčica.

- Rano sam ostala bez oca i podigli su me baba i deda u selu Prijevor kod Čačka. Teča me je prvi put prisilio na seks kada mi je bilo 13 godina, i to uz pretnje da nikom ne smem da kažem. To seksualno zlostavljanje trajalo je do pred kraj prošle godine. Nisam više mogla da izdržim i 23. decembra sam sve ispričala Radoslavu - priča Jelena.

Teča: Jelena je sve izmislila

Jelenin teča B. I. negira da ju je ikad seksualno zlostavljao.
- Naprotiv, o Jeleni i njenoj sestri i bratu sam se godinama starao i pomagao im. Sve to što iznosi Jelena je neka vrsta želje da se i meni i mojoj porodici nanese bruka. Ja sam častan i ugledan poslovni čovek i nije mi jasno zašto je sve to tvrdila. Uostalom, ja imam ćerku koja je starija od Jelene, a o meni kao čoveku možete da se raspitate u Čačku i siguran sam da niko ne veruje u te priče. Po meni, problem nije u Radoslavu, koji je osuđen, već u Jeleni, koja je iskonstruisala ovakvu priču - kaže B. I. i dodaje da je i on spreman za poligrafsko ispitivanje.

Radoslav joj je poverovao, pa je Jelena sve o dugogodišnjem silovanju ispričala i u Javnom tužilaštvu u Čačku.

- Molila sam ih da me provere na poligrafu, a onda i mog teču, ali nisu to prihvatili. I dalje sam spremna za "detektor laži" - ističe Jelena.

Apel žrtvama nasilja


Kada mu je supruga ispričala šta je trpela, Radoslav je iste večeri, zajedno sa njom, otišao kod B. I. u Ljubić kod Čačka.

- Njegov sin nas je pustio u kuću, sasvim mirno, nije bilo nikakvog nasilja ni pretnji. Nije mi bila namera da izazovem bilo kakav sukob, ali sam hteo da mu stavim do znanja da je zlostavljanju kraj. I umesto da se prizove pameti, on je pozvao policiju, koja je brzo stigla i privela Jelenu i mene u policiju. Jelena je u stanici ponovila šta je proživljavala i pred zoru je puštena, a mene su zadržali. Samo da napomenem da su policajci bili veoma korektni i profesionalni - navodi Rakac.

On je ostao u pritvoru do 11. februara, kada je održano suđenje u Opštinskom sudu u Čačku i kad mu je izrečena prvostepena presuda.

- Naravno, na presudu ću se žaliti, ali poštovaću odluku suda, kakva god da bude. I da napomenem, ja ovim javnim istupom nisam imao cilj da komentarišem presudu, već da upozorim sve žene u Srbiji koje iz stida kriju da su seksualno zlostavljane da to ne smeju da trpe i da prijave nasilnike - naglašava Radoslav.

On je, inače, poslednji put bio u žiži javnosti 2014. kad je gostovao u emisiji "Goli život" kod Milomira Marića. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Na pligraf i ostale provere i ko laze u zatvor po zakonu .

raska

pre 8 godina

Ne znam ko bi u nasem parlamentu prosao poligraf? U pravu je bubasvaba. Tetka na poligraf, pa da vidimo da li se stvarno starao o njima ili samo o njenom medjunozju?

XXL

pre 8 godina

Naravoučenje - ne pomagati ženama nad kojima se vrši nasilje. Sledi Vam krivična prijava za prekoračenje njene nužne odbrane. Ko lud, a ko blesav - samo u Srbiji.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17