• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.03.2016

20:14

SKANDALOZNA ODLUKA ŽUTIH SUDIJA: Čanak sme da zverski prebija ljude!

Vesti

SKANDALOZNA ODLUKA ŽUTIH SUDIJA: Čanak sme da zverski prebija ljude!

Podeli vest

Lider LSV Nenad Čanak nije čak ni uslovno osuđen iako je tokom postupka dokazano da je učestvovao u zverskom prebijanju Pavla Lešanovića 23. septembra 2012. godine ispred kafane "Tako je suđeno"!

Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je juče lidera LSV Nenada Čanka optužbi da je 22. septembra 2012. godine u Novom Sadu zverski pretukao Pavla Lešanovića iz Beograda!

Bahat, bahatiji, Čanak!
Ovo je dokaz da političar u Srbiji može maltene da ubije čoveka i da za to ne odgovara!
Pavle Lešanović

Čanak nije dobio čak ni uslovnu kaznu, što je bio zahtev tužilaštva, iako je tokom postupka dokazano da je sa grupom "gorila" sporne noći zverski premlatio Lešanovića ispred kafane "Tako je suđeno", u vlasništvu bivšeg vaterpolo asa Danila Ikodinovića.

Sam priznao da je tukao

Da skandal bude veći, Čanak je tokom suđenja nekoliko puta menjao svoje verzije priče, da bi na kraju i sam priznao da je "udario Lešanovića u grudi i u vilicu"!

Sudija mesecima odugovlačila proces

* 22. 9. 2012. Posle svađe zbog muzike, Čanak sa grupom telohranitelja pretukao Lešanovića ispred kafane "Tako je suđeno"
* Prvo tvrdio da "pojma nema o čemu se radi", pa da je "Lešanović pao jer je bio pijan", pa da ga je "Lešanović napao, ali mu nije uzvratio", da bi na kraju potvrdio da ga je "tukao pesnicama"
* Lešanovićev vozač Bojan Karišik rekao je da mu je "Čankov telohranitelj držao pištolj na čelu, dok mu je lider LSV uzeo ličnu kartu i rekao mu da upamti da ništa nije video"
* Sudija Tamara Kucurac punih devet meseci nije zakazivala početak suđenja
* Izmenjenom optužnicom umesto za nasilničko ponašanje Čanku suđeno za lake povrede i ugrožavanje bezbednosti

To, međutim, nije smetalo sudiji Tamari Kucurac, koja je u obrazloženju presude "objasnila" da tužilaštvo nije dokazalo Lešanovićeve optužbe da ga je Čanak udario štapom po čelu i levom oku, kao i da mu je pretio pištoljem.

ČANAK OSLOBOĐEN! Nije kriv za prebijanje Lešanovića!

- Okrivljeni Čanak jeste priznao da je Lešanovića udario u predelu grudi i vilice, ali taj deo sukoba nije ni bio deo optužnice - mrtva hladna je u obrazloženju presude navela sudija Kucurac.

I dok se Čanak i funkcioneri LSV juče nisu oglašavali, Lešanović za Informer tvrdi da je šokiran ovakvim epilogom.

- To je najklasičnije i najdrastičnije izrugivanje pravde! Ovo je dokaz da političar u Srbiji može maltene da ubije čoveka i da za to ne odgovara! Čanak ne samo da je priznao da me je tukao nego je i pet puta izvrtao priču, lagao istražne organe i na kraju je prošao potpuno nekažnjeno - ogorčeno priča Lešanović, koji ističe da je posle svega uplašen za svoju bezbednost.

- Plašim se za sebe, svoju porodicu, i imovinu. Čanak je sada očigledno na vrhuncu svoje moći, može da preti, ima svoje batinaše i niko mu ne staje na put - zaključuje Lešanović.

Bruka srpskog pravosuđa

Lešanovićev advokat Goran Petronijević smatra da je oslobađajuća presuda Čanku velika bruka srpskog pravosuđa. On navodi da je od samog početka sve ukazivalo na skandalozan kraj procesa.

RAT SAOPŠTENJIMA ZBOG ODLUKE SUDA! DSS: Zašto je Čanak "zaštićena životinja"?! LSV: Govor mržnje!

- Neću preterati ako kažem da je ovo što je uradio novosadski sud u rangu sa oslobađajućom presudom Naseru Oriću u Hagu! Strašno, nemam reči da opišem šta je sudija Kucurac od samog početka radila. Čanak je davao najmanje 15 izjava, a politički pritisci su očigledno urodili plodom. Zaista velika sramota za naše pravosuđe - zaključuje Petronijević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zdenko

pre 8 godina

Gospodine Lesanovicu treba da Vas je sramota. Uzeti stap od ovog debelog i "mudrog politikanta", izudarati se po glavi i telu vise puta, nije u redu. Sramota i nista vise. I jos ga tuzite sudu? Pa gde ce Vam dusa?

zeljko

pre 8 godina

Dobar deo sudija blati svoju profesiju, treba ih otpustiti.\n

DonKihot

pre 8 godina

Tipično za sudije iz reforme 2010.tih godina,odugovlačenje postupka u sprezi sa nezakonitim postupanjem.Krajnje vreme je da se 30% sudija najuri iz pravosuđa.

bubasvaba

pre 8 godina

Kaka sramota ?? cista pogodba kao na stocnoj pijaci koliko kosta da se izivljavam sa nekim i pri tom da ne budem osudjen . Znaci bijem kog hocu i krsim zakon koji hocu ali da odgovaram necu jer platim sudiji o zavrsim poso .

gabing

pre 8 godina

Srbija nikad nije oskudevala u budalama. Samo ova budala se bavi visokom politikom i to je problem. Ovog invalida stiti imunitet narodnog poslanika i on moze da radi sta hoce. Premljacuje ljude onom tojagom kojom se postapa. Poteze pistolj na gradjane,Vredja ljude kad god ima priliku za to. Vozi bahato motor u pesackoj zoni i uziva u svojoj moci..Evo poslednjeg primera o nezavisnom sudstvu. O tome nam vise nista nemojte pricati sve nam je odavno jasno.

pera

pre 8 godina

Mislili smo da su samo u malim nestima korumpirani sudije. Ko stiti ovog dokazanog siledziju.

momir

pre 8 godina

Da li u nasoj zemlji postoji bilo koja drzavna institucija koja moze izvrsiti proveru ovog ociglednog krivicnog dela koji je pocinio sudija i koji je mesecima odugovlacio sudjenje.\nDa li je ovo posao za republickog javnog tuzioca? \nDa li je moguce da ovaj sudija ostane na radnom mestu?\n

branko1

pre 8 godina

Ova sudija Kokurac verovatno će biti budući kadar Čankove stranke.On ,a I svi njegovi su svi kao prezime njegovog sudije

slavko

pre 8 godina

canak je zasticen od nacista iz madarske i unije ali sad ce proci vatru od seselja

Zoran

pre 8 godina

Ne otpustiti vec pohapsiti, a posto su sluzbena lica u sluzbi zakona kazna treba da bude dvostruka.

Mikac

pre 8 godina

Da li Republika Srbija ima uop[te tuzioce i da li sudije imaju unutrasnju i strucnu kontrolu. Ovom sudiji preispitati sve presude i pokrenuti krivicni proces. Naravnoodmah je suspendovati jer je obrukala celo sudstvo i svoju struku.Za ovaku presudu nije potreban pravni fakultet nego samo fakultet sa ulice. Vlada Srbije da se preispita da li je Srbiji uopste potrebno ovakvo pravosudje kada staje u zastitu batinasa i kriminalaca. Da jos neesto obavezno proveriti celokupnu imovinu ovog sudije i videti ko je predlozio i ko je izabrao na sudijsku funkciju. Objaviti koji je fakultet zavrsila sa kojom prosecnom oceno i kada jepolozila pravos udni ispit. Da vidimo da nije kupila diplomu.

LEO

pre 8 godina

CEO SRPSKI PRAVOSUDNI SISTEM JE U KOLAPSU OGREZO U KRIMINALU I KORUPCIJI TREBA GA ZATVORITI I UVESTI PROTEKTORAT

vlada

pre 8 godina

Zašto ovog crnokošuljaša /nije bez razloga/ batinaša, kabadahiju, separatistu i srbomrsca, "sud" oslobadja krivice!? Prebio čoveka iz Beograda, bez obzira na njegovo pijanstvo, priliči SAMO ekstremima i rasisistima! U ovom slučaju - prema Srbima! Kao drugo, sudstvo u N. Sadu je od nepoverenja, autonamaško i ispolitizovano!

NEON

pre 8 godina

Akad sudijama i advokatima pale dzipove ,vrse atentat ,napadaju porodice ,bacaju bombe onda sta to bi ADVOKATSKA KOMORA POD HITNO DA ODUZME LICENCE ZA NESTRUCAN RAD

Branko

pre 8 godina

Citiram Mladena Delića "pa ljudi da li je ovo moguće".

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija