• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

11.04.2016

12:05

SRAM VAS, BRE, BILO! Despot Vranić vozio pijan, ubio troje i dobio samo SEDAM godina zatvora!

Vesti

SRAM VAS, BRE, BILO! Despot Vranić vozio pijan, ubio troje i dobio samo SEDAM godina zatvora!

Podeli vest

Krivično veće Višeg suda u Novom Sadu osudilo je na kaznu od sedam godina zatvora Despota Vranića (23) zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće 8. juna 2014. godine na raskrsnici kod novosadskog " Merkatora", u kojoj su poginuli dvadesetogodišnjaci Vlаdicа Mаtović, Milicа Ležimirаc i Aleksаndаr Mаrić

 

Sud je izrekao Vraniću i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od četiri godine, a ukinut mu je i pritvor u kojem je bio od hapšenja pre dve godine,  pa će  ubuduće biti u kućnom pritvoru sa zabranom kretanja.

 - Utvrđeno je da je okrivljeni Vranić išao brzinom makar tri puta većom od dozvoljene, odnosno, po nalazu veštaka, minimalno 177 kilometara na sat i da je imao 1,46 promil alkohola u organizmu, što je uticalo na smanjenu sposobnost reagovanja u vožnji - rekao je predsedavajući sudskog veća Vidoje Mitrić u obrazloženju presude.

Branioci su tvrdili da je tačno da je Vranić vozio nedozvoljenom i neprilаgođenom brzinom, аli da to nije bio  osnovni uzrok nesreće, kao i da mu se sudilo,  jer je jedino preživelo lice u kobnoj sаobrаćаjnoj nesreći .

BRUKA! UKINUTA PRESUDA PIJANOM VOZAČU koji je u NS divljačkom vožnjom ubio troje mladih!

- Ne osećаm se krivim zа nаstаnаk sаobrаćаjne nezgode, аli izrаžаvаm duboko žаljenje zbog nаstrаdаlih u njoj. Više bih voleo dа sаm poginuo tom prilikom, nego dа prolаzim kroz sve ovo - rekao je Vranić u završnoj reči pred sudskim većem.

Prvu presudu Vraniću, kojom je osuđen na osam godina zatvora, ukinuo je Apelacioni sud u Novom Sadu, koji je naložio novo suđenje. 

PIJAN "AUDIJEM" UBIO TROJE MLADIH, osuđen na osam godina zatvora!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vojska_spasa

pre 8 godina

Uh jako tesko pogotovu za porodice poginulih mladih ljudi, ALI, gledao sam snimak milion puta stopirao i vracao iz ciste znatizelje da vidim jeli ovaj manijak(to kazem iz razloga sto je prvo pijan seo za volan a drugo sto je vozio 177km/h u bulevaru) prosa kroz crveno ili zeleno.\nOno sto sam utvrdio je da je ipak prosao na cisto ZELENO svetlo, sto implicira da su ovi iz vozila sto su poginuli prosli na cisto CRVENO i za to nije ovaj kriv, to mu je olaksavajuca okolnost, koja ne umanjuje narocito posledicu njegove ne promisljene odluke da vozi pijan sa 3 puta vecom brzinom.\nDakle, ipak da su oni iz drugog auta prolazili ba svoje zeleno a ne crveno, tragedija na ovaj nacin se nebi dogodila i mozda bi se ovaj manijak sam zakucao u banderu i poginuo ili sta god.\nOvako, sami su doveli sebe(tj. vozac auta) u najgoru mogucu situaciju po njihove zivote! nazalost.\nNe bih komentarisao presudu jer nisam pravnik vec neko iz saobracajne struke tacnije saobracajni inzenjer.\n

novosadjanin

pre 8 godina

A gde je snimak sa kamere iz bulevara cara lazara koji dokazuje da su prosli na crveno?

bibe

pre 8 godina

Ovo nigde nema \nJa sam pre dve godine vozio brze i odma sam bio kod sudije za prekrsaje dovio zabranu mesec dana na teritoriji srbije i 17500 dinara kaznu imam stranu vozacku dozvolu inace nezivim u srbiji pa me odma odrezali nije problem kriv sam bio ali za ovo samo 7 god neznam sta da kazem sem da je sudija kucni prijatelj od ovog momka

Mikser

pre 8 godina

Da, trebalo je da dobije blazu kaznu, ipak je on prosao na zeleni, a oni na crveno. Necemo sad da zanemarimo cinjenica jer nam se ne dopada despotova njuska

branko1

pre 8 godina

Ovo nije prva ni jedina bruka I sramota sudova u Vojvodini.Potrebno je zajedno sa ovom političkom gov****jom rasturiti I njihove trabante u svim sverama vojvođanskog društva

Rajko

pre 8 godina

Saglasan sam sa naslovom. Sramota, šta drugo reći? Em što su mu smanjili kaznu, još su mu umesto zatvora dali nanogicu. Strašno. A, ova tri mlada života, zbog bahate vožnje jedne pijandure, šta sa njima? Pitam se, u vezi sa sudijama, gde će im duša? Prosto ne mogu da verujem da ne možemo, kao država, ništa uraditi po pitanju sudstva?! Pa i mala deca vide da tu cveta korupcija i još mnogo šta!

Marko

pre 8 godina

Ajde malo bolje procitaj o tom slucaju pa komentarisi...bahato je vozio I on ali I oni koji su prosli na crveno,da nisu do nesrece ne bi ni doslo.. On umesto da odgovara za prekrsaj I plati kaznu sad ce da robija jer je onaj u drugim kolikma resio da prodje raskrsnicu na crveno.

perica

pre 8 godina

Po onom sto kazu vestaci golf je prosao na crveno a Vranic sa audijem na zeleno.Da je golf postovao zakon i nije prosao na crveno do nesrece ne bi ni doslo jer bi Vranic prosao ne udarivsi nikoga.Da je Vranic postovao zakon i vozio trezan propisanih 50km mozda bi uspeo da izbegne golfa koji je prosao na crveno, a ako ne posledice udara u njega ne bi bile fatalne smrtonosne za putnike golfa,i ne bi bio kriv uopste za izazivanje nesrece.Da je Vranic vozio pijan propisanih 50km i prosao na zeleno i udario golfa koji je prosao na crveno,ko je izazvao nesrecu? Nesrecu je prvo izazvao golf prolaskom na crveno a Vranic je mozda mogao da izbegne udar da je postovao zakon i trezan vozio 50km i zbog toga odgovara.Na zalost ovakvih situacija u zivotu ima cesto,saobracajna pravila i zakon se moraju postovati da bi se sprecili nemili dogadjaji,dok vozite morate pokusati da ispravite i tudju gresku da ne bi doslo do nezgode.

milunher

pre 8 godina

Fuj,bem ti taki sud i taku drzavu i takvog sudiju,sve je u ovoj vukojebini otislo u tri lepe PM

Djole

pre 8 godina

NIJE IH ON UBIO, SAMI SU SE UBILI JER SU PROSLI NA CRVENO SVETLO!!! A ON NEKA ODGOVARA SAMO ZA PREKORACENJE BRZINE.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija