• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2016

17:56

UJEDINJENI PROTIV KRIMINALA: U regionu sprovedena akcija Interpola "Balkan Trigger"

Vesti

UJEDINJENI PROTIV KRIMINALA: U regionu sprovedena akcija Interpola "Balkan Trigger"

Podeli vest

Na području pet država zapadnog Balkana sprovedena je uspešna zajednička policijska akcija usmerena protiv organiziranog kriminala pri čemu su uhapšene 22 osobe a zaplijenjena je i velika količina oružja, streljiva i eksploziva, potvrdili su u poneđeljak u Sarajevu predstavnici bosanskohercegovačkih policijskih agencija koji su koordinirali ovu operaciju

Direktor Nacionalnog biroa Interpola za BiH Branislav Pavlović je na konferenciji za novinstvo kazao da je regionalna operacija pod kodnim nazivom "Balkan Trigger" sprovedena od 17. do 19. aprila te da je tada zaplijenjeno 44 komada različitog oružja, na hiljade komada streljiva i veća količina granata i eksploziva.

Uz to su, kako je javila Hina, zaplijenjena 52 kilograma marihuane a sprovedene su provere više od 40.000 osoba na području Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Od 22 uhapšene osobe njih šest privedeno je po međunarodnim poternicama.

Akcija je provedena na zahtev Generalnog sekretarijata Interpola uz primenu baze te međunarodne policijske organizacije čiji je cilj identifikacija i praćenje oružja koje je u nezakonitu posedu.

Sudeći po izveštajima agencija, Pavlović nije govorio o razlozima prošlonedeljne iznenadne posete prvog CIA Sarajevu Džona Brenana.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija