• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Tanjug

26.04.2016

10:25

BEKO DANAS SVEDOČI O ATENTATU: Spreman sam da ispričam sve što znam o napadu!

Vesti

BEKO DANAS SVEDOČI O ATENTATU: Spreman sam da ispričam sve što znam o napadu!

Podeli vest

Biznismen Milan Beko stigao je danas u Palatu pravde gde će svedočiti u Višem sudu u Beogradu na suđenju Maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine

Beko će iskaz dati u svojstvu oštećenog.

- Spreman sam da ispričam sve što znam o napadu na mene - izjavio je Beko za "Večernje novosti".

Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača. Adrovac je negirala umešanost u to delo kao i bilo kakva saznanja o događaju.

U Švajcerskoj je uhapšen Majin suprug Ivan Adrovac za kojeg ju je, kako je Maja navela tokom izlaganja odbrane, policija ucenjivala.

Adrovac se tada požalila sudu da ju je nakon hapšenja policija neprekidno ispitavala za muža i brata i da su je pitali koliko je spremna da bude u zatvoru za drugog i odvojena od dece, nad kojom joj je u međuvremenu oduzeto starateljstvo.

Ona je u pritvoru devet meseci od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se njen DNK našao tu.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela".

Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke ''sig sauer'' model P-210 i ''zbrojovka 75'', i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm "luger", kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste "sig sauer" i "zbrojovka" i da se proizvodi u fabrici "Prvi partizan" iz Užica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija