• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.05.2016

11:26

(FOTO) SLUČAJ BEKO! Maja Adrovac stigla u sud!

Vesti

(FOTO) SLUČAJ BEKO! Maja Adrovac stigla u sud!

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu nastavlja se suđenje Maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine

Ona je prvi put u sud došla sa slobode, jer je krajem aprila puštena oz pritvora, kada joj je određen kućni pritvor uz elektronski nadzor.

U pritvoru je provela devet meseci, a ukinut joj je 26. aprila nakon svedočenja Milana Beka. Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se tu našao njen DNK. Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela".

Informer

Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke "sig sauer" model P-210 i "zbrojovka 75", i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca. Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm "luger", kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste "sig sauer" i "zbrojovka" i da se proizvodi u fabrici "Prvi partizan" iz Užica.

Maja je supruga i majka dvoje dece Ivana Adrovca, koji je nedavno uhapšen u Švajcerskoj zbog više drugih krivičnih dela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija