• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S. - M. V.

27.05.2016

08:41

TAJNA MRTVE BEBE IZ POŽAREVAČKOG ZATVORA! Kako je moguće da niko nije znao da je ZATVORENICA TRUDNA?

Vesti

TAJNA MRTVE BEBE IZ POŽAREVAČKOG ZATVORA! Kako je moguće da niko nije znao da je ZATVORENICA TRUDNA?

Podeli vest

Zlata Stanimirović (38) iz Niša pokušala je da se ubije u zatvoru isekavši se žiletom po vratu, a stražari su prilikom pretresa njene ćelije ispod kreveta u kesi našli mrtvo novorođenče

Niko nije znao
Ispitaćemo sve detalje vezane za trudnoću, jer niko u zatvoru nije uočio da je osuđenica u drugom stanju
Izvor iz istrage

Osuđenica Zlata Stanimirović (38) iz Niša pokušala je preksinoć da se ubije u ženskom zatvoru u Požarevcu, a stražari su prilikom pretresa njene ćelije pronašli mrtvo novorođenče u kesi ispod kreveta! Niko u zatvoru nije znao da je ona trudna, a obdukcija leša treba da utvrdi da li je Zlata rodila mrtvu bebu ili ju je ubila po porođaju!

Kako saznajemo, Zlata izdržava trogodišnju kaznu zbog dilovanja droge (vidi okvir), ali ona nije narkomanka, i trebalo je da izađe na slobodu sledeće godine.


GDE ĆE IM DUŠA?! OVO SU SRPSKE MAJKE MONSTRUMI! Zbog čega Srpkinje ubijaju svoju decu?!

U nervnom rastrojstvu, u sredu oko 20.30, žiletom se isekla po vratu, pa je hitno prebačena u bolnicu.


MONSTRUOZNO ČEDOMORSTVO U SELU ZABREGA! Bebi smrskala lobanju, slomila joj noge i ruke!
 

Uhvaćena sa 280 grama marihuane

Informer

Zlata Stanimirović je pravosnažno osuđena 23. aprila 2013. na tri godine zatvora zbog droge. Ona je 4. decembra 2009. uhvaćena u aleksinačkom selu Trnjane kako gaji marihuanu u kući u kojoj je živela sa nevenčanim suprugom S. Ž. Tad je zaplenjeno 280 grama ove droge, upakovane u nekoliko manjih paketa spremnih za dalju prodaju. U KPZ "Požarevac" upućena je 2014. i na slobodu je trebalo da izađe početkom 2017.
Zlata ima prebivalište u Nišu, u naselju Gabrovačka reka. U njenom stanu novinar Informera zatekao je samo njenu majku, koja je samo kazala: "Doviđenja" i zatvorila vrata.
U selu Trnjane kažu da se dobro sećaju Zlate.
- Ona je živela nekoliko godina sa našim rođakom, ali je odavno nema u ovom kraju, verovatno ga je napustila. On je problematičan, nismo ga videli već mesec i po dana, čuli smo da je u zatvoru zbog neke tuče - kazali su nam rođaci Zlatinog bivšeg muža.                                                        D. K.

- Dok su joj lekari ukazivali pomoć, ona je pričala nepovezano i nekoliko puta je pomenula neku mrtvu bebu. Čim su joj rane sanirane, vraćena je u zatvor, ali je njena ćelija oko 21.30 detaljno pregledana. Stražari su videli najlon kesu ispod kreveta, a kad su je otvorili, prenerazili su se - priča naš izvor iz istrage.

Odmah je obaveštena policija, koja je obavila uviđaj, a Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je naredilo obdukciju bebe, kojom će se utvrditi tačno vreme i uzrok smrti.

- Ako se utvrdi da je beba mrtvorođena, protiv osuđenice neće biti pokrenut nikakav postupak, ali ako obdukcija pokaže da je beba usmrćena, podneće se krivična prijava zbog ubistva deteta nakon porođaja - objašnjava naš izvor.

U zatvoru su se, kaže on, dešavali porođaji, ali o tome je uprava znala i osuđenicama je omogućavano da se uz lekarsku kontrolu porađaju u zatvoru i da svoje bebe mogu godinu dana da neguju. Nakon toga bebe su predavane porodicama ili nadležnim ustanovama.

- Međutim, ovakav slučaj još nismo imali i ispitaćemo sve detalje vezane za njenu trudnoću, s kim i gde je zatrudnela, jer niko u zatvoru nije uočio da je u drugom stanju. Ako je zatrudnela tokom izlaska ili na vikend odsustvu, to je u redu. Ali ako se pokaže da je zatrudnela u zatvoru sa nekim radnikom Kazneno-popravnog zavoda, onda će se pokrenuti istraga protiv tog radnika, jer je to krivično delo. Takvi slučajevi su se već dešavali - objašnjava naš izvor.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrdili su nam da se desio ovaj incident.

- Osuđenica nije ranije pravila probleme u zatvoru, a njene cimerke u ćeliji ili nisu znale za njenu trudnoću ili nisu želele to da prijave. Ona se, po svemu sudeći, porodila u ćeliji, a cimerke su reagovale tek kad je počela da se povređuje oštrim predmetom. Stražarska služba je brzo zbrinula povređenu osuđenicu i pozvana je Policijska uprava u Požarevcu - kažu u UIKS. 


UŽAS U ZAJEČARU: Majka pronašla mrtvu bebu ispod ćerkinog kreveta!


(VIDEO/FOTO) POTRESNO! Dečak (7) nacrtao crtež zbog kojeg je njegova mama ZAVRŠILA NA DOŽIVOTNOJ ROBIJI!

Informer

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija