• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2016

10:54

TUŽILAŠTVO: Nova optužnica protiv Kosmajca!

Vesti

TUŽILAŠTVO: Nova optužnica protiv Kosmajca!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je novu optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca, kojom ga tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju

- Optužnica je podignuta juče, nakon završene dopune istrage koju je naložio Viši sud u Beogradu - rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

U tužilaštvu nisu precizirali za koje se radnje izvršenja tereti Kosmajac, a ovu optužnicu treba da potvrdi Viši sud.

Pored Kosmajca optužnicom su obuhvaćeni službenik opštine zvezdara Dragi Milidrag koji se tereti za zloupotrebu sluzbenog polizaja i geometar Republickog geodestkog zavoda Milan Rapaić koji se tereti za pomaganje u izvrsenju tog dela.

Prva optužnica koja je vraćena na dopunu istrage protiv Kosmajca bila je podignuta u oktobru zbog istog krivičnog dela.

Kosmajac se tereti da je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra, preneo je ranije Krik.

Pre dva dana, Prvi osnovni sud odbio je optužni predlog Osnovnog tužilaštva, koji je Kosmajca teretio za utaju poreza, pošto je zaključio da nije reč o krivičnom delu već o prekršaju.

Na tu odluku tužilaštvo je uložilo žalbu i čeka se odluka Višeg suda.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Kosmajcu je ranije izrečena zabrana napuštanja boravišta, a privremeno mu je zaplenjeno i 23 lokala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija