• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.06.2016

10:33

STRAVA I UŽAS U SKOPLJU! Leš Srpkinje jeli pacovi, VLASTI PUSTILE DA DVA DANA TRUNE ISPOD MOSTA!

Vesti

STRAVA I UŽAS U SKOPLJU! Leš Srpkinje jeli pacovi, VLASTI PUSTILE DA DVA DANA TRUNE ISPOD MOSTA!

Podeli vest

Telo beskućnice Vesne Stanković iz okoline Štrpca dva dana ležalo ispod jednog mosta u Skoplju, pošto nadležni nisu hteli da je sklone jer nije imala uredna dokumenta

 

Tuga
Vesna je bila gluvonema, kao i njena trogodišnja ćerkica

Leš državljanke Srbije Vesne Stanković (35), gluvoneme beskućnice iz okoline Štrpca, skoro dva dana je ležao ispod jednog mosta u Skoplju pošto niko od nadležnih nije hteo da izađe na teren i skloni ga zbog njenih neurednih dokumenata!

Telo ove žene nalazilo se već u fazi raspadanja, a usled toplog vremena neprijatan miris je privukao brojne pacove, koji su počeli da ga jedu! Nesrećna Stankovićeva je, pre smrti, čekala na makedonski pasoš i zbog toga je ispao "papirološki" problem oko toga ko je nadležan za njen slučaj.

screenshot

 Prodrmala sam je za nogu, koja je bila hladna kao mraz

screenshot

Sevdija Memedovska

Centar za socijalni rad je više puta odbio da izađe na lice mesta, sve dok nije reagovala nevladina organizacija "Ambrela", koja je pokrenula nadležne institucije da konačno prebace leš u pogrebno preduzeće "AD Butel" i preuzmu na sebe troškove pogreba, jer njena familija to nije u mogućnosti.

Makedonska televizija Nova snimila je prilog o ovom nemilom događaju i popričala sa Vesninim rođakama, koje takođe žive u tom improvizovanom naselju ispod mosta u Skoplju.

- Sve smo sedele i razgovarale u ponedeljak ujutro. Krenula sam da je probudim, ali se ona nije pomerala. Prodrmala sam je za nogu, koja je bila hladna kao mraz. Tek tada sam shvatila da je preminula. Odmah smo pozvale policiju, međutim, oni su nam rekli da to nije njihova stvar, pošto nije reč o nasilnoj smrti - izjavila je juče Vesnina svekrva Sevdija Memedovska i dodala:

- Pozvali smo zatim i Hitnu pomoć, koja je izašla na teren i samo konstatovala da je mrtva. Uputili su nas da se javimo socijalnim radnicima u skopskom naselju Bukurešt, međutim, po Vesnino telo satima niko nije dolazio. Kako su rekli, to nije njihova nadležnost pošto je ona državljanka Srbije!

Porodica Memedovski već 35 godina živi u Skoplju, ali bez krova nad glavom.

Ispod mosta su pre godinu dana napravili improvizovani "stan". Oni prikupljaju i prodaju plastične flaše, što im je jedini izvor prihoda. Iza nesrećne Vesne, rodom iz mesta Berevca na Kosovu, ostala je trogodišnja ćerkica, koja je takođe gluvonema. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moravka

pre 7 godina

OVO JE TAKO STRASNO,PA GDE NAM JE TA BALKANSKA DUSA NESALA.KUKAMO NA ZAPAD DA SU BEZDUSNI!!!

citateljka

pre 7 godina

UZAS!!!!! Koja nehumanost i neodgovornost! Fuj Makedonci, sram vas bilo!!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija