• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S

11.06.2016

10:32

ŠEST SATI ČEKALA NA HITAN CARSKI REZ Sanja umrla u 7.mesecu trudnoće na medenom mesecu!

Vesti

ŠEST SATI ČEKALA NA HITAN CARSKI REZ Sanja umrla u 7.mesecu trudnoće na medenom mesecu!

Podeli vest

Lekari užičke bolnice operisali Sanju Marinković (20) tek pošto je ona bila gotovo na samrti. Doktori tvrde da je preminula jer je tri dana u stomaku nosila mrtav fetus


Trudnica Sanja Marinković (20) iz Nemenikuća kod Sopota, koja je u sredu ujutru preminula u užičkoj bolnici nakon što joj je pozlilo na medenom mesecu na Zlatiboru, šest sati je čekala da joj bude urađen hitan carski rez! Kako tvrde njeni rođaci, Sanji, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, pozlilo je u noći između utorka i srede.

- Ona je u snu počela da se guši i uspela je da probudi supruga Srđana. Nije mogla da priča i jedva je dolazila do vazduha. Počela je da se trese i Srđan je odmah pozvao Hitnu pomoć - priča rođak preminule trudnice.

TUGA U UŽICU: Posle carskog reza, trudnica (20) preminula u bolnici!

Sanja se gušila

Naš sagovornik tvrdi da je Hitna pomoć stigla veoma brzo i da je zaista učinila sve što je bilo u njenoj moći, ali da njihove kolege u užičkoj bolnici, u koju je Sanja dovezena, nisu bile tako profesionalne.

Srđan nam je rekao da je to veče mazio Sanjin stomak i da je osetio kako se beba pomera

- Stigli su u užičku bolnicu oko dva sata ujutru. Videlo se da Sanji nije dobro, ali tim doktorima je trebalo šest sati da shvate da treba da joj urade carski rez. Oni su tek u osam sati ujutru počeli da je operišu iako su pre toga videli da Sanja umire - priča isti rođak.

On dodaje da u užičkoj bolnici sada tvrde da je Sanja umrla usled komplikacija jer joj je beba tri dana bila mrtva u stomaku.

Darko Cvetanović/privatna arhiva

Ispoštovana procedura

Komisija za unutrašnji stručni nadzor Opšte bolnice u Užicu utvrdila je da u ovoj ustanovi nije bilo propusta lekara tokom prijema i lečenja Sanje Marinković iz Sopota.
- U toku prijema i lečenja pacijentkinje ispoštovana je sva potrebna medicinska procedura u skladu sa aktuelnom medicinskom doktrinom i primenjena je adekvatna terapija - zaključila je komisija.

- To naprosto nije tačno jer nam je Srđan ispričao da je, pre nego što su to veče legli u krevet, mazio Sanjin stomak i da je osetio kako se beba pomera. O čemu više da pričamo? Samo se pitam da li će neko od lekara odgovarati ako se utvrdi da je bilo njihovih propusta - pita se on.

Sanja se prošle subote udala za Srđana Marinkovića i nakon svadbe rešili su da na bračno putovanje odu na Zlatibor. Ipak, umesto da se vrate sa medenog meseca, u petak su Srđan i Sanjin otac Zoran njeno telo iz bolnice u kovčegu dopremili u porodični dom u Nemenikućama.

 

Baba predosetila smrt

Veliki broj rođaka, komšija i prijatelja u petak je bio u domu Marinkovića kada je kovčeg sa telom nesrećne žene dovezen. U kući Miloja i Dragice Jerinić, Sanjinih dede i babe, u kojoj je ona odrasla, prolamali su se jecaji i plač.

- Šta će mi posle ovoga život. Umesto da za dva meseca budem pradeda, ja te sahranjujem - kroz suze je zapomagao neutešni deda, dok je baba Dragica plakala.

Sanjina mlađa sestra Sandra, koja se nije razdvajala od sestrine fotografije, rekla je da je njihova baka predosetila da će Sanja umreti.

- Kada su nam u sredu ujutru javili da je Sanja u bolnici i da je bez svesti, baba je izašla iz kuće u dvorište i počela da plače. Ponavljala je stalno: "Ona mi se neće vratiti." Pitala sam je šta će Sanja da joj kaže kada dođe kući i čuje kako je zapomagala. Ali, eto, baba je bila u pravu. Moja sestra je umrla jer nisu mogli da nađu hirurga da joj uradi carski rez i to je strašno - kaže Sandra Jerinić. M. S.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
starica

pre 7 godina

Ovde bi smrt nastupila i u slucaju da je odmah uradjen carski rez .-I ja za mnogo sta okrivljujem nase neodgovorne lekare ali ako je zena umrla od trudnickog trovanja krvi, tu ne bi pomogla ni operacija obavljena 5-6 sati ranije. Moje iskreno saucesce porodici.

drug Pera

pre 7 godina

- U toku prijema i lečenja pacijentkinje ispoštovana je sva potrebna medicinska procedura u skladu sa aktuelnom medicinskom doktrinom i primenjena je adekvatna terapija - zaključila je komisija. Komisija jedino nije dovršila izveštaj, da prema navedenoj proceduri, smrtni ishod, verovatno,je sasvim logičan. Kakav cinizam i kakva beskrupuloznost tih ljudi a i moral im je,prema njihovoj proceduri, izgleda već odavno umro.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija