• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2016

13:43

SLUČAJ VAZURA: Suđenje napadačima zakazano za 21. jun!

Vesti

SLUČAJ VAZURA: Suđenje napadačima zakazano za 21. jun!

Podeli vest

Dvojica napadača na direktora FK Partizan Miloša Vazuru i njegovo obezbeđenje 28. aprila ispred prostorija kluba trebalo bi da sledeće sedmice sednu na optuženičku klupu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu

- Sud je za utorak, 21. jun u 09,00 časova zakazao početak suđenja - rekla je danas Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Inače, Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je početkom prošle nedelje sudu optužni predlog protiv Veljka Belivuka i Darka Ristića zbog napada na Vazuru i njegovo obezbeđenje, dok treća osoba koja je bila sa njima prilikom incidenta nije optužena.

Optužnim predlogom Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Za nasilnicko ponašanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za tešku povredu zaprećena kazna od šest meseci do pet godina.

Ristić se nalazi u kućnom pritvoru, dok se Belivuk brani sa slobode.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnazno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora, jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

Što se aprilskog incidenta tiče, policija je nekoliko dana nakon tuče, identifikovala napadače preko video snimaka sa sigurnosnih kamera i potom ih uhapsila.

Oni su 28. aprila napali direktora FK Partizan i njegovo obezbeđenje ispred prostorija kluba, pošto su sačekali Vazuru ispred stadiona, kada je dolazio na posao.

Mediji pišu da su ga verbalno napali, a onda je došlo i do fizičkog kontakta.

Vazura je kada je počela tuča pobegao u klupske prostorije, dok su dvojica napadača pretukla dvojicu pripadnika klubskog obezbeđenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija