• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2016

14:58

NIŠTA OD PASOŠA ZA MIŠKA! Još tri meseca bez putne isprave!

Vesti

NIŠTA OD PASOŠA ZA MIŠKA! Još tri meseca bez putne isprave!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je za još tri meseca vlasniku Detla holdinga Miroslavu Miškoviću produžio meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje pasoša, jer smatra da i dalje psotoji potreba da mu se u određenoj meri i fizički ograniči sloboda kretanja, rečeno je danas Tanjugu

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić je precizirala da je sud rešenjem od 16. juna potvrdio prvostepenu odluku kojom je Miškoviću produžena ta mera.

ROBIJA! Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu!

Apelacioni sud je zaključio da mera zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave, kao jedna od najblažih procesnih mera uz ranije određeno jemstvo predstavlja dovoljnu, ali i nužnu garanciju za obezbeđenje prisustva okrivljenog tokom ovog krivičnog postupka, dodala je Piljić.

U obrazloženju odluke sud je naveo da su pomenute "procesne mere još uvek kumulativno (zajedno i jemstvo i zabrana kretanja uz oduzimanje pasoša) neopohodne, jer i dalje postoji potreba da se okrivljenom u određenoj meri i fizički ograniči sloboda kretanja, pošto okolnosti koje ukazuju da bi mogao pobeći, sakriti se i otići u inostranstvo, odnosno u nepoznato mesto nisu izgubile na značaju".

S druge strane, kako podseća Apelacioni sud, procesne mere koje su se primenjivale na Miškovića su tokom krivičnog postupka sukcesivno ublažavane.

 - Trenutno se u odnosu na njega primenjuje najblaža procesna mera koja mu slobodu kretanja ne ograničava prekomerno, posebno kada se ima u vidu da mu nije ograničeno pravo da od suda traži dozvolu za put u inostranstvo u vezi sa poslom sa kojim se bavi - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Specijalni sud u Beogradu osudio je ranije danas Miškovića na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra, dok ga je oslobodio optužbi za izvlačenje para iz putarskih preduzeća.

MIŠKOVIĆ: Vratite mi pasoš i 12 miliona evra!

Miškovićev advokat je najavio žalbu, a kompanija Delta holding da će tražiti povraćaj jemstva i pasoša, ali te mere su ovom odlukom suda produžene za još tri meseca, kada će Specijalni sud po službenoj dužnosti opet ispitivati da li i dalje postoje razlozi za njihovo produženje.

Mera zabrane napuštanja boravišta uz oduzimanje pasoša za još tri meseca pravosnažno je potvrđena i Miškovićevom sinu Marku i Milu Ðuraškoviću koji su osuđeni u razdvojenom postupku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 7 godina

Vratite coveku pasos nece on nigde casna pionionirska rec . Gde u svetu se moglo zaraditi posteno za ovako kratko vreme toliko bogatstvo GDE?????

vlada

pre 7 godina

Stavite mu "pasoš" na zatvorski krevet, kad je toliko navalio!

Posmatrac

pre 7 godina

Kada nadlezni organi ukljuce Nezavisnu drzavnu revizorsku instituciju, Nezavisne finansijske eksperte EK i postene policajce i tuzioce u novu istragu - pored oduzete imovine u Srbiji, regionu , inostranstvu i konfiskovanju novca na svim ino-racunima FAMILIJE - nece mu se ni izlaziti iz zatvora. Moze iz zatvora elektronski trgovati preko London stock exchang u Londonu sa omiljenim mu derivatima : zlatom, valutama, metalima, zitaricama... " Strucnjacu " i saradnici kojima je obecavao kule i gradove iz Delte poznati po ultrabrzom berzanskom trgovanju iskljucivo sa tudim parama otetim od drzave i poreskih obveznika: jedan po jedan ce ga otkucati.Kao Milka....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija