• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2016

22:07

PROVALJENA MIŠKOVA TAKTIKA: Gazda Delte može da odlaže robiju do kraja 2017?!

Vesti

PROVALJENA MIŠKOVA TAKTIKA: Gazda Delte može da odlaže robiju do kraja 2017?!

Podeli vest

Gazda "Delta holdinga" Miroslav Mišković, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog utaje poreza, moći će bez većih problema da odloži odlazak na robiju bar do kraja 2017. godine, procenjuju stručnjaci!

Sagovornici Informera uvereni su da bi Apelacioni sud već u poslednjem kvartalu ove godine mogao da odluči o tajkunovoj žalbi na prvostepenu presudu Specijalnog suda. Advokat Borivoje Borović očekuje da do jeseni bude doneta pravosnažna presuda u Miškovićevom slučaju.

Nema preciznog roka
Apelacioni sud nema rok za odlučivanje, ali bi u slučaju Miškovića to moglo biti na jesen
Borivoje Borović, advokat

 

MIŠKOVIĆ URLAO OD BESA: Živ neću u zatvor, VUČIĆU ĆU JE*ATI SVE PO SPISKU!

- Ne verujem da će ovaj predmet biti vraćen na ponovno suđenje, jer je to pravna stvar o kojoj odlučuje apelacija. Verovatnije mi je da potvrdi ili samo preinači odluku, jer je suđenje dovoljno dugo trajalo i vršena su brojna veštačenja. Apelacioni sud nema rok za odlučivanje, to zavisi od zauzetosti sudija i rasporeda predmeta, ali verujem da bi to moglo biti na jesen - tvrdi Borović za Informer.

Sa njim je saglasan i bivši koministar policije i advokat Božo Prelević, koji ističe da bi ovaj proces mogao biti gotov do novembra.

- Verujem da će apelacija doneti odluku do 8. novembra. Ako potvrde odluku, to će već tad biti pravosnažno. Ali ukoliko vrate na ponovno suđenje, onda je teško predvideti koliko će vremena proći do pravosnažnosti presude - kaže Prelević.

Zoran Ateljević, Đuraškovićev branilac, na drugoj strani, uveren je da će pred kraj godine predmet tek stići u Apelacioni sud na odlučivanje.

- Odluku bi, zbog obimnosti slučaja i broja učesnika, mogli da donesu na proleće naredne godine - zaključuje Ateljević.

VUČIĆ: Presuda Miškoviću je napredak u borbi protiv korupcije

Ipak, svi naši sagovornici naglašavaju da bi i posle pravosnažnosti presude Mišković mogao da "kupi" još godinu dana na slobodi na osnovu lekarskih potvrda o navodno lošem zdravstvenom stanju.

Takođe, naruku mu ide i činjenica da su srpski zatvori pretrpani, pa se na odlazak na odsluženje kazne u redovnoj proceduri čeka i po više od šest meseci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
robin

pre 7 godina

Gde su politicari koji su mu omogucili da se obogati.Sve su ovo price za malu decu.Daleko od prave istine.

branko

pre 7 godina

Za neplaćen porez na oružje od 21.000,00din, bez ikakve opomene uzeli su mi 90.000,00din direktno sa tekućeg računa poštanske štedionice, a preko Vojnog računovodskog centra koji mi isplaćuje lični dohodak.Naplaćen je i zastareli dug i kamata na isti.Uzimali su mi 2/3. ne ličnog dohotka do namirenja duga, bez ikakvog obaveštenja i prava žalbe.Sam sam morao da dođem do saznanja zašto mi se skida novac sa računa. Da sam dužnik kao Mišković verovatno bi me odmah streljali bez suđenja. Branko 064 2367981

arso

pre 7 godina

Ima li kvota na kladionicama da će Apelacioni sud da vrati na ponovno suđenje, rado bih se kladio, da sigurno hoće, da i ja neku kintu uzmem. Još od Slobe na ovamo ni jedan veliki lopov na olovku nije osuđen, pa neće ni ovaj.

milorad

pre 6 godina

Ma, pustite čoveka da živi. Prikačite mu nanogicu, da tri meseca ne izlazi iz kuće, a zatim nad Sudstvom sprovedite stečajni postupak i tačka.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija