• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

03.07.2016

16:40

IZREŠETAO 25 LJUDI! Ubici Siniši Zlatiću za masakr u Žitištu pritvor do 30 dana!

Vesti

IZREŠETAO 25 LJUDI! Ubici Siniši Zlatiću za masakr u Žitištu pritvor do 30 dana!

Podeli vest

Siniši Zlatiću, osumnjičenom za višestruko ubistvo u Žitištu, danas je određen pritvor do 30 dana

Osumnjičeni za ubistvo petoro i ranjavanje 20 ljudi u Žitištu Siniša Zlatić, nalazi se u pritvoru do naredne odluke suda, a najviše 30 dana, potvrđeno je u Višem sudu u Zrenjaninu.

Kako je za Radio-televiziju Vojvodine rekla predsednica Višeg suda u Zrenjaninu Biljana Martinović, pritvor je odredio sudija za prethodni postupak, a nakon saslušanja osumnjičenog.

Osumnjičeni se zadržava u pritvoru po članu 211. Zakona o krivičnom postupku, po četiri osnova - opasnosti od bekstva, mogućeg uticaja na svedoke, mogućnosti da ponovi delo i zbog načina na koje je delo učinjeno i uznemiravanja javnosti.

Pet osoba je ubijeno i 20 ranjeno u subotu mestu Žitište kod Zrenjanina, kada je Zlatić ušao u lokalni kafić Makijato i počeo da puca iz nelegalne automatske puške.

UBICA IZ ŽITIŠTA PROMENIO PLOČU: Nisam hteo da ih ubijem, hteo sam da uplašim Dijanu i da ponizim Šveđanina!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goca

pre 7 godina

U kavez sa njim,da ne vidi dana,sunca ni meseca...

citateljka

pre 7 godina

Nema menjanja ploce! Kad je video bivsu zenu u drustvu rekao je da ce ih sve pobiti i otisao po oruzje a onda ludacki pucao i ubijao koga je stigao - to znaci smisljeno ubistvo a kazna treba da bude do zadnjeg daha zivota ili smrtna na bilo koji nacin.

Slavica

pre 7 godina

Zbog ovako svirepih masovnih ubica treba vratiti smrtnu kaznu. Da se ja pitam cerecenje li kamenovanje do smrti bi bila jedina adekvatna kazna ovom zlom ... zlom coveku.

Nemir

pre 7 godina

Ne,ne treba ga streljati.Treba ga strpati u zatvor u ćeliju sa Sretkom Kalinićem.Sam bi se ubio.

Brana

pre 7 godina

Bila sam žrtva nasilnika godinama...Razvod kao razvod je težak proces i sa velikim rizikom, naročito ako je muskarac nasilnik. U vreme kada sam se razvodila nijedna institucija nije imala ovakva ovlašćenja kao što ih sada ima, niti je bio na snazi Zakon o nasilju, što je mnogim žrtvama (ženama) otežavalo situaciju u kojoj se nalaze. Prvo što mi je bilo je da prijavim MUP-u da moj muž poseduje registrovano vatreno oružje (magnum 357) a nakon toga sam sama osmislila sigurnosni plan za sebe i decu. Savetovala bih svim psiholozima da dublje ulaze u psihu parova koji se razvode jer uzrok, okidač može biti ili ležati u čoveku mnogo dublje i od ranije, kako bi se izbegle ovakve tragedije. Često u Centru za socijalni rad to rade rutinski, površno i to nije dobro. Jako je bitno raditi na 3 stvari kada je žrtva u pitanju: 1) na otklanjanju straha žrtve, 2) zapošljavanju i 3) obrazovanju, sigurnosti i bezbednosti. Predložila bih sektorima rodne ravnopravnosti da se osnuje Fond iz kojih bi se finansiralo obrazovanje žena. U ovom masakru koji se dogodio u Žitištu su nesagledive posledice velikog broja porodica. Moje iskreno saučešće.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija