• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

05.07.2016

23:57

LEGIJA IZLAZI IZ ALKATRAZA: Bivši komandant  JSO očekuje reviziju sudske odluke?!

Vesti

LEGIJA IZLAZI IZ ALKATRAZA: Bivši komandant JSO očekuje reviziju sudske odluke?!

Podeli vest

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO koji je osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina zatvora, s nestrpljenjem očekuje odluku da li će ostati u strogom zavorskom režimu u požarevačkom "Alkatrazu" ili će biti premešten u sedmi paviljon Zabele ili Padinsku skelu

Nadležne isntitucije, uključujući i Upravu zatvora, Višem sudu u Beogradu, koji najkasnije do 11. jula mora da donese ovu odluku, već su poslale izveštaje i mišljenja.

 - Revizija odluke koju donosi predsednik Višeg suda vrši se na svake dve godine. Ulemek, koji je bio prvi stanovnik "Alkatraza", useljen je 11. jula 2010. Zbog okolnosti i pritiska javnosti, bez obzira na to što sa ovim osuđenikom do sada nije bilo nikakvih problema, on će najverovatnije ostati u ovom "zatvoru u zatvoru" - otkriva izvor.

Odluka predsednika suda šalje se potom Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, koji postupa po njoj.

 - Od prethodnog odlučivanja pre dve godine ništa se značajno nije promenilo. Sudski postupak za organizovanje oružane pobune JSO još je u toku, a Legija kao ključni svedok u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije do danas nije saslušan - objašnjava sagovornik ključne razloge za odluku da nekadašnji komandant "crvenih beretki", koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, zločine "zemunskog klana", ubistvo na Ibarskoj magistrali, kao i likvidaciju Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, ostane u ovom zatvoru.

Na odluku suda Ulemek i njegovi advokati imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maca

pre 7 godina

Ne vidim u čemu je on gori od onog Cumeta koji ga je svojim lažima strpao u zatvor? Naprotiv, on je ratovao za Srbiju, a Cume je ratovao samo za sopstveni džep. Srbija mu toliko duguje da ga makar pusti da robija kao čovek, a ne kao zver

era

pre 7 godina

Naslov kao da izlazi iz zatvora ipak preteraste ga,i zasto to radite,pa malo nam je muke ovih dana

Posmatrac

pre 7 godina

Nece se upoznati i spoznati fenomen Legija slusajuci sta drugi o njemu pricaju vec slusajuci ono sto on prica o drugima. Vrlo jednostavan nacin na putu do otkrivanja istine.

aleksandra

pre 7 godina

treba ga pustiti nije uopšte kriv, treba čuti pravu istinu od njega za velike demokrate ds

vlada

pre 7 godina

A zašto je on osudjen? Jer zbog "razbijanja" diskoteke u Kuli 2001. god.? Ili je morao biti /pošto-poto/ kriv!? Ja bih ga osudio samo zato - jer je izdao Miloševića!

Mesec

pre 7 godina

Najbolji legionar.Patriota.Vratio se da brani Srbiju.Glavu gore Pukovniče. Vreme će otkriti pravu istinu, sviidjalo se to nekom ili ne.Principijelan .Čovek od reči.Vojnik profesionalac koga Srbija više nikada neće imati. Šest godina samice.Sramota.Pobeći neće, jer ima svoje dostojanstvo. Svakako, da treba da ima kontakt sa decomj i svojom porodicom.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija