• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

07.07.2016

14:58

BLAŽI TRETMAN ZA LEGIJU?! Uprava zatvora "Zabela": ULEMEK JE PRIMERAN OSUĐENIK!

Vesti

BLAŽI TRETMAN ZA LEGIJU?! Uprava zatvora "Zabela": ULEMEK JE PRIMERAN OSUĐENIK!

Podeli vest

Nadležni u "Zabeli" naveli da je Milorad Ulemek disciplinovan i primeran osuđenik i da bi mogao da dobije blaži tretman * Za konačnu odluku o tome neophodna je procena bezbednosnih službi

12 godina ukupno je proveo Legija u potpunoj izolaciji, od čega šest u "Alkatrazu"

Milorad Ulemek Legija (48), koji u zatvoru "Alkatraz" u "Zabeli" izdržava 40 godina robije zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih zločina, trebalo bi uskoro da sazna da li će, posle višegodišnje stroge izolacije, moći da dobije premeštaj u blaži tretman. Uprava požarevačkog zatvora je, kako nezvanično saznajemo, dala pozitivnu ocenu o njegovom ponašanju i držanju u toj ustanovi tokom proteklih šest godina.

To mišljenje je prosleđeno Višem sudu u Beogradu, koji bi trebalo da donese konačnu odluku o Legijinom tremanu u zatvoru.


LEGIJA IZLAZI IZ ALKATRAZA: Bivši komandant JSO očekuje reviziju sudske odluke?!

- Presudnu ulogu u razmatranju eventualnog premeštaja bivšeg komandanta JSO imaće, ipak, procena bezbednosnih službi. Od njih je traženo da se izjasne o tome da li su za Legijin prelazak u neko otvorenije zatvorsko odeljenje ispunjeni svi uslovi. Odnosno, da li i dalje postoji opasnost da najčuvaniji zatvorenik u Srbiji organizuje bekstvo ili neki drugi incident - kaže naš izvor iz pravosuđa.

Nagrada za slučaj "Ćuruvija"?!

U poslednje vreme se spekulisalo da će Milorad Ulemek sigurno biti nagrađen zbog saradnje u slučaju "Slavko Ćuruvija", gde je od januara 2014. postao krunski svedok protiv četvorice bivših pripadnika DB, optuženih za ubistvo novinara. Tužilaštvo je tada saopštilo da je posle 15 godina istrage došlo do imena osumnjičenih zahvaljujući Legijom iskazu. Takođe su naveli da se on sam javio, "ne tražeći nikave privilegije, koje mu nisu ni nuđene, niti ih može dobiti".

Pre dve godine, kada je rađena poslednja revizija Ulemekovog statusa, bezbednosne službe su procenile da je i dalje opravdano da on ostane u "Alkatrazu", takozvanom zatvoru u zatvoru. I pre toga, u julu 2012, odbijena je prva molba komandanta "crvenih beretki" da se preseli u otvorenije odeljenje, takozvani Sedmi paviljon, uz obrazloženje da se još nisu stekli uslovi za to.

U petak ističe rok za izjašnjenje o njegovoj poslednjoj, trećoj molbi. Prema Zakonu o izvršenju kazne, za krivična dela organizovanog kriminala, na svake dve godine osuđenik stiče pravo da traži premeštaj u drugu kaznionicu.

- Viši sud mora da preispita dalju opravdanost samice u "Alkatrazu", u kojoj se Legija nalazi punih šest godina, i odluči o eventualnom prebacivanju na blaži režim. Po svemu sudeći, tako će i biti, jer za sve to vreme nije napravio nijedan incident. Ostatak kazne do 2044. najverovatnije bi mogao da provede u Sedmom paviljonu "Zabele" - ocenjuje naš sagovornik.


ŠOKANTNE TVRDNJE LEGIJE: Čeda je učestvovao u OTMICI MIŠKOVIĆA! Đinđiću su glave došli njegovi, to čeka i Vučića!

Inače, bivši komandant JSO proveo je ukupno u izolaciji duže od 12 godina! U početku, posle predaje u maju 2004, navodno je sam tražio da bude u samici CZ, a od 11. jula 2010. godine, kada je pravosnažno osuđen, samuje u "Alkatrazu". Ukoliko bude prebačen u "redovni zatvor", našao bi se po prvi put među svojim bivšim saborcima iz JSO.

Osim toga, imao bi pravo na posete članova porodice, s kojima se ne bi viđao kroz neprobojno staklo i pričao preko interfona. Takođe, imao bi pravo i na korišćenje "ljubavne sobe" jednom u tri meseca, što mu je do sada bilo uskraćeno, kao i na brojne druge privilegije. 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 7 godina

Jadna nam majka nama Srbima kada taj lopuza Jovanovic a jedan patriota kakav je legija biva zrtvovan za bitange kao Jovanovic Pajtic i Sutanovac sve goli lopovi i reketasi ! Sramota ! Da nam nije ponegde bilo Legije a ponegde bi apsolutno bilo puno bolje da nam nema toga Jovanovica i slicnih sram i nas a i njih bilo mada oni ne znaju za sramotu !

Sale Nislija

pre 7 godina

Ja bi ga pustio na slobodu . Dosta mu je bilo 12 godina u izolaciji . Za mene je on jedna velika ličnost i legenda . Ima neki koji bi zaradili takvu kaznu u Srbiji npr. Čeda ....... . Ali nažalost nema pravde na ovom svetu gde mi živimo .

nada

pre 7 godina

On 40 godina a oni sto su krivi setaju muda na slobodi. Mislim da bi Legija trebao sve otkriti pa kom obojci a kom opanci. To ne znaci da njegova krivica ne postoji ali sto je mnogo , mnogo je !

Mike

pre 7 godina

on bi to uradio ali kako izgleda da njegovoj zeni i detetu neko drzi pistolj iznad glave pa zato nesme da pisne a kamoli da kaze.

dragan

pre 7 godina

treba ga pustiti na slobodu dosta je robijao i u ratu i u miru.\n

Mile

pre 7 godina

Mudra odluka da se Legija ne zastrašuje jer mnogo zna. Dati mu priliku da sve natenane iznese javnosti ko je sve bio umešan u politička ubistva. Zna i za Stambolića i Kundaka i Badžu i Đinđića i Žiku Petrovića i Ćuruviju. Malo je frka kod članova bivše vlasti..Samo polako i sa valjanim argumentima. Ne praviti igranku bez prestanka kao za onu pevačicu iz Borče. Novinari niti ste sudije ni kadije .Pišite što znate a na što nagađate

stanoje vidoje

pre 7 godina

Ništa čudno. Legija je oduvek bio disciplinovan i primeran. E sad, što su se izdešavale neke stvari pa je zastranio - odgovorna je i država što je takvom vojniku to dozvolila.

OKI

pre 7 godina

Najbolji legionar, profesionalni vojnik ostaje dosledan sebe.Zna da niije kriv, nit je nalogodavac, ni ubica.Svestan je da je to politička odluka. Da je želeo da pobegne, ne bi se predao. Nikada ga niko ne bi našao, obziirom na kvalitete koje poseduje.Uvek je bio primer dugima, Držao je reč i ponosno koračao dalje..ka patriotizmu svoje voljene Srbije, zbog koje se i vratio.

pera mis

pre 7 godina

Krimilac je.tamo gde.mu je mesto.Ortaci su mu pod zemljom nema vise ko otmice.da radi.za njega da se tale.To sto je.primeran nije merilo jer je izlovan pa nema mogucnosti za.incidente.Moze.lakse tretman ali posle polovine odlezane kazne\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija