• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

15.07.2016

11:27

DOLIJAO HAJ-TEK LOPOVSKI TANDEM! Pljačkali vozila po parkinzima u Ušću, Delta sitiju...

Vesti

DOLIJAO HAJ-TEK LOPOVSKI TANDEM! Pljačkali vozila po parkinzima u Ušću, Delta sitiju...

Podeli vest

Lopovi na parkinzima šoping-molova koristili "ometače" kojima su sprečavali vlasnike da zaključaju vozila. Potom bi otvorili auto i pokupili sve što im padne pod ruku

 

Milionska pljačka
Iz jednog vozila su ukrali koverat sa 35.000 evra

Policija je prekjuče u Beogradu uhapsila dvojicu lopova iz Smedereva koji su opljačkali nekoliko desetina skupocenih automobila na parkinzima većih tržnih centara! Za pljačku su koristili specijalne "ometače" signala, kojim su sprečavali vlasnike vozila da ih zaključaju. Kad bi se vlasnik udaljio, misleći da je njegov auto zaključan, lopovi bi ga otvorili i krali sve što se nalazi u kabini ili u gepeku.

Izvor iz istrage kaže da su kradljivci operisali u poslednjih nekoliko meseci na parkinzima najvećih tržnih centara u Beogradu - Ušća, Delta sitiija, Merkatora...


PAO IM STANDARD! I LOPOVI U KRIZI, umesto luksuznjaka, kradu škode “fabije” i male “kije”!

- Dolazili su na parking iznajmljenim automobilom i tu bi čekali žrtvu. Kada se u njihovoj blizini parkira neki skupoceni auto i vlasnik krene daljinski da zaključa centralnu bravu, lopovi aktiviraju "ometače" i blokiraju signal. Vlasnik potom odlazi, ubeđen da se auto zaključao - objašnjava naš izvor iz istrage.

Informer

Lopovi tad mirno i bez obijanja otvaraju vozilo.

- Odnosili su sve što im je padalo šaka. Novac, GPS i muzičke uređaje, naočare, punjače, laptopove... Iz gepeka su odnosili sportske torbe, odela, rezervne delove... Jednom prilikom su ukrali koverat sa 35.000 evra iz automobila parkiranog ispred grčko-kiparskog centra. U tom slučaju je žrtva verovatno bila tipovana, ali to još ostaje da se proveri - dodaje naš izvor.

Krali su novac, GPS i muzičke uređaje, naočare, punjače, laptopove, sportske torbe, odela, rezervne delove...
Izvor iz istrage

Nakon učestalih prijava oštećenih vlasnika automobila, policija je nedavno kradljivcima postavila zasede u svim većim tržnim centrima.

- Kradljivci su primećeni u TC "Ušće" kako obilaze oko jednog skupocenog džipa. Prišli smo im krišom i bukvalno ih uhvatili na delu kako kradu stvari. Usledilo je hapšenje, pa zadržavanje do 48 sati - objašnjava naš sagovornik.


MUP SAVETUJE OPREZ! Cveta internet kriminal, hakeri kradu podatke i ucenjuju vlasnike!

Sumnja se da su dvojica Smederevaca opljačkali najmanje 50 vozila, pri čemu su pričinili štetu koja se meri milionima dinara. Koliko su bili dobro organizovani govori i činjenica da su pre svake "akcije" u tržnim centrima iznajmljivali drugi automobil, kako bi zavarali trag policiji.


ZNAJU ZNANJE Maznuli auto iz salona za 40 sekundi! (VIDEO)

Protiv njih će biti podnete krivične prijave za teške krađe. Uhapšeni dvojac je odranije poznat policiji po sličnim krivičnim delima. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija