• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2016

15:51

I HAG BEZ ODGOVORA! Misterija smrti Dade Vujasinović ostaje nerešena!

Vesti

I HAG BEZ ODGOVORA! Misterija smrti Dade Vujasinović ostaje nerešena!

Podeli vest

Smrtonosne povrede koje je 1994. zadobila novinarka tadašnje "Duge" Radoslava Dada Vujanović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja, zaključak je forenzičkog instituta iz Haga, sopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu

 

U saopštenju tužilaštva se navodi da je danas dobijen prevod veštačenja haškog instituta u vezi utvrđivanja uzroka smrti Vujasinovićeve.

- Kao zaključak koji se odnosi na način smrti navodi se da povrede koje je kritičnom prilikom zadobila pokojna Radoslava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja -  navelo je tužilaštvo.

Telo Vujasinovićeve pronađeno je 9. aprila 1994. godine, a policija je nedugo zatim slučaj zaključila kao samoubistvo iz lovačke puške.

Međutim, na taj slučaj nije stavljena tačka jer je porodica sumnjala na ubistvo.

Nakon pritiska javnosti, nekadašnje beogradsko Okružno javno tužilaštvo je 2009. godine zatražilo od policije da utvrdi pod kojim okolnostima je ubijena novinarka, na osnovu veštačenja balističara Vlade Kostića, koji je tvrdio da ona nije mogla sama sebi da nanese povrede.

Istraga je vođena pune 22 godine, a od holandskog izveštaja se očekivalo da razreši dilemu da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, kako je to prvobitnom istragom bilo utvrđeno, ali do toga nije došlo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija