• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2016

14:52

SLUČAJ BEKO! Zdravkoviću određen pritvor!

Vesti

SLUČAJ BEKO! Zdravkoviću određen pritvor!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Aleksandru Zdravkoviću koji se sumnjiči za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, a tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv njega

- Sudija za prethodni postupak doneo je resenje kojim je Zdravkoviću odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovrsiti pokušano - rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Pritvor mu je, kako je dodala, određen i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne za isto, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Zdravković se prethodno na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu i ne odgovara na pitanja tužioca - rekla je Tanjugu porptarol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju".

Zdravković je uhapšen u ponedeljak popodne u Beogradu, nakon više od godinu i po dana od incidenta u kojem je Beko teško ranjen ispred svoje kuće 14. novembra 2014. godine.

Prema pisanju beogradskih medija, Zdravković je ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik zemunskog klana, a uhapšen je na osnovu DNK, jer je pre desetak dana, kada je pušten iz pritvora zbog optužbi za otmicu, ranjen u ruku kada su nepozata lica pucala na njega.

S obzirom na to da je od ranije poznat policiji, ali i sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva Beka, inspektori su tokom uviđaja ovog dela uzeli njegov DNK.

Upoređivanjem tog i biološkog nalaza iz baze MUP-a, inspektori su zaključili da reč o istoj osobi, preneli su mediji.

Nedavno je Viši sud u Beogradu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Koji je ovo sada

pre 7 godina

.....vec po redu "osumnjaceni", za - ubistvo?!

mirko

pre 7 godina

BITNO JE KO JE NARUCIO UBISTVO I KOLIKO JOS UBISTVA IMA NARUCENIH

bogster

pre 7 godina

Kolko gradjani trebaju da plaćaju nesposobne policajce? Koji su 9 meseci držali onu mučenicu Maju kao osumnjičenu za ubistvo? Pa nek plaćaju odštetu od svojih plata i penzija pa će biti pametniji. Ima li kraja ovakvom ne odgovornom i bahatom ponašanju policije.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija