• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

27.07.2016

07:42

DANAS JE CRNI 27. JUL! Na ovaj datum dogodila su se DVA MASOVNA UBISTVA koja su šokirala Srbiju!

Vesti

DANAS JE CRNI 27. JUL! Na ovaj datum dogodila su se DVA MASOVNA UBISTVA koja su šokirala Srbiju!

Podeli vest

U istoriji srpske crne hronike 27. jul ostaće upamćen kao datum najvećih tragedija, sa dva masovna ubistva - u Leskovcu i Jabukovcu

 

Na ovaj dan 2002. Dragan Čedić, tada 32- godišnji "žestoki momak" iz Leskovca hicima iz automatske puške ubio je sedam osoba, a ranio četiri. Pet godina kasnije, devet osoba u Jabukovcu ubijeno je u pohodu smrti Nikole Radisavljevića. Dvoje je ranjeno.

Nikola Radosavljević je 2007. u crno zavio šest kuća u rodnom Jabukovcu. Gastarbajter iz Austrije, Radosavljević je imao psihičke probleme i verovao je da je meta vlaške magije.

Tog 27. jula 2007. Nikola je najpre pretukao suprugu, a zatim skočio u bunar da se ubije. Iz bunara ga je izvukao komšija. Spasao mu je život, ali Radosavljeviću to nije bilo dovoljno.

Izbezumljen je krenuo u ubilački pohod ka komšijskim kućama. Na tom putu, najpre je ubio Veljka Đorđevića (58); njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75). Zatim je usmrtio još šest osoba, supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića 857), Persu Banković (37), Branislava Badajevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čokić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Badarević (70).

Radosavljević je uhapšen dan posle masakra, na seoskom groblju, posle neuspelog pokušaja samoubistva. I sada se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, buduću da mu je sud izrekao meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Arhiva

Razočaran u bivšu suprugu, koja ga je godinu dana ranije ostavila, a zatim podnela zahtev za razvod, Čedić je kobnog 27. jula 2002. godine krenuo u osvetu. Za samo 25 minuta, od 23.55 do 00.20 sati, Čedić je na tri lokacije ubio suprugu Biljanu (28), njene dve sestre Jelenu Zdravković (25) i Ivanu Kalčić (30), njenu tetku Biserku Ristić (48). Usmrtio je i Nenada Lukića (30), Jelenu Zlatković (29) i Bobana Zdravkovića (24), a teško ranio Slavoljuba Kržalića, Maju Bojković, Blagoja Ristića (51) i njegovog sina Đorđa Ristića (16).


TU VIŠE ŽIVOTA NEMA! Na prodaju imanje masovnog ubice iz Ivanče!


MONSTRUM IZ ŽITIŠTA SE IZVLAČI NA LUDILO?! Masovni ubica biće prebačen na psihijatrijsko veštačenje!

Naoružan automatskom puškom kalibra 7,62, Čedić je posle zločina pobegao belim "vartburgom". Policija, koja je iste noći krenula u potragu za njim, ubrzo je našla vozilo, ali Čediću nije bilo traga. Tek 40 dana kasnije, u šipražju u selu Donja Jajina, nađeno je Čedićevo telo, a obdukcijom je utvrđeno da je izvršio samoubistvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija