• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.08.2016

14:40

ISPOVEST HRVATA KOJU MORATE PROČITATI: Srbima u Lori su KOPALI OČI, molili su da ih UBIJEM!

Vesti

ISPOVEST HRVATA KOJU MORATE PROČITATI: Srbima u Lori su KOPALI OČI, molili su da ih UBIJEM!

Podeli vest

Mario Barišić, bivši pripadnik hrvatske Vojne policije, detaljno opisao jezive zločine nad Srbima u logorima "Lora" i "Kuline". Srpkinje su silovali, terali na seks s kučićima, video sam u "Lori" zarobljenike, jednom su bile iskopane oči, jednom odsečene uši

Bivši komandant hrvatske Vojne policije u Šibeniku Mario Barišić detaljno je opisao kako su početkom devedesetih u logorima "Lora" i "Kuline" na najmonstrouznije načine mučeni srpski vojnici i civili!

Barišić kaže da se nije borio za Hrvatsku nastalu na krvi nedužnih ljudi, staraca i dece i zbog toga je još pre 18 godina prvi put o zločinima govorio u hrvatskom tužilaštvu.

Smrt im bila jedina spas
Kad me je jedan od zarobljenika primetio, počeo je da jeca: Ubij me, spasi me! 
Mario Barišić, hrvatski specijalac

Do danas, međutim, niko od zločinaca koje je on optužio nije pozvan na odgovornost.

'Radi im šta hoćeš'

Barišić je prvi put pre šest godina u razgovoru za frankfurtske "Vesti" ispričao jezive detalje o hrvatskim zločinima nad Srbima. Taj intervju je prošao relativno nezapaženo u našoj javnosti, pa je Informer odlučio da uoči još jedne godišnjice zločinačke akcije "Oluja" ponovi ovo svedočenje.

(VIDEO) TUŽNA ISPOVEST SRPKINJE KOJA JE OSTALA BEZ SINA: Pokopali su ga kao psa, želim da znam gde su njegove kosti!

- Tadašnji zamenik komandanta 72. bojne Vojne policije Tvrtko Pašalić aprila 1992. odveo me je u "Loru" i pokazao neevidentirane zarobljenike s kojima možemo da radimo šta hoćemo - započeo je Barišić svoju ispovest i nastavio:

Informer

- Kad je jedan od čuvara Bloka C Ivica Livaja otvorio teška metalna vrata, ušli smo u mračnu prostoriju, pod je bio sav u krvi i vodi. Tek posle par minuta u uglu sam primetio zarobljene. Jednom su bile iskopane oči, jednom odsečene uši... Kad me je jedan od njih primetio, počeo je da jeca: "Ubij me, spasi me, ubij me, spasi me!" - prisetio se Barišić i dodao da su podjednake grozote i mučenja preživljavali i Srbi zatočeni u vojnom zatvoru "Kuline" kod Šibenika:

PORODICE ŽRTAVA: Ubili su 1.200 srpskih civila, a za to je odgovarao samo jedan Hrvat!

Vozač gradonačelnice Knina
dovodio kuče da siluje Srpkinje

Mario Barišić kaže da je možda najgnusniji u jezivim mučenjima Srba bio Ivica Burilović, jedan od vozača bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac.
- Neka on ispriča šta je to radio u zatvoru Kuline i da li je tačno da je dovodio svoje kuče i pritvorene Srpkinje terao na seksualni odnos sa njim! Neka kaže zbog čega je čobanica Marija Klisurić htela da se ubije, a moji vojnici su je spasli - apelovao je Barišić.

- Tamo su ih uglavnom mučili puštanjem struje iz induktorskog telefona prikačenog na genitalije. Terali su ih i da seksualno opšte među sobom, silovali su mlade devojke! Sve se to događalo od 23 časa pa nadalje. Tu vojni policajci ništa nisu mogli. Mogli su ta zverstva da prijave meni, a ja sam imao mogućnost da ih prijavim ili višim instancama ili mom direktnom pretpostavljenom, koji je, međutim, sva ta mučenja i predvodio.

Psi silovali žene

Barišić navodi da se nekoliko puta požalio Pašaliću da je to što rade nehumano, ali da se ovaj žestoko brecnuo na njega što brani "četnike i četnikuše".

- Prestao sam bilo šta da mu govorim kad je jednom prilikom izveo sve pritvorenike i u crnoj uniformi sa crnom kapom sa slovom "U" poručio: "Ja sam unuk Ante Pavelića!" - prisetio se Barišić.

Informer

NE PROPUSTITE NASTAVAK!

U petak 5. avgusta samo u Informeru: I košarkaški trener mučio Srbe!

NIKAD IZVINI: Sramotan odziv Hrvata u peticiji za izvinjenje žrtvama Oluje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DrNele

pre 7 godina

Sta oni slave kukala im majka,nesretnici! Sama po sebi je Hrvatska genocidna tvorevina koja je nastala uz pomoc zapadnih mentora.I rat su dobili zahvaljujuci zapadu..oni kao oni su misevi i kukavice,koji su se jedino izivljavali na zarobljenicima starim nejakim i decom.Slave Oluju,sta slave?Ulazak u grad bez otpora,bombardovanje kolone izbeglica koji su jedino bili naoruzani strahom za decu i zivote starih?Da su pametni i da imaju imalo casti u sebi,stideli bi se toga.A ne da slave kukavicki podvig ubijanja civila...ali to su Hrvati.Cast pojedincima koji znaju istinu i prihvataju je.

Vladimir

pre 7 godina

To su Turci 450 godina radili po Bosni, te nakon svih tih odmazdi, ubijanja, silovanja, muce i Srba nastali ste vi, niciji narod, narod bez identiteta, jezika i kulture. Idi malo Amela u nazad pa vidi svoj rodoslovnik, moraces da naletis na nekoga Milosa, Djuradja, Nikolu, Jovana ili slicno.

SRKI

pre 7 godina

@amela, a sta su vasi talibani iz Avganistana radili? O tome ne pricas? I dan danas setaju pogani i zatucani arapi i ostali talibani po Bosni i sole vam pamet sa SEKTOM islam! Osvesti se jednom!

Dejan

pre 7 godina

To su tvoji Turci radili Srbima skoro 5 vekova . Ti si originalni dokaz toga. Tako si i nastala !

magda

pre 7 godina

Molim redakciju da objavi kometar pod imenom magda a ujedno pitam gospodina Vucica,zasto se o ovakvim zverskim zlocinima cutalo 20 god.u srpskim medijima.Posto znam kakvu smo vlast imali u proteklim godinama mogu i predpostaviti njegov odgovor,zato ga opet molim da sve ove tekstove i slike koje su zabelezene i predpostavljam postoje u nekim nasim arhivama,prosledi prevedeno na engleskom i nemackom jeziku gospodinu Kusturici koji ce \n

Matrix

pre 7 godina

DUSO, gde ti vidis srpske medije...To su sve stranci otkupili odavno a dalje valjda razumes poruku...SRB postoji samo u srcu i samo ces ga tamo i naci, povezati i ispoljiti. Kako sad tako i jos mnogo godina u buduce...Osecaj...Opazaj...Ispolji ljubav...Volim te...Hvala...I neka bude

srbin

pre 7 godina

braco krajisnici...rat u bosni ce kad tad opet poceti tad ce biti nasa sansa da vratimo oteto i u hrvatskoj...nemojte da mislite nema tamo srba vise jer ni u drvaru i glamocu nema hrvata a to njima pripada sad...kad se bosna raspadne bice pobuna srba u glamoci drvaru itd...tad ce hr vojska reagovati i tad ce biti nasa sansa da idemo skroz do knina...\n

magda

pre 7 godina

Nastavak teksta-prosledi gospodinu Kusturici, koji ce u Ujedinjenim Nacijama praviti izlozbu svih slika sa zverskim zlodelima ustasa,tako da ceo svet vidi kakva su to zverska cudovista i nakaze koje hodaju po planeti Zemlji.Akoih posle toga EU ne izbaci iz clanstva,znacemo da su i svi oni od njihove sorte i bice nam ispod svake casti da imamo bilo sta sa takvim krvolocnim zverima i monstruoznim cudovistima.Hvala!\n

goran

pre 7 godina

Pa to i jesu ista go*na ustase nacisti fasisti ta go*na su bila zajedno i u drugom svetskom ratu sada su i uvek ce biti nama je jedini spas Rusija i Putin jebala ih EU

ludi milojko od sumadije

pre 7 godina

a nase estradne zvezde potrcale da tamo pevaju kao da su ovi zlocini bili pre hiljadu god.\n

nada

pre 7 godina

Sama pomisao za to sto si znao,video i ucestvovao glava na ramenu ti je suvisna.Niko od vas nije odgovarao do danasnjeg dana a i nece jer u vasem narodu je jedno tesko zlo ! Pitam se samo kako mirno spavate ? Da su to dozivele vase bake, majke,cerke ili sestre kako bi vam bilo? Za ovo nema oprostaja !!!!!!!!!! Goreli u paklu !!!!!!!!!!! SVE SE VRACA,SVE SE PLACA .

meda

pre 7 godina

Ja ne mislim tako. Za mene postoji razlika. Znate kako kazu: krivo sedi, pravo zbori. Nisu mi isto oni koji sada priznaju sta je i kako je bilo i oni koji te iste zrtve ubijaju po drugi put braneci svoje zlocine i zlocince.

drina

pre 7 godina

rat i osveta je neizbežna sa hrvatima imaju dokazi i snimci.kipar je podeljen na dva dela i nema prelaska više.šta mi tražimo kod hrvata trče na more da im donesu novac,zar je moguće da srbi nemaju mozga pored ovaki zločina ustaša.da ali ustaše su prisutne i u bgd i isto ubijaju srbiju iznutra.

petar123

pre 7 godina

Jel neko od vas pitao Barišića da vam pokaže zdravstvenu dokumentaciju i koliku mirovinu ima hhhaaaaaaaaaaaaa

Dado

pre 7 godina

To je samo mali dio onoga sto su zvijeri u ljudskoj kozi ucinili Srbima!

Nikola

pre 7 godina

Ja šta mrzim najviše na svetu je hrvatska i i hrvate

Stela

pre 7 godina

Bravo Mario, na iskrenosti. Znamo mi,mnogo toga se stravičnog dešavalo.Ne ponovilo se.

milena

pre 7 godina

Čemu služi zakon ove države da može da hapsi ratne zločince na čitavoj teritoriji ex Ju , kad tužioci ne žele , ili ne znaju to da urade. Bog nek se smiluje ovim mučenicima.

dragan

pre 7 godina

I idu Srbi da letuju kod hrvata i dalje,da im ostavljaju pare,da se ulizuju ustasama,nikad Srbi nece nauciti da su nam to krvni neprijatelji!!!

Ljilja

pre 7 godina

Glava me zabolela.Očigledno je da nikog nije briga dok mečka ne zaigra pred njihovim vratima.Samo se nadam da je više kraj sa našim stradanjem.

kiki

pre 7 godina

Ima svedoka ali nema onih koji bi ih saslusali.E moji SRbi.

ivo

pre 7 godina

Nase estradne zvezde i zvezdice se utrkuju i trce na noge LEPE NJIHOVE,ogrcu zastave i polomise se dodvoravajuci im se za saku bednih evrica,organizujemo im koncerte i oni nam odnesose opet evrice i smeju nam se koliko smo naivni. Gradjani Srbije ne idite u Hrvatsku na letovanje i ne kupujte nista sto je iz Hrvatske.

Ljubo

pre 7 godina

Zar ima nesto da bi me iznenadilo od Hrvata ,zar ne znamo za sva njihova zlodjela ,i u onim prethodnim ratovima .I u bivsoj Jugi ,sve se znalo samo se nije smijelo pricati javno.To je hrabar narod ,ne sto se nicega ne boji ,vec sto se nicega ne stidi ....ali mi Srbi ,moramo na svakom koraku ,mijestu ,bojkovati sve sto je hrvatsko ,sto je za hrvatsku ,ne treba ju mi ni njihove muzike ,ni proslave ni kolege ...ni prizvodi ,a kamo li more ....

Apostolovic

pre 7 godina

Bio sam u ovom kamionu sa zarobljenicima,fotografija je snimljena 02.03.1992.god u mestu Nos Kalik u blizini slapova Krke.Prosli smo nevidjenu torturu u nekoliko logora a medju njima i Lori.Kulinama i Kerestincu.U ovoj izjavi Maria Baresica je samo jedan mali delic sta smo preziveli u logorima smrti.Nigde se ne spominje da su Hrvati da bi dosli lako do nekretnina pohapsili sve Srbe i dovukli ih u logore kako bi ih se sto pre resili,ne spominju se ni silovanja devojcica pred roditeljima kao ni klanja i ubijanja maljem u glavu.Ljudi ovo je pakao koji psihicki treba izdrzati.

englezii

pre 7 godina

Hvalim te boze sto nisam bio te srece da se rodim kao 'rvat ! Mada mislim da se i medju njima nadje neko ko nije ustasa al vrlo retko ! Ti Covece pokusaj prouciti svoje korene i siguran sam da ces da se iznenadis i ako tu nema iznenadjenja ! A ja sam bogu zahvalan sto sam se u Gospicu rodio kao Srbin i to Pravoslavac a odmah za par dana i krsten doduse kradom u R Srpskoj jer je tada to bilo zabranjeno vojnim licima a moj otac bese vojno lice ! Bas ne mogu da zamislim kako bih podneo pripadati narodu koji je posle Amera i Hitlera pocinio najveci genocid na kugli zemaljskoj !

zimzelen

pre 7 godina

Srpski narode stalno pisem komentare na ovakve slicne testove ali kurir,rts I ponekad informer nece da objave dali su potkupljeni ili se boje ili vlast dribla kako hoce.Sve se znalo za zlocine nad Srbima ali su nasi krili prvo dosmanlije pa sada ovi na vlasti.Svaki Srbin ako je udarijo samar siptaru,muslimanu ili hrvatu hvataju ih I danas a njihove cak I Srbija oslobada dabi se uvukli zapadu u dupe I kako bi usli u zlocinacko drustvo.Dali ce cedomir jovanovic ici da slavi oluju sa hrvatima to mu je u krvi da mrzi Srbe?Ne pisem pocetno veliko slovo jer za mene sto nije licnost necu da pisem.

nada

pre 7 godina

SRBI IDITE NA MORE TAMO SRAM VAS BILO I TREBA DA VAS BIJU A PLUJETE PO CRNOGORCIMA , JA IDEM TAMO I NEMAM PROBLEMA A PROBLEM IMAJU SVUGDE PROBLEMATICNE OSOBE

milica

pre 7 godina

Главни и одговорни за Лору је бивши главни тужилац хрватске младен бајић,коме је бруно векарић у руке предао све доказе и документе које га терете у случају Лора.

kardan

pre 7 godina

što mi moramo da procitamo mi to sve znamo to neka citaju u briselu,ženevi i svi ovi svetski zvanicnici štonam kroje sudbinu.

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija