• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. Ivančević-V. Marinković

08.08.2016

21:36

BIVŠI KOMANDANT JSO TRAŽI PRAVO NA SEKS! Legija zahteva: Hoću u zatvoru da pravim decu!

Vesti

BIVŠI KOMANDANT JSO TRAŽI PRAVO NA SEKS! Legija zahteva: Hoću u zatvoru da pravim decu!

Podeli vest

U žalbi na odluku suda kojom mu je i posle 12 godina zatvora produžena stroga izolacija Milorad Ulemek se pozvao na Ustavom zagarantovano pravo na planiranje porodice!?!

Bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija (48), koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih teških zločina, traži dozvolu da u zatvoru pravi decu, otkriva Informer!

ŠEŠELJ PREDLAŽE NAGODBU SA LEGIJOM: On sve zna, treba da bude SVEDOK-SARADNIK!

Legija, koji je u zatvoru već 12 godina, nalazi se u "Alkatrazu", najobezbeđenijem delu požarevačke "Zabele", a u žalbi na odluku suda kojom mu je produžena stroga izolacija pozvao se na svoje ustavno pravo na planiranje porodice. On navodi da mu, po Ustavu Srbije, mora biti obezbeđeno pravo da u zatvoru sa svojom suprugom ima seks.

Besmisleno
Legija služi kaznu koja je zamena za doživotnu ili smrtnu, pa je pozivanje na Ustav prilično besmisleno
Borivoje Borović, advokat

Želi da produži lozu

Ulemek, inače, ima četiri ćerke iz dva braka. Posle razvoda od prve supruge Maje Luković, sa kojom ima kćerku Nikoliju (18), ušao je u vanbračnu zajednicu sa Aleksandrom Ivanović i sa njom dobio još tri devojčice.

- Legija silno želi da ima i sina naslednika. I Aleksandra se u više navrata poveravala prijateljima da bi želela što pre, dok ne bude kasno zbog njenih godina, da dobiju i muško dete. Legija je baš zato u svojoj žalbi naglasio da mu Ustav garantuje pravo na proširenje porodice - prenosi dobro obavešten izvor našeg lista.

EKSKLUZIVNO! LEGIJINE ŠOKANTNE TVRDNJE O UBISTVU PREMIJERA: Đinđićev ubica je pobegao u London!

Legijini zatvorski dani

* Od 2. maja 2004. do 11. juna 2010. bio u Centralnom zatvoru, a odatle prebačen u "Alkatraz"
* Osuđen na po 40 godina u slučajevima ubistva Zorana Đinđića, zločinima "zemunskog klana", za likvidaciju Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, kao i za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali
* Pre dve godine žalio se predsedniku Odbora za ljudska i manjinska prava Mehi Omeroviću, tada je prvi put pomenuo pravo na planiranje porodice
* Svake dve godine ima pravo da ponovo traži pravo na "ljubavnu sobu"

Legijina želja, međutim, neće biti ispunjena jer je Apelacioni sud ovih dana pravosnažno potvrdio odluku Višeg suda kojim se, baš kao i pre dve godine, odbija Ulemekova molba. Takva odluka doneta je na osnovu procene bezbednosnih službi da bi premeštaj u neko "otvorenije" zatvorsko odeljenje bio visokorizičan zbog opasnosti od bekstva.

I dok se Legijin advokat Aleksandar Kovačević juče nije oglašavao, poznati advokat Borivoje Borović kaže da Legija na sve načine pokušava da dobije bolji status u zatvoru.

- Probao je i ranije sa davanjem raznih izjava u medijima i komentarišući sudske presude... Čini mi se, ipak, da nema šanse da Legija ostvari svoje namere, čak i sa pozivanjem na pravo da pravi potomstvo. On ipak služi kaznu koja je zamena za doživotnu ili smrtnu kaznu, pa je pozivanje na Ustav prilično besmisleno - smatra Borović.

Prerano je za to

Gotovo identičan stav ima i advokat Svetozar Vujačić, koji podseća da zatvorenici ne mogu da se pozivaju na veliki deo ustavnih prava.

LEGIJA SE ZALUD PONADAO: Ulemek ostaje da služi kaznu u Alkatrazu

- Tako, recimo, zatvorenik nema pravo da zasnuje radni odnos i ne može biti biran na izborima... Tako je i u ovom slučaju Legijino pozivanje na pravo da pravi potomstvo potpuno apsurdno. Da sam njegov advokat, nikada ne bih takav razlog stavio u zahtev - objašnjava Vujačić i dodaje da se o eventualnom Legijinom premeštaju u blaži zatvor može razmišljati tek posle 20-ak godina izdržane kazne.
 

Ni muva ne može da proleti u Alkatrazu!

Darko Cvetanović

Legija je prvi stanovnik "Alkatraza", maksimalno obezbeđenog odeljenja požarevačkog zatvora "Zabela".
Ono je opasano betonskim zidovima višim od četiri metra, ima četiri osmatračnice, blindirana vrata i elektronsko osmatranje. Da bi se sprečila bekstva helikopterom, dvorište je natkriveno čeličnom žicom. Ulemek je sam u ćeliji površine 10 kvadratnih metara sa video-nadzorom, a sa posetiocima može da razgovara samo jednom mesečno, i to isključivo preko pancirnog stakla.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stanojko

pre 7 godina

Iako je covek robijas ima pravo po Ustavu dok je god ziv.Sta ovo znaci,nema smrtbe i dozivotne kazne,al nema ovo nema ono\n

nada

pre 7 godina

A oni sto se seksaju na slobodi i imaju onoliko putera na glavi kada ce oni u zatvor ???????????? Bolje da ih ne nabrajam !

Lucky

pre 7 godina

Pretjerana predostrožnost i strogoća,ja bih rekao iživljavanje na zatvorenicima. Zatvor treba da bude demokratski kao u Švedskoj. Kod nas se inače vlast iživljava i na nevinim građanima a kamoli na zatvorenicima.

milica m

pre 7 godina

Ma sta kazes? Ubice, silovatelji su najgori soj ljudi. Pa, sta? Treba da im se obezbedi seks? Pazi , Boga ti. Takve ne treba sunce da ogreje, bagru zakljucati, kljuc baciti!

Umesto da je dobio

pre 7 godina

........pet dozivotnih robija, on trazi - povlastice?! Mozda "apartman", u hotelu sa sedam zvezdica!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17