• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

26.08.2016

21:03

SMRT NA LETU PEKING - MOSKVA, NIŠLIJKU IZDALO SRCE: Išla u Kinu po robu, povratak nije doživela!

Vesti

SMRT NA LETU PEKING - MOSKVA, NIŠLIJKU IZDALO SRCE: Išla u Kinu po robu, povratak nije doživela!

Podeli vest

Verica Cvetković (59) iz Niša preminula od infarkta u avionu kada se iz Pekinga preko Moskve vraćala u Beograd. U Kinu je išla da nabavi robu za prodavnicu. Avion "Aeroflota" prinudno sleteo u Novosibirsk kad joj je pozlio, ali nije joj bilo spasa

Verica Cvetković (59) iz Niša umrla je juče ujutro oko devet časova u avionu na liniji Peking - Moskva, pošto se vraćala u Srbiju iz Kine, gde je išla da nabavi robu za svoju prodavnicu. Nesrećna žena dobila je infarkt tokom leta broj 203, zbog čega je "Aeroflotov" "erbas 300-330" morao prinudno da sleti u Novosibirsk.

Verica je bila divna, vredna žena, posao joj je baš išao... Ćerka i sin su joj često dolazili u radnju
Koleginica Verice Cvetković

Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali Verici, nažalost, nije bilo spasa, pa su mogli samo da konstatuju smrt.

Uspešno trgovala

Kako saznajemo, Verica Cvetković je vlasnica jednog od najpoznatijih butika u Nišu, "MC Ming", koji se nalazi u tržnom centru "Dušanov bazar". U radnji juče nije bilo nikoga, a prema rečima radnika susednih prodavnica, lokal tokom celog dana nije otvaran.

- Čula sam jutros na radiju da je Verica preminula i baš sam se iznenadila. Znam da nije bolovala, bila je mnogo vredna. To je njihova porodična radnja, i ćerka joj je tu radila kao prodavačica, a koliko znam, ima i sina. Ona je vrlo fina i ljubazna žena, posao joj je lepo išao - kazala je jedna od prodavačica u ovom tržnom centru.

NIŠLIJKA UMRLA U AVIONU! Ruski Erbas prinudno sleteo, zbog smrti državljanke Srbije!

Informer

Trgovci iz "Podzemnog prolaza", još jednog veoma poznatog niškog tržnog centra, kažu da Vericu dobro poznaju, jer godinama putuje u Kinu, gde nabavlja robu za svoju radnju.

Ambasada: Čeka se obdukcija

Kako je Informeru potvrđeno u srpskoj ambasadi u Moskvi, telo naše državljanke će nakon obdukcije biti prebačeno u Srbiju. Predstavnici naše ambasade nisu želeli da daju podrobnije informacije o ovoj tragediji.
Sa druge strane, u "Aeroflotu" su potvrdili da je avion na liniji Peking - Moskva sleteo na aerodrom "Tolmačevo" u Novosibirsku oko 13 časova po lokalnom vremenu (u devet po srpskom) zbog iznenadne smrti jedne putnice.

- Naša praksa je da u Kinu idemo dva puta godišnje, po prolećnu i jesenju kolekciju odeće. Ona je sad krenula da obnovi asortiman, jer je volela da uvek ima novu kolekciju. Svi smo iznenađeni i ožalošćeni zbog njene smrti. Ne znamo šta se tačno desilo jer sa njom nije bio niko od niških trgovaca, pa nemamo nikakvu informaciju iz prve ruke - kaže nam jedna od Veričinih koleginica i objašnjava zašto je ona u Peking išla sama:

- Nikada ne putujemo zajedno u Kinu, da ne bismo imali istu robu, nego u kupovinu odlazimo sa trgovcima iz drugih gradova. Ne znamo ništa, ni preko koje agencije je otišla... Nažalost, saznali smo samo da je umrla. Strašno, niko od nas sebi ne može da dođe...

Naporan put

Prema njenim rečima, odlazak po nabavku robe u Peking je veoma naporan.

- Iz sopstvenog iskustva znam da je taj put veoma težak. Dugo traje, menjaju se avioni, dugo se čeka po aerodromima. To ne može svako da izdrži... Nesrećnoj Verici je verovatno pozlilo od tih napora - komentariše njenu smrt jedna od koleginica iz tržnog centra.

Radila sa mužem i decom

Verica je držala radnju zajedno sa suprugom Draganom, ali je po svemu sudeći na put išla bez njega. Prodavnicu su držali kao porodični biznis, u koji su bili uključeni i njihovi sin i ćerka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 7 godina

Plus stres od carine.... Mogla je to sve da nabavlja i od ovdasnjih Kineza,ali....

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija