• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2016

13:25

BIVŠI VATERPOLISTA OSTAJE U PRITVORU, ponavlja mu se suđenje za silovanje!

Vesti

BIVŠI VATERPOLISTA OSTAJE U PRITVORU, ponavlja mu se suđenje za silovanje!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši vaterpolista Crvene zvezde Miljan Čolović (34) bio osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine, a oslobođen za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi mesec dana kasnije, objavljeno je danas na sajtu tog suda

Sud je Čoloviću do daljeg produžio pritvor u kojem je više od 20 meseci.

Istom odlukom naloženo je da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda za osuđujući deo presude, navodi se da su osnovane žalbe branilaca okrivljenog u kojima se navodi da je prvostepeni sud propustio da ceni rešenje Advokatske komore Beograd o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom advokatu koji je Čoloviću bio postavljen za branioca po službenoj dužnosti prilikom iznošenja odbrane kod tužioca.


SUĐENJE MANIJAKU IZ BANJIČKE ŠUME: Vaterpolista priznao, pa negirao silovanja!

Što se tiče oslobađajućeg dela presude, Apelacioni sud je usvojio žalbu tužioca zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, s obzirom da prvostepeni sud za svoj zaključak da - nije dokazano da je Čolović izvršio krivično delo silovanje u pokušaju, nije dao dovoljno jasne i argumentovane razloge.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija