• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.08.2016

14:38

(FOTO) PJEVAČ: Traži se više od 4.000 nestalih Srba!

Vesti

(FOTO) PJEVAČ: Traži se više od 4.000 nestalih Srba!

Podeli vest

Prema podacima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u regionu se još uvek traži 10.653 nestalih od kojih više od 4.000 Srba, izjavio je danas predsednik koordinacije udruženja porodica nestalih sa prostora bivše Jugoslavije Dragan Pjevač, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana nestalih

Nakon konferencije, članovi porodica nestalih krenuli su u šetnju do Spomenika koordinacije u Tašmajdanskom parku gde su položili vence i cveće, a na čelu kolone nose teransparent na kome piše: "Gde su nestali".

Nakon polaganja venaca delegacija koordinacije će otići do zgrade Vlade Srbije gde će položiti cveće i uručiti pismo porodica nestalih u kojem mole vladu i premijera da nastave aktivnosti oko uspostavljanja trajnog mira i saradnje u regionu jer samo to, kako se navodi, može da reši probleme koje imaju porodice nestalih da pronađu svoje najdraže. 

Tanjug

Kako je Pjevač rekao na konferenciji za novinare, ove godine se Međunarodni dan nestalih obeležava u tišini kako bi se ukazalo da je "pala tišina na pronalaženje njihovih najbližih".

On je ukazao da je ove godine na Kosovu i Metohiji ekshumirano i identifikovano 34 osobe od kojih samo četiri osobe srpske nacionalnosti, dok u Hrvatskoj nije bilo ekshumacija i identifikacija ove godine.

Tanjug

Predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović istakao je da je problem nestalih izuzetno težak, ali je važan i "politički i državno za ukupnu normalizaciju stanja u regionu".

"Srbija se odgovorno suočava sa ovim problemom i očekujemo da mu i ostali u regionu pristupe na isti način. Uslov da rezultati budu bolji je da svi u regionu budu na visini odgovornosti".

Kako je rekao činjenica da je 4.086 nestalih Srba među 10.653 govori o odnosu onih u regionu koji se bave tim problemom.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija