• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

02.09.2016

14:35

ZADAVIO KOMŠIJINU MAČKU! Kruševljanin dobio godinu dana uslovno i kaznu od 78.000 dinara!

Vesti

ZADAVIO KOMŠIJINU MAČKU! Kruševljanin dobio godinu dana uslovno i kaznu od 78.000 dinara!

Podeli vest

Četvoromesečna zatvorska kazna, uslovno na godinu dana, i ukupni troškovi od 77.750 dinara koje treba da nadoknadi sudu i vlasniku ubijene mačke, epilog su četvorogodišnjeg suđenja nakon koga je Stanimir Curaković (69) iz Kruševca proglašen krivim jer je ubio komšijinog ljubimca

Presudom Osnovnog suda iz Kruševca, koju je u avgustu potvrdio kruševački Viši sud, Stanimir Curaković (69) iz tog grada proglašen je krivim jer je 9. oktobra 2012. godine ubio komšijinu mačku.

Sud mu je izrekao uslovnu osudu, odnosno kaznu zatvora od četiri meseca, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude, ne učini novo krivično delo.

Curaković je obavezan da Osnovnom sudu na ime troškova krivičnog postupka uplati 29.000 dinara, dok je vlasniku ubijene mačke Predragu Miliću dužan da isplati 48.750 dinara.

(VIDEO) ZVERSKO UBIJANJE ŽIVOTINJA! Beograđanin davi mačiće na očigled unezverene dece i komšija!

- Znači mi to što je doneta presuda kojom je potvrdjeno da je on to učinio, ali mi je mnogo teško palo kada sam pročitao obdukcioni nalaz u kome stoji da je mačka ubijena podesnim predmetom, jakom mehaničkom silom u predelu stomaka. Pretpostavljam da je to mogao biti nož - kazao je vlasnik ubijene sijamske mačke Predrag Milić.

On je podsetio da se sve desilo 9. oktobra 2012. godine, kada je čuo mjauk, a mačka se nije vratila kući. Pošavši da je nadje, čuo je razgovor komšije i njegove supruge koji su se dogovarali da je "stave u kantu i bace u kontejner".

Milić je potom, posumnjavši da govore o njegovoj mački, krenuo za komšijom i video da je kantu bacio u kontejner, nakon čega je pozvao policiju i udruženje za zaštitu životinja.

Okrivljeni je, kako je navedeno u obrazloženju presude, tvrdio da se mačka uhvatila u zamku za hvatanje pacova koju je postavio u svom dvorištu, ali je njegovu tvrdnju demantovao veštak koji je utvrdio da uzrok smrti nije davljenje već povreda nastala "jakom mehaničkom silom u predelu stomaka".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 7 godina

Sudiju koji je doneo ovakvu presudu, nema pojma o životu i treba ga smesta razrešiti, da više nikada ne bude sudija. Ovaj čovek koji je navodno ubio mačku, čak i da je to uradio namerno, ne može biti osuđen. Šta će tuđa mačka u njegovom dvorištu ? Svako svog kućnog ljubimca neka čuva u svojoj kući kako i samo ime kaže,,,kućni ljubimac. Moj kućni a čuvam ga kod komšije,,,van svake pameti. Ovaj osuđeni čovek da je voleo mačke čuvao bi svoju, šta će mu tuđa kada ih sigurno ne voli. Sudija pojma nemaš o pravdi i običnom životu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17