• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

02.09.2016

21:13

SUROVO UBISTVO ZVEZDE GRANDA INTRIGIRA SRBIJU: Jeleninog ubicu mogu da nađu samo slučajno?!

Vesti

SUROVO UBISTVO ZVEZDE GRANDA INTRIGIRA SRBIJU: Jeleninog ubicu mogu da nađu samo slučajno?!

Podeli vest

Istraga o ubistvu Jelene Marjanović potpuno je stala, ali to ne znači da zločinac nikada neće biti uhvaćen... U praksi se dešava da se dokaz pojavi posle deset godina, sam od sebe, tvrde kriminolozi Marko Nicović i Zlatko Nikolić

"Zvezda Granda" Jelena Marjanović ubijena je na nasipu u Borči pre tačno pet meseci, a istraga ovog zločina potpuno je stala i policija nema apsolutno nikakav trag koji bi vodio ka ubici.

MARJANOVIĆI NA GROBU UBIJENE JELENE: Muž Zoran proklinje ubicu, sverkrva Zorica nije došla?!

Najbolji srpski kriminolozi, analizirajući za Informer slučaj koji je potresao celu Srbiju, kažu da je očigledno da se Jelenin ubica za sada izvukao, ali da praksa pokazuje da kod ovakvih zločina on može da bude sasvim slučajno otkriven i za deset godina.

Jecina majka gubi nadu

Informer

Na petomesečnicu ubistva pevačice "Granda" ekipa Informera pozvala je porodicu Jelenine majke Zorice Krsmanović. Javila nam se njena sestra Ljubica.
- Sve je stalo! Ovih pet meseci za nas su kao večnost. Sve manje nade imamo, ali i snage da se borimo. Mnogo nam je teško bez Jece, a mojoj sestri najviše. Neizvesnost je ubija i na svu tu muku, ni zdravstveno nije dobro. Niti znamo dokle je stigla istraga ni da li su nešto otkrili, jer nam niko ništa ne priča - drhtavim glasom priča Ljubica.
Ona dodaje da im je petogodišnja unuka Jana jedina svetla tačka.
- Dete ko dete, igra se, smeje i ublaži nam ovu bol. Malo dođe kod nas, malo je kod Zorana i dobro funkcionišemo. Kako vreme prolazi, majka joj sve više fali, ali ona već oseća da se Jeca neće više vratiti - kaže Jelenina tetka.

Faktor iznenađenja

Policijski ekspert Marko Nicović smatra da ubistvo Jelene Marjanović izgleda kao savršen zločin, ali da je uvek moguća promena okolnosti koja će raskrinkati ubicu.

(FOTO) SPOMENIK NA NEDOČEKANI ROĐENDAN! Na ploči u obliku srca NOTE, ANĐEO I JELENA SA MIKROFONOM!

- Koliko vidim, istraga je u potpunosti stala, nema nikakvih tragova koji bi vodili ka Jeleninom ubici, ali to je i bilo očekivano. Prva 72 sata su ključna, pa pošto se u tom periodu ništa nije saznalo, jasno je da je sada nemoguće doći do bilo kakvog traga. Mislim da nikakva dalja istraga u ovom slučaju ne može da pomogne. Ipak, praksa pokazuje da ovakvi filmski zločini mogu biti rešeni i posle deset godina, ako se promeni neka ključna okolnost. Imao sam takvih slučajeva u praksi. Primera radi, šta ako Jelenina ćerkica Jana, kada poraste, počne da povezuje neke stvari i shvati ko joj je ubio majku. To su okolnosti na koje istraga ne može da utiče, one dolaze same od sebe i zato Jelenin ubica baš i ne može da bude sasvim spokojan i siguran da se izvukao - kaže Nicović.

Sa njim je saglasan i kriminolog Zlatko Nikolić. On ističe da je gotovo nemoguće da ovaj zločin bude rešen u bliskoj budućnosti.

JELENA MARJANOVIĆ BI DANAS NAPUNILA 34. GODINE! Porodica danas podigla spomenik, MALA JANA SVAKOG DANA PITA ZA MAMU!

- Pet meseci, to je ozbiljan vremenski period, a istražni organi nemaju ni jedan jedini dokaz. Smatram da su inspektori kardinalne greške napravili tokom prvih nedelju dana i sada je teško oprati te fleke. Pogotovo kada se uzme u obzir da je ovaj svirepi zločin dugo smišljan i profesionalno urađen. Zato mogu slobodno da kažem da nas je ubica sve nadmudrio. Naravno, ne treba stati na rasvetljavanju ubistva, niti gubiti nadu. U kriminalistici nikada nije kasno, pa su nekada potrebne i godine da prođu da se slučaj reši - naglašava Nikolić.

Premotati film

Prema njegovim rečima, tim koji radi na ovom ubistvu trebalo bi da osveži tok istrage.

Marjanovići u ilegali

Novak Đurović

Ekipa Informera juče je pokušala da stupi u kontakt sa članovima porodice Marjanović iz Borče. Međutim, uprkos brojnim pozivima i porukama, ni Jelenin svekar Vladimir ni suprug Zoran nisu želeli da daju bilo kakav komentar. Prema rečima komšija, oni su se potpuno povukli iz javnosti, a komuniciraju samo sa Jeleninom majkom Zoricom.
- Desi se da ih ne vidimo po nekoliko dana. Niti im ko dolazi niti gde idu. Totalno su se izolovali. Jedino vidimo Janu kada dođe kod oca, i to samo nakratko - pričaju komšije iz njihove ulice.

 

 

 

 

- Siguran sam da je policija na početku imala neke indicije i saznanja, ali nakon pet meseci sve je to palo u vodu. Trebalo bi da se vrate malo na početak, da nove detalje povežu sa starima, da premotaju film, sklope kockice, pozovu već ispitane svedoke, ali van pevačicine porodice. Tako bi pokrenuli istragu iz ove monotonije - dodaje Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lana Schwartz

pre 7 godina

*sta ako Jelenina cerkica Jana, kada poraste, pocne da povezuje neke stvari i shvati ko joj je ubio majku!*\nLijepo rekao covjek.\n

magda

pre 7 godina

Sami kazete da su na pocetku napravljene KARDINALNE greske a to nisu bilo kakve greske.Sta ako je neko namerno vukao konce i cela ekipa radila po njegovim instrukcijama u pogresnom smeru,da bi se ta kardinalna greska i napravila.Sami ste jednom rekli da u istrazi postoji krtica.Zasto to ne ispitate do kraja pa ce i ubica sam isplivati na povrsinu.Niko namerno nece da radi na ovom slucaju jer stite ubicu,to je svima koji prate ovaj slucaj,vec odavno postalo jasno,zato ne zamajavajte vise nikog,vi ubicu znate odavno.Sramota je za drzavu i za policiju to sto radite,javasluk i obezvredjenost svega i svacega na racun mita i korupcije.\n

Lana

pre 7 godina

Da … cerkica moze jednog dana da shvati ono sto inspektori nisu shvatili .. nazalost ! .. Ali dokaza ni tada nece biti .. nazalost ! Svi smo mi shvatili .. ali nemamo dokaz .. jer je taj neko " nedodirljiv " … ocigledno !

dejan

pre 7 godina

pored sve savremenije tehnike i sveg da se desi ovakav propust...katastrofa... nije mi jasno da je pas trazio i nije mogao da je nadje tu noc....a ujutru su nadjene i stvari i ona mrtva... znaci doneta mrtva ...katastrofa..\n

Rada Matic

pre 7 godina

Nije niko lud da im udje u kucu strave i uzasa...Izvukli se ili ne,narodu je jasno da su umesani,tako da makar su osudjeni da pognu glavu gde god da se pojave,ako nista dr bar to..A kad tad saznace se sve

nada

pre 7 godina

Ma kada se neko povuce od sveta i ne izlazi na ulicu postavlja se pitanje ZASTO ? Evo ja cu da ih pitam !!!!!!!! Gde je kuma Vera ? Gde je Indi ? A gde je Nada Topcagic ? Svi su oni napravili medijsku paznju prve dve tri nedelje i sta sada ? Gde su ti prijatelji ? Sta je sa kontraverznim muzem,deverom,svekrom i svekrvom ? Od cega oni zive i dizu onakav spomenik koji Jelenu nece vratiti ? Ma uzeli su oni debele pare da cute i od njih zive -to je prava istina ! Vise nema ni telohranitelja - sve je to maska !!!!!!!!! UBICO ma gde god da si pasces kad tad !!!!!!!!!

LJILJANA

pre 7 godina

Postavila bih pitanje policijskom ekspertu Marku Nicovicu i kriminologu Zlatku Nikolicu zasto su bas oni sami sa tolikom reputacijom i iskustvom kao vodeci u istrazi dozvolili da istraga podje krivim tokom. Mozda su pocinioci zlocina korisnici ili rasturaci droge koji su zbog unosnog biznisa i povezanosti sa osobom od autoriteta ostali zasticeni i pokriveni a Mrajanovici se blate i drze pod osudom javnosti kao dezurni krivci i osudjuju zbog manjih grehova kao sto su terapije koriscenjem bioenergije, tetovaza i "grozne" frizure,zbog garderobe koju nose , kao pripadnosti sekte , pitam se koje.Nelogicno je da bi neko svoju reputaciju zrtvovao zbog Marjanovica i pustio ih da se slobodno krecu pored prikupljenih dokaza koji bi ih teretili (pod uslovom da ih ima) , osude preko provokativnih naslova i clanaka u stampi i pritiska javnosti. Iskustvo mi govori da mocni ustuknu samo kada je njihova koza u pitanju i stanje u drzavi me u to uverava iz dana u dan.

Rada Matic

pre 7 godina

Ljiljana ili poglavica Vladimir,sektas Zoran,sektas Milos ili vestica Zlorica,koje si gov** od njih ?? hahaa

LJILJANA

pre 7 godina

Rado, za svakoga imas socan nadimak, a za sebe? Pogledaj svoje slike na kojima pozama i stilom oponasas tragicno preminulu Jelenu kojoj nisi po talentu, skromnosti, plemenitosti ni do kolena.Tvoja "ljubavna" prepiska sa Zoranom koja meni lici na limbo dance u kojoj ste oboje zavrsili nisko,nisko.... samo sto si ti navela jace "adute" koji su te uvukli u ples.Rado budi uverena da postene i normalne osobe na nepravdu,kriminal, nasilja i tragedije kao sto je ova gledaju sa gnusanjem i zeljom da se tome stane na put, pocinioci otkriju i odgovaraju za pocinjen zlocin.Posto je potraga za Jelenom pokrenuta pre nego sto je po nalazu obdukcije ubijena i njeno telo nadjeno, istraga nije kasnila.Osobe najblize Jeleni,porodica, automatski je bila pod lupom i tesko je poverovati da su tkr. pred policijom mogli da izvrse zlocin i misljenja sam da je prednost ubice u tome sto je bio van tog suzenog polja istrage. Ubedjena sam da se u istrazi nije iskoristio pun kapacitet savremene tehnologije ili se neki podatak "zaturio" i ceka da ispliva na svetlost dana kao rezultat truda postenog i upornog istrazitelja. Do tada Rado daj sebi predah, uzdrzi se od kleveta i osuda Marjanovica jer su vec dosta ispljuvani a sumnja se, nagadja da su krivi ali bez stvarnih i opipljivih dokaza.Kontrolisi svoje strasti, misli, jezik i ne zaboravi da te tvoje otrovne strele najvise pogadju one koji te ne napadaju niti imaju snage da se brane, a to su Jelenina majka i cerka koja ima pravo na sretnije detinjstvo.

rada tomasevic

pre 7 godina

Vesna Rivas je opisala ubicu maltene do koske pa zasto im to ne bude put vodilja.

cccc

pre 7 godina

Ja vam mogu reći samo to da će Jelenin ubica jednoga dana da napravi pogrešan korak, u to sam uveren 100°%.

Stela

pre 7 godina

Ubiti ženu na tako surov način je zlo totalno.Takva vrsta ubistva je specifična za zatvoren prostor, žarač, kamen ili šta drugo. Ubica pokušava da održi savršenu koncentr atraciju da se ne bi odao ni jednim pogrešnim korakom.Pitam se od čega su satkani ubica i saučesnici, kad ih ne dotiče ni smrskana lobanja lepe Jelene.Tužno je što niko iz policije neće snosisti odgovornost za svoju nesposobnost, opstrukciju, skrivanje dokaza i dr. i dr. Ubice su zagazile duboko da nazad ne mogu. Misle , da će ovo ostati misterija. Varaju se. Kupuju vreme, uzalud .Postavlja se pitanje kome je u interesu da ovo ostane nerešeno?Ko je sve tu bio uključen od samog početka, koji "vrh" je opstruisao rad i zbog čega, to treba obelodaniti.Da li se neko boji da ispriča istinu i zašto?Gospodo obelodanite istinu majci o ubistvu njenog jedinog deteta. Gospodo, vreme je da se istina iznese u javnost. Apslutno je jasno i vama i nama ko je ubio Jelenu.Ovaj jslučaj je jeko težak. Ovo ubistvo nije obično. Ovaj zločin je mnogo više od toga.Nesvakidašnje je skrivanje istine, planiranoje otklanjanje tragova zločina i materijalnihdokaza, laži, manipulisanje.Ovo je interesantan slučaj za eksperte iz oblasti neuropsihijatrije.Interesantno je i to, šta eliminiše učesnike u ovom slučaju kao glavne osumičene, gde je pojašnjenje za to od stručnih kadrova za ovu oblast.Ubica i saučesnici jsu jači od države i Zakona, na žalost, a ako nije tako dokažite suprotno.....

Andja

pre 7 godina

Ovaj Nicovic je sve objasnio ...a ako se setimo gostovanja porodice Marjanovic na tv - u gde je Toma Fila upotrebio iste reci ...ako istraga zakaze prvih 24-48 sati .. ubica je bezbedan ... Kao da je uputio poruku ubici da ne brine nikad nece biti uhvacen ..

Tuga

pre 7 godina

Ma da nek malo odstoji,svaki zlocin je ko vino sto stariji to bolji za resiti,e tesko nama sa ovakvom policijom.

miki delija

pre 7 godina

najnovija verzija koju sam cuo dok sam bio na odmoru u srbiji je da je nju neki visoki na polozaju likvidirao izdao naredjenje jer nije htela da ovoga ostavi a sa njime se kresala eto to je najnovija istina a sada ko je taj neka mu je bog u pomoc

Stela

pre 7 godina

Nelpupetaj, Jelena je bila žena visokog morala, volela je samo jednog čoveka čitav svoj nesretan, kratak život. Počivaj u miru lepi andjele!

Eli

pre 7 godina

Prva 72 sata...! Prijatelj policajac i tako... Ubica/e zna da se nije izvukao, to mu je dovoljno da nikada u miru ne prozivi ni deo svog bednog zivota! Ispitati sve policajce na zadatku u toku ta 72 sata!!!! Marjanovici, ne radujte se previse!!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija