• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

04.09.2016

15:06

PREMINUO ZORAN ŠAMI!

Vesti

PREMINUO ZORAN ŠAMI!

Podeli vest

Jedan od osnivača DSS, nekadašnji ministar saobraćaja SR Jugoslavije i predsednik skupštine DZSCG Zoran Šami preminuo je jutros nakon kraće bolesti, saznaje B92

Šami, rođen 2. novembra 1948. u Valjevu, politikom se bavio od 1990. kada se učlanio u Demokratsku stranku. 1992. je postao član Glavnog odbora DS. Iste godine napustio je stranku i sa istomišljenicima osnovao Demokratsku stranku Srbije.

Od 1992. do 1994. kao i od 1998. do 2000. je bio član Izvršnog odbora, a od 1994. do 1996. i od 2000. do 2003. potpredsednik stranke.

Od oktobra 2000. do jula 2001. bio je ministar saobraćaja SR Jugoslavije. 2003. godine izabran je za poslanika u skupštini DZSCG a od 2004. do 2006. bio je predsednik skupštine Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Zoran Šami je bio narodni poslanik i u prethodnom sazivu (2007-2008).

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pero cevka

pre 7 godina

cuo sam i tiznije price pa sizu pustio nisam pa ovaj je aminovao sve nakaradno a vi objavljujete da je umro ,umiru posteniji i casniji pa se niko od va s nije ni seti ni da pomene

branko1

pre 7 godina

Dvocevko ,a ne cevko ,u najgorem smislu te reči,sram da te bude.Ti li si taj koji određuje ko je pošteniji I časniji,ljudska nakarado.Sram da te bude izrodu I ološu

Djordje Tanovic

pre 7 godina

Ne pominje se u tekstu da je umro pre svega jedan vrstan profesor matematike, covek cija sam ja predavanja imao cast da slusam.Slava mu, a porodici najiskrenije saucesce.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija