• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2016

15:07

ODLIČAN ULOV CARINE! U vešu i naslonu za ruke krili 60.000 evra!

Vesti

ODLIČAN ULOV CARINE! U vešu i naslonu za ruke krili 60.000 evra!

Podeli vest

Na graničnom prelazu Gradina carinici su, u dva odvojena slučaja, u vešu kod tgurskog državljanina i unaslonu za ruke u automobilu Bugarina, zaplenili više od 60.000 neprijavljenih evra koje su putnici pokušali da sakriju i bez prijavljivanja ih iznesu iz Srbije

Akcije su sprovedene 9. i 10. septembra, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

U prvom slučaju je u donjem vešu putnika turske nacionalnosti, koji se iz Nemačke uputio u Tursku, otkriveno čak 50.000 evra, dok je kod njegovog saputnika nađeno 3.000 evra.

Pošto su putnici rekli da je novac zajednički, svakome je vraćeno po 10.000 evra koliko mogu bez prijavljivanja da iznesu iz zemlje, dok je preostala suma od 33.000 evra privremeno zadržana. 

Sutradan se na izlazu istog prelaza našao i bugarski državljanin koji je u automobilu ''''Audi A8'''' putovao u društvu saputnice. 

Iako su oboje izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu i da kod sebe imaju 20.000 evra, carinici su se odlučili za detaljan pregled.

Tokom kontrole otkriveno je da se u naslonu za ruke na zadnjem sedištu krije još 20.000 evra u novčanicama od po 50 evra spakovanih u četiri bunta obmotana papirom i providnom folijom.

Potom je carinik proverio i sadržaj seta za prvu pomoć gde je otkrio još 10.000 evra, u istim apoenima od po 50 evra, u dva bunta umotana u beli papir. 

I u tom slučaju putniku i njegovoj saputnici dozvoljeno je da zadrže iznos od po 10.000 evra, dok je suma od naknadno otkrivenih 30.000 evra zadržana do okončanja deviznog prekršaja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragisa

pre 7 godina

Banda lopovska kako to otimate putnicima u tranzitu novac.Ljudi dolaze sa zapada gde rade i nose ustedjevinu a onda naidju na haraclije Srpske carinike koji otimaju , nisu oni nasi drzavljani pa da im vi otimate novac, bando carinska.

ciki

pre 7 godina

Pa zar je te sad postalo jasno da se kod nas sve, al bas svee vec odavno zasniva na otimacinai. Nije to banda carinska, vec banda vlade RS, a carina je neposredni izvrsilac kao i policija, pa komunalna policija, poreske sluzbe. MA CEO SISTEM. Maltretiranje naroda na najvisem i alarmantnom nivou. Zakonom treba zabraniti svaki vid kontrole gradjana bez osnovane sumnje. Npr. Zabraniti zaustavljanje vozila ukoliko nema pocinjenog prekrsaja, kao i mnogo toga cime vlast samo zastrasuje one koji su je na vlast i postavili. A svi znamo da najvece prekrsioce niko i ne sme da zaustavi. E pa zakonom zastititi siroke jadne narodne mase.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija