• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2016

20:15

PREMIJER VUČIĆ O SVIREPOM ZLOČINU U BORČI: Policija zna ko je ubio Jelenu, ali još nema dokaza!

Vesti

PREMIJER VUČIĆ O SVIREPOM ZLOČINU U BORČI: Policija zna ko je ubio Jelenu, ali još nema dokaza!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije rekao da policija zna ko je ubio Jelenu Marjanović, ali tužilaštvo još nema dovoljno čvrste dokaze da naredi hapšenje zločinca

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je juče da policija zna ko je ubio zvezdu "Granda" Jelenu Marjanović!

print

Problem je, međutim, objasnio je Vučić, što ni posle više od pet meseci istrage tužilaštvo nema dovoljno čvrst materijalni dokaz na osnovu kog bi policija uhapsila zločinca koji je 2. aprila na nasipu u Borči Jeleni zverski razbio glavu sa čak 33 udarca kamenom!

Ništa bez dokaza

Govoreći o zločinu koji tačno 163 dana potresa Srbiju, predsednik Vlade je rekao:

ZORIČIN ROKOVNIK OTKRIVA JELENINOG UBICU: Svekrva svirepo ubijene pevačice vodila dnevnik, policija istražuje klijente!

- Mislim da policija zna sve, ali još traži materijalne dokaze. Veoma je važno i za državu da se ovaj slučaj reši. Ubistvo Jelene Marjanović postalo je državna tema. Tužilac, međutim, nije zadovoljan prikupljenim dokazima i zato ubica još nije uhapšen...

I u policiji su nam juče nezvanično potvrdili premijerove reči. Inspektori koji rade na ovom slučaju kažu da su "prilično sigurni" ko je Jelenin ubica, ali da im nedostaju dokazi.

Majka Zorica bolesna

Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice, teško podnosi dane bez svoje ćerke i zdravstveno je mnogo loše!
- Neizvesnost je ubija i, na svu tu muku, ni zdravstveno nije dobro. Ne spava, slabo jede, a i njena bolest joj se pogoršala. Dobila je jaču terapiju, prima infuzije i samo molimo Boga da se što pre oporavi. Njoj je Jeca bila sve u životu - priča bliska rođaka Krsmanovića.

- I na osnovu poligrafskih ispitivanja i na osnovu još nekih posrednih dokaza i izjava svedoka možemo sa velikom sigurnošću da kažemo da znamo ko je ubica. Ipak, da bismo zločinca uhapsili, treba nam materijalni dokaz, a mi taj dokaz, bar zasad, nemamo - kaže izvor Informera iz policije. Na naše pitanje da li je "prvoosumnjičeni" član porodice Marjanović nije hteo da odgovori.

MARJANOVIĆI BEZ PREBIJENE PARE! Porodica ubijene pevačice u krizi jer njena svekrva zbog policije ne može da radi!

Na drugoj strani, advokat Slobodan Šoškić kaže da je veruje u tvrdnje premijera Vučića da su policajci operativnim putem saznali ko je ubica, ali da to ne mogu dokazima da potvrde...

Mala Jana zna da se mama neće vratiti

Petogodišnja Jana Marjanović nedavno je drugaricama rekla da se njena mama više neće vratiti, pričaju komšije porodice Marjanović.
- Jana je nekoliko dana kod Zorana, a nekoliko kod baba Zorice. Vode je svakodnevno u vrtić i vidimo da se dete malo oporavilo. Iako joj nisu još rekli istinu, jer se plaše reakcije, dete je skoro drugarima reklo da zna da nikad više neće videti mamu. Iako je mala, oseća ona sve, jer je bila mnogo vezana za Jecu. Pitanje je dana kada će shvatiti šta se zaista desilo - kažu komšije u Borči.

- Kad se istraga oduži, a pomaka nema, ljudi uglavnom pomisle da je to neuspeli slučaj. Ali u praksi je to mnogo drugačije. Sigurno je da su policajci na tragu počiniocu i da su ga otkrili poligrafskim testiranjima, saslušanjima, forenzičkim analizama... Nažalost, to ništa nije dovoljno niti merodavno na sudu da bi tužilaštvo pokrenulo postupak gonjenja i krivičnog postupka - ističe Šoškić.

print

Da su inspektori koji rade na slučaju sasvim sigurno prikupili mnogo materijala koji ukazuju na ubicu, smatra i ugledni kriminolog Dobrivoje Radovanović.

print

- Nije ovo prvi ovakav slučaj, česte su ovakve situacije. Policija verovatno ima puno informacija o tome ko bi mogao da bude ubica, ali od toga ništa ne može da iskoristi jer nema materijalne dokaze. Vrlo je moguće da će ceo slučaj i ostati na ovome, a može da se desi da se potpuno nenadano naleti na neki dokaz, ali dotad mogu proći i godine... - ističe Radovanović.

Čekati da neko "pukne"

Za ovakve, očigledno dobro osmišljene zločine treba strpljenja, naglašava policijski ekspert Marko Nicović, koji kaže da je sasvim moguća iznenadna promena okolnosti koja će raskrinkati ubicu i dovesti ga pred sudiju.

OTKRIVENA BIZARNA TAJNA MARJANOVIĆA: Svekrva surovo ubijene Jelene " lečila" bioenergijom, pa dobila kuću na poklon?!

- Praksa pokazuje da ovakvi filmski zločini mogu biti rešeni i posle nekoliko godina, ako se promeni neka ključna okolnost. Imao sam takvih slučajeva i u svojoj karijeri. Na primer, šta ako Jelenina ćerka Jana, kada poraste, počne da povezuje neke stvari i shvati ko joj je ubio majku, ili neko od porodice popusti pod pritiskom javnosti, pa progovori sve što zna... To su jednostavno okolnosti na koje istraga ne može da utiče, one dolaze same od sebe i zato je potrebno vreme - kaže Nicović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pravda

pre 7 godina

Dakle,dijete treba da riješi ovaj strašni zločin?! Pretužno i prejadno za državu i njene institucije!Obzirom da se ,čitajući izmedju redova, može zaključiti da je zločinac iz same porodice ubijene ,nema riječi da se opiše ništavnost rada policije!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Полицији је довољна и ОСНОВАНА СУМЊА да хапси и приводи...Доказе тражи - Надлежни Окружни Јавни Тужилац Значи: Овде неко дебело - лаже...!!

Andja

pre 7 godina

Pobogu pa ako znaju ko je ubica , postoji valda nacin da ga nateraju da prica .. Rekoh neki dan da IO na osnovu svog iskustva moraju da nadju sistem kako ce ubicu navesti da se otkrije ili su bas svi amateri ?...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ако се зна УБИЦА..мора у истражни ПРИТВОР...Док не "пропева"... Неко дебело лаже Премијера ( Министар..?!) а Премијер онда по "дифолту" - јавно мњење, и грађане... А Одговорности...? ...Нигде на видику ...!!....Докле бре...?

Neko iz mase

pre 7 godina

"Na primer, šta ako Jelenina ćerka Jana, kada poraste, počne da povezuje neke stvari i shvati ko joj je ubio majku, ili neko od porodice popusti pod pritiskom javnosti, pa progovori sve što zna..." Pa ni ovoj hipotetičkoj situaciji nema materijalnog dokaza, opet je sve "rekla-kazala". Šta ako se posvađaju članovi porodice pa iz pakosti "priznaju" da je onaj ko mu smeta - ubica? I još nešto. Ne može da se kaže da policija zna ko je ubica ali nema materijalnih dokaza, to jeonda nagađanje. Kriminalistika je nauka i tu nema mesta za "eci - peci - pec". A ovi priučeni što rade na slučaju nek se zapitaju gde greše i da li im je u interesu da daju ovakve izjave.

Budjoni

pre 7 godina

AV SVE ZNA, SAMO NE ZNA DA LAZE ! ODAVNO JE NAJAVIO UBICU SAMO DA PRODU SLEDECI IZBORI !

Hercegov Grad

pre 7 godina

Ne postoji savrsen zlocin, postoji nesavrsena policija! \n

Mirko

pre 7 godina

Da nije clan SNS ili DS ili bilo koja neka faca na nekoj viskoj funkciji?

u magnovenju

pre 7 godina

Policija zna sve ali nema dokaza? Znaci da ne zna nista.

mile

pre 7 godina

Gospodine Vucicu, ne dozvolite da vam pricaju bajke,ako nemaju dokaza, onda i ne znaju sa sigurnoscu ko je.To je amaterski.\n

Dragan

pre 7 godina

Uvazeni Gospodine Premijeru Vucicu. Policija je napravila niz gresaka u startu i sada je to tesko ispraviti. Kvalitetan Uvidjaj je 75% rijesenog djela. Tu lezi Zeko.

OPRALI STAN VARIKINOM

pre 7 godina

KOD KOMUNISTA BI BILI U ZATVORU SVI DOK NE PROPEVAJU ZASTO SU PRALI STAN VARIKINOM I KO JE UBICA.

tiana

pre 7 godina

Srbiju trenutno potresa stradanje  dva brata u Srebrnom jezeru...Stradanje dva nevina pupoljka koji su tek poceli da se razvijaju, a javni tutilac, koji po sluzbenoj duznosti mora da reaguje, jos uvek nije pohapsio krivce, direktora i vlasnike pedalina.n

Rada

pre 7 godina

Vucicu,javite se kada budu spremni dokazi,ovo je nepotrebno sem za veci tiraz.

nada

pre 7 godina

Ukoliko je ubica tajkun ili neko iz svete politike onda ima zastitu ili Vucica ili Stefanovica,mozda i Dacica - vise se nezna u koga sumnjati. Kada si mocan u drzavi gde zakon ne funkcionise za sve isto, nebi me cudilo da slucaj ostane neresen. Ako Vucic kaze da policija zna ko je ubica ali bez dokaza to znaci da njemu neko pomaze ili je pomogao da sakrije dokaze pa u takvom slucaju mora se drugim putem iznuditi priznanja ili dokazi. Ovo postaje na zalost smesno a sa druge strane veoma zalosno. KO JE LIKVIDIRAO JELENU I ZASTO ???????????? KOLIKO JE NOVCA BILO U OBRTAJU ??????????????

Djoka

pre 7 godina

Nešto mi nije jasno kod kolege Vučića, onog koji je bio najbolji student prava, ikada! Nije mi jasna njegova izjava da policija "zna ko je ubica, samo nema dokaze za to"?! Ljudska saznanja zasnivaju se na percepcijama, opažanjima. Neko nešto saznaje, nauči itd na bazi vidjenog, čujnog, dodirnog itd,.Kako onda policija "zna ubicu" ako nije videla, opipala, namirisala...neki materijalni dokaz!? Zaista smešna situacija: Znam, ali ne znam odakle to znam! Dakle, sve su ovo izjave da se zamagli javno mnjenje zbog nesposobne i nekompetente policije, koja nije znala kako da obezbedi mesto zločina i time spase forenznične dokaze!

magda

pre 7 godina

Ponavljate po ko zna koji put jedno te isto, da ne kazem, presipate iz supljeg u prazno.Svima je odavno jasno, da je od pocetka neko zabasurivao dokaze i zato vodio istragu u pogresnom smeru.Svima je jasno da za to postoji debeo razlog,ne verujem da je u pitanju nesposobnost, mada se sve navodi na to.Nemoguce je da su lica u istrazi tolike neznalice i nesposobnjakovici,pre ce biti da su u opticaju neke druge stvari, koje citaoci samo mogu da predpostave a koje su sramne i za policiju i za pravosudje.Neko tu opasno mulja i laze.Jedino Vucic moze pritisnuti te lazljive inspektore koji zavrcu, izopacavaju, obezvredjuju i sakrivaju sve do cega su dosli.Mi svi nismo pali s kruske ili sa Marsa, pa da ne vidimo sve malverzacije oko ovog slucaja.Resite to pod hitno, da vam narod ne ustane i resi slucaj,koji je toliko ocigladan,da ce oci da vam istera a vi ga kao ne vidite.\n

draganS

pre 7 godina

Dokazi se dobijaju u policijskom podrumu, ako niste znali dragi policajcici!

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ја се искрено питам, зна ли Премијер пошто је правник у шта претвара државу, оваквим својим изјавама, у ријалити. Није му први пут да изађе и исприча нешто што ни сам не зна шта значи.Полиција тумара, јер је неспособна, као по мрачној соби, а он правник изађе са оваквом изјавом, ако правник овако прича, шта очекивати од полицајца.Све институције су деградиране и то се наставља.НАЖАЛОСТ

KoleM

pre 7 godina

Državna tema treba da bude slučaj gde su zločin počinili državni organi, Savamala na primer, a ne slučaj ubistva kakva se dešavaju u svim zemljama.

Stadica

pre 7 godina

Kako rece neko u komentaru cvi iz kuce su trebali u zatvor i trebali su svakog pojedinacno unakrsna pitanja a i da ne pricamo sto svekrvu nisu na poligraf,kakva energijaaaaa ,,,,,pa jos malo da su im igle pod nokte gurali pisko li bi od muke i do tancine bi sve ispricali.oni zive i zezaju se dok devojka truli i njena majka bolesna pati

Beba

pre 7 godina

Kakva su ovo nagadjanja,da ne kazem gluposti i budalastine?Sta to policija zna,a javnost ne?Da policija radi svoj posao,onako kako treba,do sada bi znali ko je ubica.Nego priuceni,neskolovani rade na odgovornim mestima i rezultat je nula,tako je i u drugim sektorima uglavnom....JADNA SRBIJA ??

FORENZICAR

pre 7 godina

Ko je napravio u startu gresku neka je ispravi.

Andja

pre 7 godina

Tog poslepodneva tj .te noci kad je Jelena nestala na portalu Kurira su ostavljena dva komentara ..jedan koji je nagovestavao da se desilo ono najgore .. da je Jelena na nekom boljem mestu .. I drugi koji je hitno trazio broj telefona Jelenine mame ..u vreme dok se jos nije znalo da je ona ubijena ...kako to da nisu uspeli da lociraju te iP adrese , ko zna sta su videli ili ucinili ?.. moguce da je neko od njih " pravi " svedok..

Pedja

pre 7 godina

Da, da, daaaa..ubica je dobro poznat policiji ali ga jos nisu uhapsili i on se slobodno seta po gradu, ima pasos i moze da putuje... Ali najbitnije je da je poznat policiji... To sto moze svakog trenutka da pobegne...ma to nije bitno. Srbijo, medj sljivama

juka

pre 7 godina

Ovde se zakuhalo ali mislim da je ovo "zaštićen zločin".Šta vi mislite gospodo iz vlade?KO je od vas umešan u ovo?Ma da je neko vas za 3 dana bi bio u zabeli...gospodo....pa jasno da necete vaše u zatvor...nema smisla...ostavke dajte....moralno bi bilo

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija