• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2016

13:53

(FOTO) SRBIN, BOSANAC, IRAČANIN I SIRIJAC uhapšeni zbog šverca oružja!

Vesti

(FOTO) SRBIN, BOSANAC, IRAČANIN I SIRIJAC uhapšeni zbog šverca oružja!

Podeli vest

Četiri osobe uhapšene su pri pokušaju da na graničnom prelazu Kelebija prokrijumčare veću količinu oružja i municije, saopštio je MUP

Oni su, kako se navodi uhapšeni sinoć, a policija je u automobilu "citroen" srpskih registarskih oznaka, našla pet pištolja, optički nišan, okvir za automatsku pušku sa 30 komada municije, dva metka za karabin, 12 metaka za pištolj različitog kalibra i dve automatske puške.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i falsifikovanje isprava, policija je po nalogu nadležnog tužioca odredila zadržavanje do 48 sati D. D. (31) iz Beograda, D. T. (35) državljaninu Bosne i Hercegovine, H. A. A. H. (42), državljaninu Iraka i K. M. M. M. (33) državljaninu Sirije za kog se sumnja da je imao falsifikovana dokumenta.

Uprava carine

Oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno iz Uprava carina, oružje je otkriveno u automobilu "Citroen C5" kojim je upravljao 31-godišnji Beograđanin i u kome su se nalazila i trojica stranaca, državljana Bosne i Hercegovine, Sirije i Iraka. 

Uprava carine

Zaplenjena su dva pištolja marke CZ kalibra 7,65 milimetara sa sedam, odnosno dva metka u okviru, pištolj CZ Vzor 50, kalibra 7,65 mm sa praznim okvirom, pištolj "Unceta y companiakurz", kalibra 9 mm sa okvirom od tri metka i pištolj CZ kalibra 9 milimetara sa dva metka u okviru.

Pored pištolja, carinici su u saradnji sa policijom otkrili i automatske puške M72 AB1 i CZ sa drvenim kundakom, okvir automatske puške sa 30 komada municije, optički nišan, dva metka za karabin i metak 7,65 mm sa oznakom PPU 80. 

- Naoružanje je bilo skriveno u fabričkim šupljinama automobila, ispred menjača, ispod zaštitne plastike i u kontrolnoj tabli ispred vozača - navela je Uprava carina. 
 

Uprava carine

Dodaje se da je naoružanje predato policiji a da je vozilo upućeno na pregled carinskim skenerom radi potpunije kontrole.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija