• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

15.09.2016

16:25

SLUČAJ SREBRNO JEZERO! Vlasnici pedalina radili BEZ DOZVOLA!

Vesti

SLUČAJ SREBRNO JEZERO! Vlasnici pedalina radili BEZ DOZVOLA!

Podeli vest

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić rekao je da su vlasnici pedalina na početku ovogodišnje turističke sezone dobili pisano obaveštenje od komunalne inspekcije koje uslove u pogledu bezbednosti turista moraju da ispune

- Rečeno im je da korišćenje pedaline ne sme da bude bez zaštitnog prsluka, da maloletna lica ne mogu ih da koriste bez pratnje, kao i da na pedalini ne sme da bude, tokom korišćenja na vodi, više osoba nego što je zakonom propisano, a koliko sam ja nezvanično informisan na dve pedaline, kada se dogodila tragedija, bilo je deset učenika i nijedan nije znao da pliva. Više puta obilazio sam Srebrno jezero i pritom sam i usmeno upozoravao vlasnike plovila na mere koje su obavezni da poštuju, kaže predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

On dodaje da je gubitak dva mlada života veliki gubitak za Srbiju a posebno za porodicu i da je opština vlasnicima pedalina izdala dozvole o zakupu prostora na Srebrnom jezeru, ali ne i dozvole za rad.

Bračni par iz Niša dozvole o zakupu prostora na Srebrnom jezeru imao je do 1. septembra ove godine a nesreća se dogodila 11. septembra. Takođe, oni nisu imali ni dozvolu za rad.

Saša Zdravković iz Velikog Gradišta, koji na Srebrnom jezeru takođe tokom letnje sezone izdaje pedalina, kaže da ima registrovanu firmu za tu delatnost u APR-u.

ZAŠTO VAS BOG UZE, DECO MOJA.... Neutešni roditelji dečaka koji su se utopili u Srebrnom jezeru

- Na Srebrnom jezeru radim od 1. maja do polovine septembra i kod mene niko ne može da uzme pedalina bez zaštitnog prsluka. Na naše obaveze koje moramo da ispunimo informisani smo i u opštini koja nam izdaje dozvole o zakupu prostora, kaže on.

ISTRAGA TRAGEDIJE NA SREBRNOM JEZERU! Pritvor do 30 dana za vlasnike pedaline!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gradištanac

pre 7 godina

Što god da kažete ne pere vas od dela odgovornosti za nemio događaj, ovo je bumerang koji će se mnogo osetiti na sledeću turističku sezonu.Po vama je bilo glavno da uzmete pare za zakup a sve ostalo vas i nije bilo briga.Zašto mu niste poslali inspekcijske organe ako ste znali da nema dozvolu za rad, zašto ste mu uopšte izdali mesto u zakup ako nema dozvolu.Mnogo pitanja a nema odgovora.

Hercegov Grad

pre 7 godina

Pitaj te lokalnu samoupravu i nacete mentore! \n

crni

pre 7 godina

..usmeno upozorio....nVi ako smem da kazem gospodine mada mi se gadite zbog pokuja pranja ruku iz ove situacije jer ste vi kao i komunalci i ostale inspekcije podjednako ako ne i vise od njih krivi. izgleda da niste culi da Drzava usmeno nista ne radi vec inspekcija dodje pogleda napise prijavu da se otklone nedostaci, zabrani rad, zapleni itd. npo onome sta ste rekli ne znate da radite posao jer Vi niste vlasni da bilo sta u tom slucaju uradite sem da posaljete inspekciju da utvrdi cinjenicno stanje i shodno situaciji reaguje.nDa niste nista rekli pretpostavio bih da je sve sa Vase strane ok ali ovako sumnjam da je neko nekom kod Vas u opstini da kazem  gledao kroz prste a Vi pokusavate da se i ostale zastitite.npametniji ste kada cutite bar se ne vidi da nemate pojma o Zakonima Drzave Srbije a kako mi se cini i moralu.n

Zana

pre 7 godina

Predsednik opstine jos to javno kaze... supperrr...Opstinu treba tuziti... znaci ZNALI SU, a nisu nista ucinili...

miomir Ostojic Osa

pre 7 godina

Policija i inspekcija moraju i to pod hitno da se nadju iza resetaka, jer ocito njihovim neradom dozvolili su da dva mlada bica umru u strasnim mukama. Tuzilac je na potezu ako nije politicki poltron i kukavica...takodje sektor unutrasnje kontrole sve ovo mora da ispita , zasto recna policija nije zabranila rad ako nemaju dozvolu, stalno pijani iz obliznjih kafica sve ovo su godinama gledali a nista nisu poduzimali da sprece ovu tragediju.????? A platu su redovno primali i jos imaju beneficiran radni staz,?????

Pišimo ćirilicom

pre 7 godina

Искључива је одговорност ових који су издавали педалине.Нико други не сноси одговорност.

Vlado

pre 7 godina

Niko ne postavlja pitanje, gde su spasioci, koji bitrebali da dežuraju celu sezonu, vlasnici pedalina imaju pojaseve ali verujem da ih daju samo onome ko ih traži. Lično sam ove godine koristio pedalinu, sa suprugom i maloletnim unukom od drugog iznajmljivača i niko nam nije ponudio pojas, znači to je slična praksa kod sviju. Lično kroz više decenija korišćenja pedaline, nikad nisam video da je korišćenje pojaseva korišćeno masovno, samo neki pojedinačni slučajevi. Ovo je veliki problem i odgovornost veća mnogih pre iznajmljivača

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija