• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2016

19:19

VUČIĆ SA BARTOLONOM ZAKLJUČIO POSETU FRANCUSKOJ: Puna podrška evropskoj politici premijera Srbije!

Vesti

VUČIĆ SA BARTOLONOM ZAKLJUČIO POSETU FRANCUSKOJ: Puna podrška evropskoj politici premijera Srbije!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić završio je večeras posetu Francuskoj susretom sa predsednikom Narodne skupštine Klodom Bartolonom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, podršci Francuske evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja

Bartolon je naglasio da Srbija ima podršku Francuske, koja je prepoznala volju srpske vlade da zemlju vodi u Evropsku uniju i čestitao Vučiću na rezultatima izbora. 

Premijer je istakao potrebu jačanja trgovinske razmene između dveju zemalja i zahvalio Francuskoj na podršci evrointegracijama Srbije. "Francuska na Balkanu ima jednog velikog prijatelja na koga uvek može da računa, kao što mi znamo da možemo da računamo na vas", istakao je premijer Vučić i uputio poziv predsedniku skupštine Bartolonu i parlamentarnoj delegaciji da posete Srbiju.

Vučić je obavestio predsednika skupštine Bartolona o razgovorima sa francuskim kompanijama i njihovom učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. 

Tokom trodnevne posete srpske delegacije Francuskoj, u fokusu su bili proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, kao i regionalna pitanja i migrantska kriza. 

informer.rs

Premijer je razgovarao sa državnim vrhom Francuske i predstavnicima velikih francuskih kompanija, učestvovao na poslovnom forumu, a održao je i predavanje studentima prestižnog Univerziteta političkih nauka (Sceinces Po) na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".

U razgovoru sa Vučićem, francuski premijer Manuel Vals rekao je da ta zemlja podržava Srbiju na evropskom putu i da želi da učestvuje u njenom ekonomskom napretku.

Vučić je preneo da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate naših reformi, a da je premijer Manuel Vals, koji je uveče priredio i svečanu večeru za srpskog premijera, pokazao iskreno i lično prijateljstvo prema Srbiji.

informer.rs

Predsednik vlade je govorio i na poslovnoj konferenciji o Srbiji u asocijaciji Biznis Frans i pozvao francuske kompanije da ulažu u Srbiju, ističući da će im naša zemlja ponuditi bolje uslove za poslovanje od bilo koje zemlje u regionu.

Nakon sastanka sa predstavnicima francuskih kompanija, Vučić je rekao da očekuje novi talas investicija, kao i da je u Parizu bilo reči o ulaganjima u infrastrukturne projekte, izgradnji metroa, toplovoda i rekonstrukciji aerodroma "Nikola Tesla". 

Vučić je danas održao predavanje studentima jednog od najprestižnijih fakulteta u svetu, poručivši da Balkan ponovo postaje značajan region za celu Evropu, a Evropska unija više nije samo san, već realnost.

U srpskoj delegaciju su bilii i ministri Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Nebojša Stefanović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
saska

pre 7 godina

Podrška Francuske nam mnogo znači na putu ka Evropi. Premijer samo neka nastavi da se ovako zalaže za našu zemlju i sigurno ćemo imati bolju budućnost.

Aleksandar

pre 7 godina

Novih investicija nikad dosta, novih fabrika i novih radnih mesta, nadam se i očekujem frnacuze!

Kaja

pre 7 godina

Spoljna politika koju vodi premijer Vučić daje veoma pozitivne rezultate i važna je veoma za Srbiju i njen dalji napredak.

Savo

pre 7 godina

Francuska nam pruza punu podrsku,sto je veoma bitno na nasem putu ka clanstvu u EU.

Ceca

pre 7 godina

Posle ove posete moguce je ocekivati jos veci priliv investicija iz Francuske!

Poki

pre 7 godina

Veoma je važno ojačati ekonomske odnose između Francuske i Srbije i podrška na našem putu evrointegracija.

Danijel

pre 7 godina

Podrška Francuske je od velikog značaja za Srbiju i dalji napredak ka članstvu u EU.

Dule

pre 7 godina

Posle duze vremena predstavnici Srbije popravljaju odnose sa Francuskom do nivoa gde su nekada radnije bili.

Vračar

pre 7 godina

Francuska poštuje našu politiku i daje nam punu podršku na našem putu ka evrointegracijama.

Dragan

pre 7 godina

Francuzi su promenili politiku prema Srbiji za 360 stepeni zahvaljujuci politici koju Vucic vodi!

Aubert

pre 7 godina

Podrska jende od najvaznijih clanica EU Francukse, je od zizuetnog znacaja za Srbiju ka putu u EU.

Nenad

pre 7 godina

Uspesna poseta Francuskoj. Nase mesto je u Evropi medju evropskom porodicom naroda.

maki

pre 7 godina

Nadam se da cemo posle ove posete imati jacu trgovinsku razmenu sa Francuskom.

Toma

pre 7 godina

Srbiji je znacajna sva podrska sprovodjenu reformi i evrointegracijama. Hvala Francuskoj sto nedvosmisleno ukazuje na punu saradnju razvojnom putu Srbije.

Siniša

pre 7 godina

Uspešna poseta.Sad verujem da imamo jakog saveznika u EU.

sava

pre 7 godina

Evropa i svet prepoznaju istinski trud i želju Srbije da napreduje na svim poljima .

drasko

pre 7 godina

Nemoze Jankovic istovremeno biti i nekavrsta vlasti u ovoj drzavi i primati od nje ogromnu platu a istovremeno i izigravati neku opoziciju.To mora da se resi u najskorije vreme.

Mika

pre 7 godina

Znamo da nas Francuska podržava u našem putu, a i pomaže...

Aleksandar

pre 7 godina

Srbija ide u dobrom pravcu. Ekonomija nam se oporavlja, beležimo najveći privredni rast u istoriji. Samo uz trud i rad možemo nastaviti napredak.

Marina

pre 7 godina

Velika podrska nam dolazi iz Francuske, mislim da ce tek da se vide rezultati ove posete.

Gags

pre 7 godina

Odlicna saradnja sa Francuskom znacajna xa Srbiju.

darko

pre 7 godina

Hvala Francuzima na podrsci, pokazuju se kao dobri partneri i prijatelji.

anatema

pre 7 godina

Nadam se novim investicijama. Ako je trziste stabilno i ako francuzi imaju poverenja u Vucica, eto nama novih radnih mesta.

mrvica

pre 7 godina

Saradnja i prijateljski odnosi su veoma vazni, pored toga je vazno i to sto se rad naseg premijera veoma ceni.

Dacika

pre 7 godina

Srbija ima podršku Francuske, koja je prepoznala volju srpske vlade da zemlju vodi u Evropsku uniju i to je veliki uspeh i za Vladu i za premijera. Prijateljstvo izmedju nase dve zemlje je dugo i uvek smo bili na istim stranama, da ne pominjemo samo koliko nasih ljudi zivi i radi tamo.

jovana

pre 7 godina

Nas premijer zasluzuje svaku pohvalu jer njegovi rezultati su najveci dokaz dugorocnog rada.

Pioneer

pre 7 godina

Odlicno! Ovo su sjajne vesti za Srbiju. Nadam se da ce nas Francuzi zaista i ispostovati i podrzati nas u svemu sto radimo kako bi sto pre postali deo EU.

Marko

pre 7 godina

Podrska koju cenimo dokazuje da sa Francuskom i mozemo ostvariti jos jacu saradnju!

Referendum o EU

pre 7 godina

Које је ово испирање мозгова, ма која бре ЕУ, бавите се Србијом а не демагогијом, навући ћете гнев народа, па када Шешељ победи биће вам касно.

dikobil

pre 7 godina

Poseta Francuskoj je pun pogodak premijera Vučića, vratila se Francuska Srbiji i Srbija Francuskoj, samo da nam dodju investitori i bićemo opet stari prijatelji.

perun1

pre 7 godina

francuska zaista ima velikog prijatelja na balkanu ali ga je u periodu od 1991-1999 potpuno zaboravila i cak ga bombardovala .

Lola

pre 7 godina

Zne dobro da premijer Vucic vodi zestoku i postenu borbu za bolje svih gradjana Srbije

Ratko

pre 7 godina

Poseta je nadamo se uspešna,a očekivani ekonomski efekate ćemo videti u narednim mesecima i da li će stvarno Francuzi doći da rade ovde ili je ovo sa njihove strane samo obećanje proforme.

sladja

pre 7 godina

Zakljucena je veoma uspesna poseta Francuskoj. Bitno je da je ojacana saradnja ove dve drzave i da su utemeljeni prijateljski odnosi.

Jelica

pre 7 godina

Bravo na pametnoj i odgovornoj spoljnoj politici.

Graje

pre 7 godina

Francuska naSrbiju uvek može da računa zahvaljujući premijeru Aleksandru Vučiću koji je ponudio francuskim investitorima najbolje moguće uslove za ulaganje. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje.

Bole

pre 7 godina

Janković se upustio u stvari koje nisu deo njegovog posla,njegovi pokušaji da se učvrsti na političkoj sceni guraju instituciju ombudsmana u sve veću neprilagođenost sa ustavnim nadležnostima.

Kaca

pre 7 godina

Svet ceni odgovornost, rad, posvecenost, ozbiljnost-to je Francuska prepoznala kod premijera Srbije i zato mu pruza punu podrsku!

Rade

pre 7 godina

Jako puno će Srbiji značiti ova poseta. Očekujem više investicija iz Francuske i samim tim puno novih radnih mesta.

Petar

pre 7 godina

Politika koju vodi Aleksandar Vučić naišla je na odobravanje mnogih evropskih zemalja. Bez stabilnog Balkana, nema ni stabilne Evrope.

Sonja

pre 7 godina

Srbija je zahvalna na podrsci Francuske...njihov docek priredjen Vucicu je sve rekao.

Sladja

pre 7 godina

Proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, kao i regionalna pitanja i migrantska kriza, veliki broj tema i uspešna poseta Premijera Vučića Francuskoj...svaka čast!

Maca

pre 7 godina

Ovoliko sastanaka u Francuskoj će bez sumnje doneti rezultate.

ZNastasic1

pre 7 godina

Još jedna veoma dobra i vredna poseta je završena.Sutra je novi dan i novi izazovi a Srbija sve čvršća i jača

Daca

pre 7 godina

Uspesna poseta sudeci po ovim navodima u tekstu.

Pjer

pre 7 godina

Sve u svemu više nego uspešna poseta Francuskoj ,koja je izrazila punu podršku politici Srbije i Vučića !

Milena

pre 7 godina

Očigledno je ova poseta premijera Francuskoj uspešna.

Mile

pre 7 godina

Velika podrdka Srbiji od Francuske je opravdana! Hvala Francuzi!

lici

pre 7 godina

Uspesna poseta u svakom pogledu,investicije koje je premijer dogovorio u Francuskoj su boljitak za celu drzavu,ne samo za Beograd,

mina

pre 7 godina

Poseta predsednika vlade gospodina Vucica je ojacala veze Srbije i Francuske kako na ekonomskom planu i bilateralnoj saradnji tako za jos brzi ekonomski razvoj Srbije.

mare

pre 7 godina

Fakultet se zove Sciences Po. Cetvrti na svetu a drugi u evropi za politicke nauke. Vise francuskih predsednika ga je zavrsilo kao i vise sefova diplomatija i raznih drugih diplomata, ukljucujuci i Stros Kana koji je cak i predavao na tom fakultetu. U francuskoj no 1.fakultet.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija