• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dudvarski

16.09.2016

22:29

UHAPŠENI SUDIJA JE ČETNIČKI VOJVODA! Sve o akciji BIA i hapšenju visokih funkcionera pravosuđa!

Vesti

UHAPŠENI SUDIJA JE ČETNIČKI VOJVODA! Sve o akciji BIA i hapšenju visokih funkcionera pravosuđa!

Podeli vest

Dragan Cvetinović, predsednik Osnovnog suda u Loznici, 1993. proglašen za vojvodu. Zajedno sa sudijom Oliverom Lazarević i predsednikom šabačkog suda Gojkom Lazarevim pao zbog mita

Predsednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, koji je prekjuče sa još dvoje sudija uhapšen zbog mita, proglašen je 1993. za četničkog vojvodu i tu titulu i danas ima!

NEČASNE SUDIJE OSTAJU IZA REŠETAKA: Određen pritvor predsednicima sudova zbog korupcije

U akciji BIA i Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, osim Cvetinovića, uhapšeni su i sudija Osnovnog suda u Loznici Olivera Lazarević i predsednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev (vidi okvir). Oni se terete da su jednom uhapšenom cariniku za novac i poklone pomagali da izbegne kaznu zatvora.

UHAPŠENE KORUMPIRANE SUDIJE U AKCIJI BIA I TUŽILAŠTVA: Završili iza rešetaka zbog primanja mita!

Podmitio ih carinik

Izvor iz istrage kaže da je posrednik u podmićivanju bio D. R., koji je takođe uhapšen.

NEPOŽELJAN

Cvetinović je 2000. isključen iz SRS jer nije dao ostavku na mesto člana RIK. Posle toga se nismo ni videli ni čuli
Vojislav Šešelj

- Sudije su uzimale novac kako bi izdejstvovale da se ponovi sudski postupak cariniku D. D., koji je u šabačkom sudu pravosnažno osuđen na robiju od sedam meseci. Pre hapšenja D. D. je uspeo da pobegne i za njim je raspisana potraga - navodi naš izvor.

Cvetinović je, prema njegovim rečima, već bio pod lupom tužilaštva 2010, dok je bio istražni sudija u Loznici.

- Cvetinović se tad pojavio kao svedok na suđenju "šabačkoj grupi", koju je predvodio Milan Ostojić, zvani Sandokan. Cvetinović je svedočio u korist Sandokanovog saradnika Zorana Stevanovića, koji je bio jedan od osumnjičenih za spektakularnu pljačku pošte u Splitu u martu 2008, kada je oteto oko 15 miliona kuna (oko 170 miliona dinara). On je tada rekao da je

Pretukli ga barem tri puta

Dragan Cvetinović je pretučen na ulici u najmanje tri navrata. U januaru 2008. godine, dok je bio istražni sudija, nepoznati napadač ga je s leđa udario flašom u glavu kad je izlazio iz restorana "Amfora" i naneo mu teške povrede. Taj napad dovodio se u vezu s tim što je Cvetinović bio svedok saradnik na suđenju za ratne zločine "zvorničkoj grupi". Sledeći put, 2009, napao ga je jedan mladić jer ga je zamenio sa lekarom na kog je bio ljut. Treći put ga je 2010, navodno, istukao jedan mladić, koji ga je prepoznao u kafani, a bio je nezadovoljan nekom presudom.

Stevanovića saslušavao baš u vreme kada se odigrala pljačka u Splitu, čime je pokušao da mu da alibi - naveo je naš izvor.

Međutim, Specijalni tužilac je u daljem postupku uspeo da dokaže da je Cvetinović lagao, zbog čega je trebalo da bude optužen za lažno svedočenje.

PAO ZBOG MITA! Uhapšen službenik Srbijašume!

- O Cvetinovićevom lažnom svedočenju na sudu obaveštena je Nata Mesarović, tadašnja predsednica Vrhovnog kasacionog suda. Čekalo se da se suđenje "šabačkoj grupi" završi, pa da onda i sudija bude optužen. U međuvremenu, tužilac koji je vodio predmet "šabačka grupa" je zamenjen, Stevanović je osuđen na devet godina za pljačku, ali Cvetinović nikada nije seo na optuženičku klupu zbog lažnog svedočenja. Štaviše, avanzovao je, pa je postao predsednik suda u Loznici. Neverovatno! - rekao je Informerov sagovornik.

(VIDEO) OVAKO JE UHAPŠEN NARKO DILER DABOVIĆ: Policija je blokirala most, sve ostalo je bila rutina!

Izbačen iz SRS
 

Tanjug

Inače, Cvetinović je devedesetih godina bio istaknuti član Srpske radikalne stranke, a lično Vojislav Šešelj ga je proizveo u vojvodu u maju 1993. godine.

Međutim, lider radikala Vojislav Šešelj kaže da njih dvojica odavno nisu u kontaktu.

- Cvetinović je 2000. godine isključen iz SRS, jer nije želeo da podnese ostavku na mesto člana Republičke izborne komisije. Nijednom posle toga se nismo ni videli ni čuli, tako da ne mogu da komentarišem ništa o njegovom hapšenju - poručuje Šešelj za Informer. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milovan

pre 7 godina

Setih se ovog sudije Gojka sa bradom, kada mi je osamdeseti godima presudio u Krupnju da platim stetu na autu. Zena svedoci da sam direktno prenjim delom auta udario auto koji je vozio njen muz, da je bio direktan sudar na uzanom seoskom putu. Ja pokazeam sliku mog udarenog auta da sam ja udaren u prednja vrata i da nista drugo nije osteceno. Ali sudija Gojko presudi da sam kriv.

sava

pre 7 godina

Opet sve oko tog nevinog Seselja. Sto ga ne usvojise u Hagu?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija