• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

23.09.2016

18:46

BESNI RAT 'GROBARA' OKO DROGE! Serija vatrenih obračuna na Čukarici i Rakovici u Beogradu!

Vesti

BESNI RAT 'GROBARA' OKO DROGE! Serija vatrenih obračuna na Čukarici i Rakovici u Beogradu!

Podeli vest

Sukobi eskalirali nakon ubistva vođe "Zabranjenih" Alena Kostića Kubija u naselju Železnik. U policiji kažu da je sve više droge, a sve manje kupaca, pa se dileri bore za svakog narkomana

U beogradskim opštinama Čukarica i Rakovica u poslednjih nekoliko meseci vodi se pravi rat među navijačima Partizana, a u pozadini svega je posao s narkoticima. U policiji kažu da je na tržištu mnogo droge, a sve manje narkomana, pa se dileri bore oko svakog kupca!

Rat je, po svemu sudeći, eskalirao ubistvom vođe Partizanove grupe "Zabranjeni" Alena Kostića Kubija iz čukaričkog naselja Železnik 13. avgusta, posle čega je nekoliko mladića izranjavano u obračunima.

Organizovani klinci

Dileri su veoma dobro organizovani. Jedni nadgledaju teren, dok se primopredaja obavlja munjevito u haustorima zgrada

Izvor iz policije

Poslednji slučaj je prekjučerašnje ranjavanje Borivoja Brkića (18), koji je takođe viđeniji "grobar" u Žarkovu. Iako još tinejdžer, Brkić ima debeo dosije u policiji zbog raznih krivičnih dela.

- Samo pukom srećom izbegao je likvidaciju. Na njega je pucano iz auta u pokretu, a rikošetirani metak ga je pogodio u leđa. Nakon napada, oko 22 sata na Ibarskoj magistrali, kod Rušnja, pronađen je zapaljen automobil "tojota korola" bele boje, za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu. Automobil je ukraden, a tablice sa vozila su lažne i skinute su sa neke "zastave 101" - priča Informerov sagovornik iz policije.

(VIDEO) OTKRIVAMO KAKO JE SRUŠEN MOĆNI KRIMINALNI KARTEL: Svi detalji hapšenja NARKO-BOSA Jevte Jevtića!

Pritom, pre nepunih mesec dana nekoliko mladića iz Rakovice pokušalo je da otme Borivojevog brata.
- Pokušali su da ga ubace u gepek, ali on je nekako uspeo da im se otrgne i pobegne. I Borivojev brat je poznat policiji i takođe je vatreni navijač Partizana - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da su nakon Kubijevog ubistva zaratile dve frakcije "grobara" iz tog dela Beograda, a iza svega je borba za prevlast na tržištu narkotika.

ISTINA O SUROVOJ LIKVIDACIJI NAVIJAČA U ŽELEZNIKU: Izrešetao vođu 'Zabranjenih' jer mu je razlupao auto!

- Jedna grupa je bila uz Kostića do njegove smrti, a druga, čiji su pripadnici ranije bili ugnjetavani od strane Kostića, ojačala je nakon njegove likvidacije. U pitanju su momci između 18 i 25 godina koji se bave uličnim dilovanjem droge. Ima ih po desetak sa obe strane i spremni su da se u svakom trenutku late oružja. Drogom ih snabdevaju stariji "bosovi", koji se nigde ne eksponiraju i njih ćete retko videti u direktnim sukobima kao ove mlađe - napominje on.

Hronologija obračuna

13. avgust - u Ulici Stevana Opačića na Miljakovcu u Rakovici ranjen Vlada Mileusnić (27), pripadnik grupe "Zabranjeni"
13. avgust - ubijen Alen Kostić Kubi (31), vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni". Izrešetao ga je Nikola Elezović zato što mu je ovaj razlupao automobil zbog ranijih nesuglasica
26. avgust - dvojica napadača pucala su u Železniku na Damjana Š. (18), ali ga nisu pogodila. Policija sumnja da je ovaj napad povezan sa nedavnim ubistvom Alena Kostića Kubija
21. septembar - Borivoje Brkić (18) ranjen je u Ulici Vladimira Rolovića u Žarkovu. Na njega je, dok je stajao na terasi stana, iz automobila u pokretu pucao za sada nepoznati mladić.

Čukarica i Rakovica su, kaže on, uvek imali mnogo uličnih preprodavaca narkotika, a jedan od razloga je i to što u tim delovima grada nema dovoljno policijskih patrola.

- Dileri dobro znaju da samo nekoliko patrola pokriva Železnik, Sremčicu, Moštanicu, Umku i Ostružnicu. Interventnu ćete retko videti u tim krajevima. Klinci dileri su izuzetno dobro organizovani. Jedni sa terasa ili ulica nadgledaju teren, dok se primopredaja narkotika obavlja munjevito u haustorima zgrada, gde se diler brzo može izgubiti među ulazima - napominje naš sagovornik.

"Grobarima" droga , "delijama" splavovi

Javna je tajna da se kriminalci među "grobarima" uglavnom bave preprodajom droge i postoje delovi Beograda u kojima imaju apsolutni primat nad tržištem narkotika. Kada su u pitanju kriminalci među Zvezdinim navijačima, tu su najzastupljeniji reket, zelenašenje i nasilno preuzimanje splavova i klubova u kojima drže obezbeđenje.

Poseban problem je, kaže on, i to što ima mnogo droge na ulicama u tim krajevima Beograda, a narkomana sve manje.

- Zato ti sitni dileri bukvalno ratuju za svakog narkomana. Koji god novi da se pojavi u njihovom kraju, jasno mu se stavlja do znanja da samo od njega može da kupi drogu. Poslednje policijske akcije "Ciklon" i "Cunami" urodile su plodom, ali su na neki način i zaoštrile situaciju na ulici u tim opštinama. Preprodavci droge su nervozni, sve je manje para i zato su sve beskrupulozniji - objašnjava on.

Nervozni zbog čistke

U akciji "Ciklon" u Železniku uhapšen je i Zlatomir Živković Žile, koji se sumnjiči da je učestvovao u seriji obračuna vezanih za poslove s drogom. On je bio blizak prijatelj sa Alenom Kostićem. Žile se sumnjiči da je u aprilu u Železniku nožem izbo Stefana Marinkovića, a sa njim je tada bio i Kostić.

Živković se tereti i da je u poslednjem obračunu u kom je učestvovao, krajem avgusta, pucao u Uroša Vujadinovića.

OTKRIVEN MOTIV UBISTVA NAVIJAČA PARTIZANA: Kostić nije nastradao zvog navijačke svađe?!

Takođe, krajem avgusta, dva mladića su sa skutera pucala na Damjana Š. (18) u Ulici Darinke Radović u Železniku, i to u blizini policijske stanice. Damjan srećom tada nije ranjen, ali se spekulisalo da je i taj napad povezan sa Kubijevom likvidacijom. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Држава Србија - да легализује, тако што ће донети ЗАКОН и МАГНЕТНЕ КАРТИЦЕ са програмом за лечење, сваког регистрованог наркомана у Србији! Са рецептом и својом магнетном картицом, сваки зависник - има право на дневну дозу коју набавља легално од државе у - АПОТЕЦИ... Тако се елиминише Мафија и Криминал...Продужава век, и завршава борба са КРИМИНАЛОМ у овој области... Потребна је висока свест и државна контрола у овој свери која би помогла несрећним људима - које трује МАФИЈА !

miki delija

pre 7 godina

ko ima evre nikada nece biti osudjen sudstvo nam je tako na zalost

Daki

pre 7 godina

Ko policija ništa ne zna, a glavni dileri koji pokrivaju sve su inspektori u civilu

Dejan

pre 7 godina

Mene kao obicno smrtnika interesuje novinari sve znaju a policija nista,da li su oni zamijenili uloge

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija