• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

28.09.2016

13:21

HAG: Mladiću dozvoljena žalba povodom odluke o fer suđenju!

Vesti

HAG: Mladiću dozvoljena žalba povodom odluke o fer suđenju!

Podeli vest

Veće Haškog tribunala dozvolilo je danas braniocima Ratka Maldića da ulože žalbu na odluku kojom je u maju odbijena kao neosnovana tvrdnja odbrane da je Mladiću prekršeno pravo na pravično suđenje

Naime Mladićevi branioci u maju su od sudskog veća zatražili informacije o tome koji su sudijski pomoćnici iz predmeta protiv Radovana Karadžića sada angažovani u postupku protiv Mladića. 

Kao alternativu, branioci su zatražili da čitav proces generalu Mladicu bude proglašen neispravnim, zbog kršenja prava optuženog na pravično suđenje. 

Izlaganje završnih reči Haškog tužilaštva zakazano je od 5. do 7. decembra, a Mladićeve odbrane za 9, 12. i 13. decembra


Mladićevi advoakti su na stanovištu da se njihovom branjeniku krši pravo na pravično suđenje i tvrde da su isti pomoćnici sudija koji su učestvovali u pisanju presude Karadžiću, kojom je osuđen na 40 godina zatvora, pomoć sada pružaju sudijama u procesu protiv generala Mladića.

Sudsko veće je međutim početkom jula odbacilo tvrdnje odbrane da je suđenje Mladiću nepravično, ističući da odluke i presudu donose samo sudije a ne njihovu pomoćnici, a danas je dozvoljavajući žalbu, ponovo odbilo da prespita svoju ranije odluku. 

HAG: Odbijen Mladićev zahtev za obustavu postupka!

O žalbi odbrane odlučivaće Žalbeno veće Tribunala. 

HAG: Odbijeni zahtevi Mladićevih branilaca



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kikiriki

pre 7 godina

e moj generale umesto da si na vreme odpedalirao u rusiju ti si dozvolio da te domaće izdajice koji bi i svoje dupe prodali za šaku dolara izruče hagu da o tvojoj sudbini odlučuju najveće gnjide..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija