• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

11.10.2016

12:08

LEKARI KRIVI ZA SMRT DEČAKA! Inspekcija utvrdila odgovornost u slučaju malog Radenka (8) iz Loznice!

Vesti

LEKARI KRIVI ZA SMRT DEČAKA! Inspekcija utvrdila odgovornost u slučaju malog Radenka (8) iz Loznice!

Podeli vest

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped iz bolnici u Loznici načinio je greške i neuredno je upisivao koje je sve procedure koristio u lečenju osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića, koji je nakon preloma ruke preminuo zbog posledica sepse

Ovo su preliminarni podaci zdravstvene inspekcije Ministartva zdravlja, koja je juče posetila ovu bolnicu.

Kako "Blic" nezvanično saznaje inspektori su utvrdili da su u zdravstenoj dokumentaciji nađene greške.

- Dekurzus nije vođen kako treba, odnosno opis lekara kako je vodio ceo slučaj. Utvrđeno je da nije rađeno po protokolu. Ujedno očekuje se i stručni nadzor, kojim će se utvrditi da li je došlo do lekarske greše - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Ukoliko se ustanovi da je dete preminulo usled greške lekara, izveštaj stručnjaka biće dostavljen i Lekarskoj komori Srbije, koja bi trebalo da odluči o daljem radu ovog lekara, odnosno da li će mu oduzeti licencu.

INCIDENT U BOLNICI U LOZNICI Posle smrti dečaka (8) razlupana stakla na odeljenju hirurgije!

Takođe, obdukcija je završena na sudskoj medicini i trenutno se rade laboratorijske analize, kojim bi trebalo da se utvrdi da li je detet preminulo od sepse ili ne.

SLUČAJ MALOG RADENKA (8) POTRESA SRBIJU! Roditelji u očaju traže odgovore, u bolnici sproveden nadzor!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nemanja

pre 7 godina

ETO DRAGI MOJI SRBI DO CEGA DOVODE KUPLJENE DIPLOME I RASULO NA SVIM NIVOIMA DRUSTVA,PA SEF DIPLOMATIJE NAM NEZNA NITI JEDAN DIPLOMATSKI JEZIK STA VISE RECI

Milorad

pre 7 godina

I, dok Premijer s punim pravom ukazuje, da univerziteti ne izbacuju očekivani , stručni, kvalitetni kadar, uz časne izuzetke, dotle bi da ga rektori privežu na stub srama. "kako se usudio", "nema pojma" . A, tragedija u Loznici ? A, tunel na Koridoru ? A , afera sa ocenama i diplomama na Kragujevačkom univerzitetu? A, smrt porodilje u Beogradu? A, prišipetlje u politici, sa diplomama raznoraznih "kafansko-krevetskih aranžmana" ?

Ivan

pre 7 godina

Tacno je, kupovinna diploma je zlocin loji drzava nedovoljno sankcionise.Ali da.li ministar zna jezike nema veze sa mozgom, osim sa mrznjom prema vlastima.Bojanić a treba u zatvor ne suspenzija. U zatvor i zbog falsifikata, jer on nije specijalista lekar, nego kasapin.

Cicka

pre 7 godina

Када би се само установило колико је њих умрло од 2000 .године до данас и то грешком лекара ,штроком по болницама, пола начелника а и пола лекара можда не би било на тим радним местима за које примају плату , још једна ствар треба да се уведе , сваки лекар мора да ради по процедури , затим сваки лекар мора да напише у пријему тачно оно што му је рекао пацијент а не да пише шта је лекару драго

veselin022

pre 7 godina

Mengele (kasapin) je ubio dete - bilo namerno ili nenamerno sve jedno je, deteta više nema. ŠTO TUŽIULAŠTBO ĆUTI, ZAŠTO SE MENGELE JOŠ UVEK NALAZI NA SLOBODI???

milica

pre 7 godina

SAV MULJ SE POPEO NA VRH U SVIM SFERAMA SRPSKOG DRUSTVA ,I OVO SU SAMO POSLEDICE TOGA

Alijaz59

pre 7 godina

GOSPODO... OVO JE SRBIJA!! LJUDSKI ZIVOT JE ODAVNO NA NISKOJ CENI. SVEDOCI STE STA SE RADI SIROM SVETA. U SRBIJI NE VREDI NISTA NI DECIJI, NA ZALOST... ZATO USTANITE JEDNOM!! MOJE NAJDUBLJE SAUCESCE PORODICI...

miroslav

pre 7 godina

Dragi prijatelju ne radi se ovde o tome dali sef diplomatije zna ili nezna neki od stranih jezika, za to postoje prevodioci. Ovde se radi o ubistvu deteta koje je tako reci tek pocelo da zivi i da se raduje zivotu.Nazalost svakom smenom vlasti se vecina ljudi presvlaci, Do juce je bio u nekoj drugoj stranci danas je u ovoj, kada dodje neka nova bice i tamo. Ko je na to navikao za njega nije problem. Ali veliki problem je to sto se ti takozvani preletaci stite, a umesto da idu na dozivotnu robiju. I to da zive samo na hlebu i vodi dok ne skoncaju. Njih drzava i vlast stiti, e to je jako, jako zalosno. A kada se dogodi neki incident, da je napadnut neko od takozvanih lekara ili njihovog osoblja ta se osoba proglasava ludom i ide u zatvor. A onda se dogodi ovako trgican slucaj. Dali ce te objaviti ovaj komentar ili ne neznam, bilo bi dobro da objavite.

Ljube

pre 7 godina

Da li zaista neko misli da će ostavka ministra zdravlja, ko god on bio i kojoj partiji pripadao, bilo šta da promeni u ponašanju lekara i odnosu prema pacijentima? Sa druge strane, kao dan je jasno da bi kažnjavanje ozbiljnom zatvorskom kaznom ovog nesavesnog lekara za UBISTVO IZ NEHATA i te kako poslalo poruku ostalim lekarima da je Đavo odneo šalu i da više nema praštanja i gledanja kroz prste. Lopta je "u nogama" pravosuđa i samo od njih zavisi da li postoji ozbiljna volja da se javašluku stane na kraj

laza

pre 7 godina

Nazalost, iz tuzilastva nema niti ce biti reakcije, kazem nazalost zato sto je ovo zemlja srbija, zato sto je, ne znam ni ja to normalno da se izvlace lekarska greska/neznanje litd....... da sve i svasta ima zastitu drzave sem nase dece i nas samih obicnih ljudi, vidite i sami da drzava placa tranvestite i pedere a nema za lecenje tesko obolele dece ili evo jos jednog primera, recimo placaju promenu pola tranvestitima a nemaju da kupe inkubatore recimo, e to je nasa zemlja Srbija to je nas Zdravstveni sistem, i ne samo on vec ceo aparat u zemlji, pa gospodo da se ne lazemo nasi vrhunski lekari i ne samo oni su rasuti po celom svetu, mi ovde nemamo nista ponajmanje strucnih lekara, ovde su ostali samo poltroni koji su medicinu i medicinski fakultet videli na televiziji a diplome i specijalizacije pokupovali na crno ili Rumuniji i Bugarskoj to je nasa zastrasujuca cinjenica jer nas takvi lece, a i kao sto pomenuh bolje da nas lece Veterinari bar su videli i naucili nesto od medicine, kad vec imamo ili uopste nemamo lekare.Porodici decaka izjavljujem najdublje saucesce i delim vasu tugu i bol koji je nemerljiv i kao otac dva deteta saosecam se sa vama.A ti Srbijo stidi se ako iole imas stida i srama da ti deca umiru u 21. veku od preloma ruke, sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nati

pre 7 godina

U zdravstvu se desavaju greske kao i na svakom poslu,ali je ovde uvek u pitanju ljudski zivot,sto nije mala stvar za razliku od svih drugih poslova.Nekad se stvari tako zakomplikuju i kad lekar daje sve od sebe,prosto niko od njih nije bog,spasava se ono sto moze a kad ne moze, u pitanju je visa sila.Ako je ovo greska lekara onda treba da odgovara.Svi laici znaju da se na otvoren prelom ne stavlja gips,ne verujem da je neko ko je ortoped to mogao da uradi.\n

Slobodan

pre 7 godina

E ovaj ubica nije laik već "DOKTOR", koji prima platu u visini od 100.000-din. već godinama, a koju mu obezbeđujemo mi-poreski obveznici, ali na žalost građana Loznice, u istoj ustanovi ima još jedan isto "DOKTOR" hirurgije koji upropaštava decu samo ženskog pola čupajući im jajnike umesto da im operiše slepo crevo (to je zataškano za javnost, samo znaju građani Loznice), pa pošto on još uvek radi kao hirurg verovatno će tako biti i sa Bojanićem (koga ja ne mogu nazvati doktorom, jer to ne zaslužuje). Verujem samo ovoj našoj sadašnjoj Vladi da će ovo rešiti u korist građana, a ne pojedinih "doktora-dečijih ubica".

XXL

pre 7 godina

"Ukoliko se ustanovi da je dete preminulo usled greške lekara ...", a čije GREŠKE je moglo da bude u Ovoj državi možda veterinara ili je jednostavno dete krivo što je slomilo ruku i zatražilo pomoć gle čuda od bezgrešnih lekara? Svašta i kada će u Ovoj državi da se konačno uspostavi pravna država, a ne da nam se decenijama posle raspada soc-komunizma patrljci kolektivne odgovornosti gde niko nikada nije kriv ukloni iz pravnog sistema i svesti i da konačno znamo za svako nedelo ko je kriv i da odgovara.

mileta

pre 7 godina

Kada kazu bio mi je doktor na svadbi i slavi onda je vredniji covek,primitivni smo.Doktori su izgradili mit o svom esnafu a unutar se mrze .Med. fak.u Bgd. je fabrika te lazne vrednosti na celu sa dekanom Lalicem koji sada ima ne manje od 15 placenih funkcija a to proverite..

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija