• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2016

11:51

LONČAR: Smenjeni direktorka i hirurg bolnice u Loznici zbog smrti malog Radenka!

Vesti

LONČAR: Smenjeni direktorka i hirurg bolnice u Loznici zbog smrti malog Radenka!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je naložio smenu direktora lozničke bolnice i načelnika hirurgije, jer su rezultati nadzora pokazali da je bilo propusta u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke

 - Pogledao sam rezultate i oni nisu dobri. Nije ispoštovano ono što je trebalo da se ispoštuje. Doneo sam odluku da se smene direktor bolnice i načelnik hirurgije. Smena je u toku -  rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je rekao da je završen spoljni stručni nadzor u lozničkoj bolnici i rezultati su pokazali da je bilo propusta lekara u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke.

On je dodao da je pokrenut postupak pred Lekarskom komorom koja će odlučivati o oduzimanju licence lekaru koji je lečio dečaka u bolnici, ali i da će policija i tužilaštvo raditi svoj deo posla.

Lončar je naveo da je za danas zakazao sastanak sa direktorima kliničkih centara, a da će najbolji stručnjaci odlaziti ubuduće u bolnice u unutrašnjosti gde će za početak prvo sagledati kompletnu situaciju, a zatim jednom nedeljeno odlaziti u vizite.

On je podsetio da je dosad u Srbiji oduzeto lekarima 30 licenci za rad zbog lekarske greške.
 

LEKARI KRIVI ZA SMRT DEČAKA! Inspekcija utvrdila odgovornost u slučaju malog Radenka (8) iz Loznice!

TRAŽE ODGOVORNE! MUP i Tužilaštvo sprovode istragu o smrti malog Radenka!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bgd

pre 7 godina

Nisu dovoljne smene gospodo već krivične prijave pa robija zbog javašluka i nepoštovanja procedura. Vi se igrate sa ljudskim životima, ubili ste svojim nemarom jedno dete, ugasili jedan život, samo zato što je neko bio bahat, neodgovoran ili čak nestručan za svoj posao. Ministar takođe da podnese ostavku kao simboličan čin odgovornosti. To je najmanje što možete da uradite, sram vas bilo.

sasa

pre 7 godina

u redu smenjena jer je direktorka komandna odgovornost ali koliko puta je onda ministar loncar trebao biti smenjen to je sramota pogotovo sto lekari sa licencom su samostalni u svojim odlukama i nacinu lecenja pre bi trebalo da odgovara cela smena lekara koji su dezurali a ne ona sto znaci da i redom sa ministrom treba svi da lete ovako nista zasticen Vucicev drug sramota.Razdvolite learsku i onu drugu etiku

Sladjana86

pre 7 godina

Svako ko neradi svoj posao odgovorno treba da snosi posledice.

srbija

pre 7 godina

Kako ono beše rekao naš narod: riba smrdi od glave ali se cisti od .....

Dejan

pre 7 godina

Ko ce oduzeti licence privatnim zubarima, koji brutalno povredjuju ljude? Moja supruga je proslog ponedeljka, dosla na rutinsko vadjenje zuba, a dozivela da zubar, vlasnik ordinacije u Krusevculicu, joj polomi vilicu, ne izvadi cistu iz rane, ne ocisti kako treba samu ranu, ostavi ogoljenu kost.. Tri dana dolazi na kontrolu sa uzasnim bolovima, i nista..Tek kada smo promenili zubara, usled nenormalnog bola, i snimili, videli smo sta je covek uradio..Ko ce plati ponovno lecenje, usivanje, skoro svaki dan dolaske.. Takvih kao sto je ovaj u Loznici puna je Srbija, samo sto se oni uvek izvuku,a za onog kog nema ili nagrabusi, bas ih briga..

Draza

pre 7 godina

U svom ovom sivilu napokon da cujem i nesto normalno (smenjivanje odgovornih,oduzimanje licence itd.),mada to se ne moze meriti sa tragedijom.

Aca

pre 7 godina

Ministar je sve smenio sem sebe. Naravno on ni po čemu nije odgovoran za ovo stanje u zdravstvu....

Milica

pre 7 godina

Nije neuredno vodjena dokumentacija, nego su je drugi lekari sklonili. Oni po svaku cenu stite svoj esnaf. Kakve smene,kakve licence, u zatvor!

Nikola

pre 7 godina

Samo smenjeni? Kada ce te da im pocnete da oduzimate licence?Uredno ce te ga posle nekog vremena vratiti na posao,a ko ce da vrati zivot detetu? JOS MO MI DALEKO OD PRAVNE DRZAVE!!!!!!!!

ROMAN

pre 7 godina

Bol zbog smrt od Radenko je beskrajno! Odgovorni osobe treba da ide u zatvor!

Dusan

pre 7 godina

Sve u corku po komandnoj odgovornosti 3,5 i 10 god .Takodje i zabrana rada na rukovodecim mestima u narednih 10 god.Da rede samo kao obicni lekari ili kao baba sere.

Naja

pre 7 godina

Neče niko reagovati direktor Dr Kureš je zaštićen kao beli medved. Čovek je legenda,ima i momka i devojku koje je postavio u upravni odbor DZ ,a ženu za predsednka sindikata. A famozna doktorica je iz dobre porodice koja izrazila zahvalnost direktoru što joj je dodelio specijalizaciju,dao mesto naćelnika hitne pomoći i spasio odgovornosti za proust...kakva li je to vrsta zahvalnosti bila? A verujem da je opeljesio i onu drugu doktoricu sto nije htela da izadje na teren pa je covek umro.

Djuka

pre 7 godina

Ministre vi trebate dati ostavku jel ste nesposobni da zavedete red u zdravstvu.

miroslav

pre 7 godina

Izgleda da ce se ovaj slucaj zavrsiti samo sa smenom direktora i hirurga, i nista drugo. Ali onda bi ministar trebao sam da ode.

marijana

pre 7 godina

Cinjenica je i da zdrastvenim radnicima nije lako , dele sudbinu nas ,bar kada je egzistencija u pitanju.Cinjenica je i da ih nema dovoljno zaposlenih , da su im plate male , ali isto tako je istina da postoji veliki javasluk u profesiji gde ga nebi trebalo imati !Gradjani svakoga dana dozivljavaju sve i svasta a vreme koje potrosimo dok dodjemo do njih, mislim na cekanje zakazivanja kod specijalista , snimanja , ....Ali ovo sve zajedno je Srbija ! I oni i mi smo zamorci ove jadne zemlje !

darko

pre 7 godina

jedino pravedno je odgovornom doktoru oduzeti licencu i poslati u zatvor a nacelnika i direktora smeniti

Slobodan

pre 7 godina

Nikada do sada boljeg i odgovornijeg ministra zdravstva nismo ni imali. Zaista, ne postoji razlog za toliko napada od strane čitalaca na njega, jer ako malo bolje i trezvenije razmislimo on zaista nije mogao znati o ovom ubici dečaka u Loznici. Lončar je zaista preduzeo sve od svoje strane da spreči buduće slične propuste, više niko na njegovom mestu ne bi ni mogao da učini. Svakako da je ovoga puta i Vlada, a pre svega gospodin Vučić zaslužan što se ovaj slučaj nije zataškao, i što se konačno odlučilo čišćenje ološa iz Zdravstvenih ustanova, samo neka na tome istraju do kraja. Svima treba da bude jasno da ministar, kao ni Vlada, nisu nadležni da nekoga uhapse i osude na kaznu zatvora. Samo ubica i onaj ko ima uvida u njegov rad treba da snose maksimalne sankcije da bi se sprečilo dalje divljanje ubica u medicinskim ustanovama.

marina

pre 7 godina

Poštovani lekari Srbije , da li znate ko Vam je u Sudu časti l.komore ? ... Ne brukajte se!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija