• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2016

08:02

NAPORNA NOĆ ZA HITNU POMOĆ: Sedam osoba povređeno u šest saobraćajnih udesa, 132 intervencije!

Vesti

NAPORNA NOĆ ZA HITNU POMOĆ: Sedam osoba povređeno u šest saobraćajnih udesa, 132 intervencije!

Podeli vest

Sedam osoba je povređeno u šest saobraćajnih udesa protekle noći u Beogradu, a Hitna pomoć je intervenisala 132 puta



Protekla noć je bila izuzetno teška za srčane bolesnike i Hitna pomoć je intervenisala 132 puta od kojih 21 na javnom mestu, uključujući i u šest saobraćajnih nesreća u kojima je povređeno sedam ljudi, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Pomoć je ukazana i u jednom slučaju ranjavanja nožem u Resniku a reč je o mladiću od oko 27 godina koji je zadobio plitke ubodne povrede nožem.

U 19.14 u saobraćajnoj nesreći u ulici Neznanog junaka povređena je devojka od 23 godine, pešak i prevezena je na VMA.

Dvadesetak minuta kasnije, ženska osoba takođe od 23 godine povređena je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Zaplanjskoj kod broja 64 i prevezna je na VMA.

Odmah iza toga u 19.49 sati dve ženske osobe povređene su u saobraćajnoj nesreći kod Franša. Reč je o devojci od 23 godine i ženskoj osobio od 48 godina koje su sa istegnućem vata prevezene na VMA.

U nesreći na kružnom toku kod opštine Novi Beograd u 20.09 sati povređena je muška osoba od 31 godine koja je zadobila lakšu povredu grudnog koša i zbrinuta je na licu mesa. 

Sedamnaest minuta iza ponoći u saobraćajnoj nesreći u Gospodara Vučića povređena je muška osoba od oko 36 godina i prevezena na VMA.

U nesreći koja se dogodila u 02.57 minuta na autoputu ka Šidu, pet kliometara posle Dobanovaca, muška osoba je zadobila teške traume i prevezena je na VMA sa povredama glave i potresom mozga.

Hitna pomoć je tokom noći primila mnogo poziva, a pomoć su tražili hronični i to pre svega srčani bolesnici, kod kojih je bilo i akutnih stanja, što ima veze sa niskom temperaturom i kišom odnosno povećanom vlažnošću.

Noć je bila teška i za astmatičare, rekla je Macura.

I jučerašnji dan je bio težak, Hitna pomoć je intervenisala čak 172 puta od kojih 56 na javnom mestu, ukljucujući u 12 saobraćajnih nesreća, kazala ej Macura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija