• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

15.10.2016

22:08

SAČEKUŠA ZA SALETA MUTAVOG: Ubice su mu bile za petama, u trenu iz crnog BMW-a zapraštali su rafali!

Vesti

SAČEKUŠA ZA SALETA MUTAVOG: Ubice su mu bile za petama, u trenu iz crnog BMW-a zapraštali su rafali!

Podeli vest

Ubrzo posle ubistva Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi, uhapšena je osoba koja se sumnjiči za saizvršilaštvo u zločinu
Informer

Tu informaciju javnosti je obelodanio ministar policije Nebojša Stefanović, koji nije izneo više detalja o identitetu osumnjičenog i njegovoj ulozi u zločinu.

- U pitanju je pripadnik pljačkaške bande "Pink Panter", koji je i suvlasnik jedne od poznatijih teretana u centru Beograda. Poslednjih pet godina srpskoj policiji poznate su veze te osobe sa crnogorskim podzemljem - kaže izvor upoznat sa istragom.

(FOTO) CRNOGORSKA MAFIJA PUCALA KOD CZ-A: Ubijen Sale Mutavi navijač Partizana, ranjen čuvar zatvora!

Naš sagovornik navodi da je Stanković neposredno pre ubistva bio u teretani sa prijateljima Miloradom Đ. i Veljkom B. Posle vežbanja svratili su u obližnji kafić, preko puta CZ-a. Iz kafića su izašli u 21.20 sati.

Pretpostavlja se da su ubice, u parkiranom, tamnom BMW-u, sve vreme pod budnim okom držale teretanu i kafić dok su njih trojica bila u njemu.

ON STOJI IZA MAFIJAŠKOG UBISTVA U BEOGRADU! Novi vođa "Pink Pantera" učestvovao u ubistvu Saleta Mutavog!

U momentu kada je Stanković seo za volan svog "audija A6", njegovom automobilu prišao je BMW iz koga je ispaljen rafal u pravcu vođe navijača crno-belih. Hici su ga pogodili, ali je ranjen i Milorad Đ., koji je u tom trenutku stajao pored "audija".

Vozač BMW-a dao je pun gas i ubice su niz Bačvansku ulicu velikom brzinom pobegle ka Ulici gospodara Vučića. Bekstvo su nastavili Ulicom Vojislava Ilića, a BMW su ubrzo napustili i po ustaljenom kriminalnom običaju spalili i pobegli drugim automobilom.

- Jedan od pravaca istrage ubistva Stankovića je sukob u vezi sa tržištem narkotika. I ranije je hapšen i osuđen zbog trgovine drogom, a operativni podaci ukazuju da je i dalje imao aktivnu ulogu u tom veoma "unosnom poslu". Logično je zaključiti da su u pitanju ne male količine droge - dodaje naš izvor.

ZATVORSKI ČUVAR BIO BODIGARD SALETA MUTAVOG: Uzeo odmor da bi čuvao šefa, ali ga nije sačuvao!

Sagovornik nas i podseća da ne treba izuzeti iz vida da je imao veoma aktivnu ulogu na tribinama.

- Navijači su veoma pogodna grupa za vrbovanje za prodaju droge - dodaje naš izvor.

Sukob u vezi sa trgovinom narkoticima nije jedini smer istrage beogradske policije, već se istražuje da li je likvidiran zbog nekih poslova u vezi sa fudbalom.

- Neka operativna saznanja ukazuju da je bio u sukobu sa jednim fudbalskim menadžerom, veoma "jakim". Da li su bili u sukobu zbog transfera ili uticaja u klubu, to se ispituje, ali se ne može odbaciti kao motiv likvidacije. To se veoma detaljno istražuje i uzeto je ozbiljno u obzir - dodaje naš izvor.

Informer

Taj moćni fudbalski menadžer veoma je uticajan među crno-belima, a poznavaoci dešavanja u Partizanu opisuju ga kao čoveka koji "vedri i oblači".

- Rodom je iz Crne Gore, ima veoma jake veze u tamošnjim kriminalnim krugovima, ali je bio dobro povezan i sa podzemljem u Srbiji, kao i (para)policijskim strukturama - kaže naš sagovornik.

Od Zvezde do Partizana

Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi, poslednjih godina postao je jedan od najmoćnijih navijača u Srbiji.

Na Partizanov Jug, pre pet godina, prešao je sa Zvezdinog Severa, a postao je vođa navijačke grupe „Janičari“, u kojoj je bilo dosta preletača. Iskoristio je hapšenja mnogih viđenijih „grobara“ zbog ubistva Brisa Tatona, ali i sukob „Alkatraza“ i „Zabranjenih“ na tribini, ali i van nje i preuzeo vođstvo među navijačima u Humskoj.

Njegova moć videla se i u tome što je bio u obezbeđenju čelnika dok je klubom rukovodio Zoran Popović, iako su oni tvrdili da ne znaju ko je Stanković.

Da je moć Saleta Mutavog rasla, svedoči i to što je navodno upravo on organizovao grupu koja je u decembru prošle godine upala u prostorije funkcionera kluba i od njih zatražila ostavke.

Starsportphoto©

Nakon sastanka čelnika kluba, doneta je odluka o kolektivnoj ostavci UO FK Partizan, ali je Miloš Vazura ostao na mestu generalnog direktora.

Jedino Sale Mutavi, od trojice navijača crno-belih, nije optužen za napad na obezbeđenje direktora kluba Vazure. Za napad su optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić, ali ne i Stanković, jer kamere nisu zabeležile da je on udario nekoga.

Tako je Stanković na tom suđenju bio samo svedok posmatrač, koji je za ceo incident okrivio Vazurino obezbeđenje. Krajem prošlog meseca Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum Prvog osnovnog tužilaštva sa Belivukom i Ristićem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đoko

pre 7 godina

Zašto pominjete Crnu Goru. Te kriminalne struktuire su porijeklom iz Crne Gore. Svi su bili na ratištima sa srpskim jedinicama Svi ti kriminalci rade za srpske službe, koje su im dale državljanstvo Srbije a i dalje rade za te srpske tajne(vojne i civilne) službe.

posmatrac

pre 7 godina

Glup je onaj koji misli da moze upravljati Zvezdom i Partizanom, tu mislim na ove kriminalce navijace. Njima se samo dopusta onoliko koliko nekome iz kluba odgovara, a posto iz oba drustva stoje sluzbe, ovakvi kao mutavi bivaju sklonjeni po kratkom postupku cim malo vise dignu nos. Svi ti "jaki" momci su nista drugo do budale koje sluzbe koriste dok im trebaju. Mala netrpeljivost i zbogom, bas kao ovaj. Ovakve kao ovu budalu, sluzba moze da ukloni za par nedelja bez traga.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija