• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.10.2016

19:15

RAZBOJNIK SE UBIO U PANICI ZBOG DROGE! Detalji pljačke u Žarkovu koja se završila tragedijom!

Vesti

RAZBOJNIK SE UBIO U PANICI ZBOG DROGE! Detalji pljačke u Žarkovu koja se završila tragedijom!

Podeli vest

Dušan Mirković (26), koji se posle pljačke menjačnice sakrio u stan svog jataka, ubio se pred hapšenje najverovatnije iz straha i paranoje... Sumnja se da je pre toga uzeo "spid"

Dušan Mirković zvani Dule Švica (26), koji je prekjuče opljačkao menjačnicu u beogradskom naselju Žarkovo, pa se ubio u stanu svog jataka, najverovatnije je bio pod dejstvom narkotika, sumnjaju u policiji!

U kući mu našli laboratoriju droge

Patrole su nakon uviđaja i hapšenja u Trgovačkoj ulici u Žarkovu otišle na adrese na kojima su prijavljeni Stefan Mlinar i Dušan Mirković.
- U kući u kojoj je živeo Dušan pronađena je kompletno opremljena laboratorija za proizvodnju droge i nelegalna puška. Inače, sva trojica mladića umešana u pljačku menjačnice imaju dosije. Mirković je ranije odležao četiri godine robije u Švajcarskoj i nedavno se vratio u Srbiju. Ranije se prezivao Grčić, ali je promenio prezime, najverovatnije da bi prikrio svoju kriminalnu prošlost. Aleksandar Botić je ranije privođen zbog krađa, a Mlinar zbog nasilničkog ponašanja - kažu u policiji.

 

Veruje se da je prilikom upada policije u taj stan imao napad paranoje usled dejstva "spida", pa je iznenada, iz očaja, ispalio sebi hitac u glavu!

(FOTO) KRAJ DRAME U ŽARKOVU: Policija uhapsila dvojicu pljačkaša menjačnice, treći izvršio samoubistvo!

U stanu na trećem spratu solitera u Trgovačkoj ulici sa Mirkovićem su tad bili i Stefan Mlinar (26), sa kojim je tog jutra opljačkao obližnju menjačnicu, i njihov jatak Aleksandar Botić (26), vlasnik stana. Mlinar i Botić su, kako saznajemo, u trenutku samoubistva bili u drugoj sobi.

Razvalili vrata

Drama u Žarkovu počela je u ponedeljak, nešto posle osam sati. Mirković i Mlinar, maskirani kapuljačama i naoružani pištoljima, uleteli su u menjačnicu, pretukli radnika Bojana M. drškama pištolja i oteli oko milion dinara. Potom su pobegli u pravcu Ulice poručnika Spasića i Mašare, ali su samo tridesetak metara dalje protrčali kroz prolaz između dva solitera i vratili se natrag pred ulaz zgrade u Trgovačkoj 8, tačno preko puta menjačnice.

Darko Cvetanović

Dok su sa plenom utrčavali u zgradu, primetio ih je stanar Dragoslav Đokić.

- Video sam tu dvojicu s leđa. Jedan je ispod trenerke nešto krio, dok ga je drugi zaklanjao svojim telom. Jedan je rekao: "Dobar posao! Beži u zgradu." Čim su utrčali u zgradu, video sam malog Bojana kako izlazi iz menjačnice, sav krvav. Prišao sam mu da mu pomognem, ali on nije ništa rekao, nije znao šta ga je snašlo. Shvatio sam da su ona dvojica zapravo razbojnici. Video sam neke policajce i potrčao da ih zaustavim. Rekao sam im da je menjačnica opljačkana, a da su se lopovi sakrili u našoj zgradi - priča Đokić.

Usledila je dramatična potraga za razbojnicima u soliteru, koja je trajala skoro 10 sati. Specijalci, snajperisti, Interventna jedinica i brojne patrole blokirale su ceo kraj, a u soliteru je pretraživan jedan po jedan stan. Oko 17.30 na redu je bio da se proveri i poslednji, Botićev stan na trećem spratu.

Pošto se ceo dan niko nije odazivao na kucanje, policajci su konačno počeli da razvaljuju vrata.

Darko Cvetanović

Izvor iz istrage kaže da su vrata bila blindirana, pa je razvaljivanje trajalo desetak minuta. U trenutku dok su specijalci ulazili u stan, odjeknuo je pucanj.

Video sam tu dvojicu sa leđa posle pljačke. Jedan je rekao: "Dobar posao! Beži u zgradu"
Dragoslav Đokić

- U jednoj sobi zatečeni su Aleksandar Botić i Stefan Mlinar. Oni nisu pružali otpor prilikom hapšenja. U drugoj sobi nađeno je telo Dušana Mirkovića. On je pucao sebi u slepoočnicu. Metak je prošao kroz glavu i zario se u zid. U stanu su nađena dva pištolja i plen od pljačke.

PLJAČKA MENJAČNICE! Uhapšeni se branili ćutanjem, Tužilaštvo traži pritvor!

- Pretresom zgrade na drugom spratu nađene su dve kesice sa tragovima "spida". Vrlo je moguće da su razbojnici konzumirali ovu drogu, zbog čega su Mirkovića posle celodnevnog skrivanja uhvatile panika i paranoja. Verovatno je odlučio da se ubije misleći da nema kud i da će "zaglaviti" višegodišnju robiju. Telo je poslato na obdukciju, pa ćemo znati sa sigurnošću da li je bio pod dejstvom narkotika - navodi naš izvor.

Stanar rešio slučaj

Što se Botića tiče, on nije direktno učestvovao u pljački menjačnice, ali sumnja se da je saučesnik i da mu Mlinar i Mirković nisu slučajno upali u stan posle razbojništva.

Darko Cvetanović

- Ispituje se da li je možda tipovao menjačnicu svojim drugarima, s obzirom na to da se taj lokal vidi s njegovog prozora i moguće je da je znao da imaju solidan promet. Takođe, ispituje se i da li je postojao prethodni dogovor da se Mlinar i Mirković sklone posle pljačke u njegovom stanu, dok policija traži razbojnike po Žarkovu. Međutim, nisu računali na to da će ih primetiti stanar i obavestiti policiju gde se kriju - objasnio je naš izvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
duda

pre 7 godina

zasto policija cinkari gradjane ???? kako neko da bude savestan i saradjuje sa policijom, kad ce sutra neki kriminalac da mu se sveti ?! i kad prijavljujete policiji telefonom bilo sta, traze vase generalije, kao da ste vi izgrednik, maltene i zasto ste uopste rodjeni ?! ako treba svi da se borimo protiv zla, onda to mora biti anonimno. ili policija laze kad trazi saradnju gradjana, i pomaze izgrednicima !

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija