• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.10.2016

19:08

UHAPŠEN TROSTRUKI UBICA: Branislav Sekulović u bekstvu više od deset godina, pao na bosanskoj granici!

Vesti

UHAPŠEN TROSTRUKI UBICA: Branislav Sekulović u bekstvu više od deset godina, pao na bosanskoj granici!

Podeli vest

Branislav Sekulović, osumnjičen za trostruko ubistvo u Srbiji, koji se skoro deceniju uspešno skrivao od policijskih organa, uhapšen je prilikom pokušaja ulaska u BiH iz Hrvatske, objavio je danas sarajevski portal Žurnal

Sekulović je uhapšen u subotu uveče na graničnom prelazu Brod, i to sa lažnim pasošem BiH, izdatim na ime Mario Trivan. 

Mario Trivan je državljanin BiH, poreklom iz Gradiške, koji živi u Australiji.

- Upravo njegov identitet ukraden je 2013. godine, kada je druga osoba, na njegovo ime i prezime, dobila pasoš u Banjaluci, u prostorijama MUP-u Republike Srpske. Za kradju ovog identiteta saznalo se pre dva meseca, te je tada pasoš izdat na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze. Sve do subote niko sa ovim pasošem nije prelazio granicu- navodi se u tekstu.

Sarajevski portal dalje je naveo da je sinoć, prilikom kontrole putnika u autobusu na Graninom prelazu Brod, utvrdjeno da muškarac poseduje sumnjivi pasoš, dodavši da on nije želeo da otkrije svoj pravi identitet.

- Posle toga su njegovi otisci stavljeni u bazu podataka Interpola i došlo se do saznanja da je Mario Trivan ustvari Branislav Sekulović- stoji u tekstu.

Iz lažnog pasoša, kako je navedeno, vidljivo je da je on u prethodnom periodu boravio u Moldaviji, Ukrajini i Rusiji, a kod Sekulovića je pronadjeno oko sedam hiljada maraka.

Za Branislavom Sekulovićem pravosudje Srbije traga još od septembra 2007. godine. Tada je, kako navode mediji, Sekulović ubio trojicu pripadnika tzv. "voždovačkog klana"“.

Sekulović je, kao vlasnik firme "S kompanija", ušao u poslovne aranžmane sa Darkom Živkovićem, Vladimirom Samardžićem i Dušanom Pejovićem, koji su bili u vezi sa beogradskim podzemljem. Nakon što ih je prevario za odredjenu svotu novca, Sekulović ih je namamio u svoju kancelariju i ubio. Od tada mu se gubi svaki trag, pišu mediji.

Pre ubistva, on je podigao veliki kredit u jednoj beogradskoj banci a u njegovom policijskom dosijeu navedeno je učestvovao u nekoliko pucnjava, te da je automobilom pregazio pešaka.

- Uprkos činjenici da je za njim raspisana poternica, Sekulović pre tri godine u Banjaluci uspeva dobiti bh. pasoš i to na ime osobe koja godinama živi u Australiji- navodi se u tekstu.

Portal Žurnal ističe da pravosudni organi BiH mesecima raspolažu informacijama da pripadnici srpskog i crnogorskog podzemlja, uz pomoć službenika u policijskim strukturama i matičnim kancelarijama, kradu identitete bh. državljanima koji ne poseduju tzv. CIPS-ove dokumente.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 7 godina

Jos jedan u nizu crnogorskih bizismena u Srbiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija