• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

23.10.2016

20:07

VELIKE MUĆKE LAŽNOG VUČIĆEVOG SAVETNIKA: Lagao da je lekar, šef u BIA, obećavao poslove i pretio hapšenjem!

Vesti

VELIKE MUĆKE LAŽNOG VUČIĆEVOG SAVETNIKA: Lagao da je lekar, šef u BIA, obećavao poslove i pretio hapšenjem!

Podeli vest

Zvonko Cvetković (62), koji se predstavljao kao savetnik premijera, izmamio 3.000 evra od žene iz Ćuprije da bi navodno kupio luksuzan poklon za svadbu sina Bratislava Gašića

Kragujevčanin Zvonko Cvetković (62), koji je uhapšen u sredu kao lažni savetnik premijera Aleksandra Vučića, ojadio je svoju ljubavnicu iz Ćuprije za 3.000 evra!

Nagovorio je naivnu ženu da mu da 3.000 evra kako bi navodno kupio luksuzni poklon za svadbu sina bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića!

Prevejani prevarant je, pritom, prevario i njenu prijateljicu iz Niša za 30.000 evra, obećavajući joj da će je spasti navodnog politički motivisanog hapšenja!

Koristio i blinkere

Izvor iz istrage kaže da se Zvonko naivnim ženama predstavljao kao Miroslav Milenković, savetnik u Vučićevom kabinetu, i da je cela prevara izvedena u poslednjih mesec i po dana.

- Zvonko je znao da njegova ljubavnica ima dobrostojeću prijateljicu iz Niša i ubedio ju je da toj ženi preti hapšenje. Zvonkova ljubavnica je pozvala tu svoju prijateljicu i kazala joj da je čovek sa kojim se viđa premijerov čovek od poverenja, te da on može da joj pomogne da izbegne politički motivisano hapšenje.

Uplašena Nišlijka je pristala da se vidi s njim i dogovoren je susret na jednoj benzinskoj pumpi izvan Niša - objašnjava naš izvor.

U ŠOKU

Kad je čula s kim je imala posla, Zvonkova ljubavnica nije mogla da veruje
Izvor iz istrage

Zvonko se na dogovorenom mestu pojavio u vozilu "sitroen C5" sa zatamnjenim staklima, na čijem krovu je bilo rotaciono svetlo, sa blinkerima koje koriste službena vozila Vlade Srbije.

- Zvonko je bio veoma uverljiv, a i dobro se raspitao o žrtvi. Sve njene sumnje u lažni Cvetkovićev identitet otklonjene su kad joj je izneo podatke o poslovanju njene firme, ali i neke intimne detalje iz njenog bračnog života.

informer.rs

Između ostalog, tad joj je kazao da zna da je njena firma obavila određeni posao za grad Niš, koji joj nije plaćen, te da je ona zbog toga podnela tužbu. Kako joj je kazao, baš to je razlog što će navodno biti uhapšena - priča naš sagovornik.

Prilikom drugog susreta, precizirana je cena za sprečavanje navodnog hapšenja.

- Dok su razgovarali, kako bi ubedio žrtvu da mu plati, on je navodno telefonirao visokom funkcioneru tužilaštva za organizovani kriminal. Nakon razgovora od nje je zatražio 30.000 evra da bi navodna krivična prijava protiv nje bila odbačena.

Ona je pristala. Ubrzo su se sreli u Nišu, gde mu je predala 15.000 evra. Malo zatim, drugih 15.000 evra je na njegov zahtev upakovala u flašu od viskija i dala je njegovoj prijateljici iz Ćuprije da mu prosledi - navodi naš sagovornik.

Međutim, pohlepni prevarant se nije zadovoljio ovim iznosom, već je zatražio od Nišlijke još 15.000 evra.
- Njoj je taj zahtev bio sumnjiv, pa se obratila gradskoj upravi Niša, gde je saznala da je prevarena i obratila se niškoj policiji - kaže naš izvor.

UHAPŠEN LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK: Da bi navukao žrtve, prevarant koristio automobil sa zatamnjenim staklima i rotacijom!

Obećao posao u NBS

Prevarant je ubrzo uhapšen u Kragujevcu, a kod njega su pronađeni "sitroen", rotacija, blinkeri i telefoni koje je koristio za prevaru. Zvonkova ljubavnica, kad je čula s kim je imala posla, nije mogla da veruje.

- Priznala nam je da je podigla kredit od 350.000 dinara i dala mu te pare jer su mu bile navodno potrebne da ide na svadbu kod sina Bratislava Gašića. Zauzvrat joj je obećao da će joj obezbediti posao u Narodnoj banci Srbije.

Ustanovljeno je i da ona nije znala da je u flaši od viskija koju joj je predala prijateljica novac, već je mislila da je u pitanju piće za čast, pa ona nije procesuirana - kazao je naš sagovornik. 

Lagao i da je lekar, šef u BIA...

Zvonko Cvetković je u policiji negirao da je ikoga prevario. Međutim, on ima debeo dosije zbog više prevara.

U Kragujevcu se predstavljao kao lekar, a ranije je hapšen jer je tvrdio da je visoki rukovodilac u BIA i od Kragujevčana je uzimao novac da bi ih navodno zaposlio u tamošnjem Kliničkom centru i policiji.

Njegovo ime pominjalo se i u vezi sa navodnim mahinacijama sa umanjivanjem kazne osuđenicima na izdržavanju zatvorskih kazni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djokara

pre 7 godina

Ne može se osporiti da je Eskobar bio maher, pa su ga, na kraju, ubili. I maherima curi peščani sat.... Samo, razlika je u tome, što većim maherima duže curi pesak !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17