• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.10.2016

20:15

DEDA TRAGIČNO NASTRADALOG DEČAKA TVRDI: Moj unuk se nije ubio, slučajno se obesio u igri

Vesti

DEDA TRAGIČNO NASTRADALOG DEČAKA TVRDI: Moj unuk se nije ubio, slučajno se obesio u igri

Podeli vest

Tvrdim da moj unuk (8) nije izvršio samoubistvo! Hteo je da se igra, okačio se o bademantil, a kaiš mu se obmotao oko vrata i zadavio ga, kaže dečakov deda Slobodan J.

Deda tragično nastradalog dečaka J. J. (8) iz Čajetine, za kog se sumnja da se prošle nedelje obesio kaišem bademantila u kupatilu, tvrdi da njegov unuk nije imao nameru da oduzme sebi život! On je uveren da je dete poginulo nesrećnim slučajem, tokom igre!

Nesrećnog dečaka roditelji su pronašli obešenog u kupatilu 15. oktobra, nakon čega je pao u komu. Lekari u bolnici u Užicu su uspeli da ga održavaju u životu sedam dana, ali je i pored njihovog velikog truda dečak preminuo 22. oktobra.

TRAGEDIJA! Dečak (8) iz Čajetine preminuo, lekari nisu uspeli da ga povrate iz kome!

Srećna porodica

Slučaj osmogodišnjeg J. J. šokirao je Srbiju, jer se veoma retko dešavalo da tako mala deca dignu ruku na sebe. Međutim, dečakov deda Slobodan J. tvrdi da se ovde ne radi u samoubistvu već o nesrećnom slučaju.

Obdukcija: Nije bilo nasilja

Spoljni obdukcioni pregled osmogodišnjeg dečaka J. J. iz Čajetine pokazao je da na njegovom telu ne postoje tragovi nasilja, osim povreda glave od posledica vešanja. Time je praktično potvrđena sumnja da se dečak obesio o kaiš bademantila, a dalja obdukcija pokušaće da utvrdi da li je to uradio slučajno ili namerno.
- Obdukcioni nalaz je izvršen po nalogu tužioca. Rezultati su pokazali da je nalaz normalan, bez tragova nasilja - saznajemo od izvora bliskih užičkoj bolnici, gde je pregled i izvršen.

- Ostali smo bez omiljenog člana porodice i svi trpimo neizmernu bol. Ono što sigurno mogu da tvrdim jeste da moj unuk nije imao nameru da izvrši samoubistvo. Uveren sam da je nesrećno nastradao u igri. U kupatilu je bio okačen bademantil i sušilica za veš. On je bio jako radoznalo dete, mnogo je voleo da se igra i obožavao je da glumi pilota. Sumnjamo da se možda popeo na tu sušilicu i da je pao, a da je pri padu svukao mantil. Kaiš mu se obmotao oko vrata i udavio ga. Dete nije imalo nikakve druge povrede, osim povreda glave. Nikakvo vešanje tu nije u pitanju - uverava Slobodan J.

Prema njegovim rečima, dečak nije imao baš nikakav razlog da digne ruku na sebe, čak i da je imao dovoljno zrelosti za tako nešto. Bio je vedro dete iz srećne i funkcionalne porodice.

- Naša cela porodica, moja žena i ja, dva sina i njihove porodice, živimo u istoj kući, u potpunoj harmoniji. Imamo petoro dece pod krovom, svi su odlični đaci... - rekao je deda Slobodan.

Informer

Kulturno dete

Moj unuk je živeo u srećnoj i harmoničnoj porodici, nema govora da se s namerom obesio
Deda Slobodan J.

Mali J. J. bio je učenik izdvojenog odeljenja OŠ "Dimitrije Tucović" na Zlatiboru. U školi je važio za pametno i vedro dete, koje nikada nije pravilo probleme.

- Bio je fin i lepo vaspitan dečak iz dobre porodice. Lepo se uklopio sa svojim vršnjacima, ničim nije pokazivao da je problematičan, ponašao se potpuno normalno. Bilo je nekih priča da je pre nesrećnog slučaja dobio neku slabu ocenu, ali to su samo nagađanja i sigurni smo da nema veze sa tragedijom koja je usledila - kažu u školi.

Roditelji osmogodišnjeg J. J. nisu želeli da govore za medije.
 


Hronologija nesreće

* Osmogodišnjeg J. J. roditelji su pronašli obešenog o kaiš bademantila u kupatilu u subotu 15. oktobra. Vrata kupatila bila su zaključana, pa su morali da ih razvaljuju.

* Roditelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali da ne bi gubili vreme, krenuli su automobilom u bolnicu. Usput su naišli na sanitet i dečak je odmah prebačen u bolnicu u Užicu, gde je pokušana reanimacija.

* U bolnici su uspeli da ga reanimiraju, srce je počelo da kuca, ali je sve vreme dečak bio bez svesti. Detetu su bili otkazali bubrezi, a i mozak je pretrpeo velika oštećenja.

* Nakon sedam dana borbe na intenzivnom odeljenju u Užicu, gde je neprekidno ležao u komi, J. J. je preminuo u subotu 22. oktobra




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija