• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

25.10.2016

22:47

OSUĐENA ZA UBISTVO SINA PA OSLOBOĐENA Marina Andrejić dobila dva miliona odštete!

Vesti

OSUĐENA ZA UBISTVO SINA PA OSLOBOĐENA Marina Andrejić dobila dva miliona odštete!

Podeli vest

Država će morati da Marini Andrejić (46), majci koja je oslobođena optužbi da je ubila sina Đorđa (13) u julu 2010. u Majilovcu, isplati dva miliona dinara odštete

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je u celini bio odbijen zahtev Marine Andrejić, i usvojio njen zahtev za naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli zbog neosnovanog pritvora u kom se nalazi zbog sumnji da je ubila sina.

Marina je u pritvoru bila gotovo dve godine, od 27. jula 2010. do 3. jula 2012. Prema rečima njenog advokata Srbe Stojanovića, iznos koji je dobila je ponižavajući.

- Ona je u zatvoru provela 703 dana, i ispada da joj dnevno pripada po 2.800 dinara za svaki dan nezakonitog pritvora. Mi smo za 703 dana tražili ukupno 16,88 miliona dinara - kaže Stojanović i dodaje da će on koristiti dalja pravna sredstva radi zaštite Marininih prava - ako treba i pred Međunarodnim sudom u Strazburu.

Public

Sudbina malog Đorđa do današnjeg dana ostala je misterija. Dečak je nestao 22. jula 2010. godine u selu Majilovac kraj Velikog Gradišta.

Tog dana je otišao sa majkom da radi u njivi, a kada se ona navodno povredila motkom odvojio se od nje kako bi potražio pomoć, ali više nikada nije bio viđen. Potraga policije i meštana Majilovca počela je 25. jula, po povratku majke kući. Marina je ubrzo bila uhapšena pod sumnjom da je ubila sina.

Lovci su pronašli potom lobanju dečaka, ali ne i ostatak tela. Forenzičko ispitivanje pokazalo je da dečak nije imao povrede na lobanji. Potom je utvrđeno i da je lobanja naknadno podmetnuta u šumu, te da se ubistvo nije dogodilo na ovom mestu.

Darko Cvetanović

Marina je u martu 2011. bila osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina. Apelacioni sud je naredio ponavljanje suđenja, ali je prvostepeni sud ponovio istu presudu. U julu 2012. Apelacioni sud ju je oslobodio zbog nedostatka dokaza.

Marina Andrejić je, posle godina ćutanja, nedavno govorila za „Blic“, ali ne direktno o tragičnoj sudbini svog sina, već o jednoj drugoj tragediji.

Jedina osoba iz familije Andrejić sa kojom je Marina ostala u kontaktu bila je Jelena Šindrić (29), koju je u martu ove godine ubio bivši dečko Dejan Stojiljković (36).

- Samo želim da znam istinu. Ako je moj Đorđe živ, da ga vidim, a ako nije, da saznam šta mu se desilo. Poslednje što sam čula bili su krici. Ali ne baš krici: zvučalo mi je kao da doziva pomoć, ali mu je neko stavio ruku na usta pa ne može da pusti glas - rekla je tada Marina.

Otac mališana preminuo je nekoliko meseci nakon sina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija