• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

28.10.2016

21:44

ADRENALINSKO LUDILO ZAVLADALO BEOGRADOM! Pad dečaka sa Pupinovog mosta poslednji u nizu slučajeva bizarnog trenda!

Vesti

ADRENALINSKO LUDILO ZAVLADALO BEOGRADOM! Pad dečaka sa Pupinovog mosta poslednji u nizu slučajeva bizarnog trenda!

Podeli vest

Skokovi sa mostova, pentranje po krovovima, spuštanje niz oluke, vežbanje na ivicama mostova, samo su neke od vratolomija na koje se u poslednje vreme odlučuju mladi u želji za adrenalinskim šokom, ali i dokazivanjem. Poslednji u nizu je slučaj petnaestogodišnjaka koji je radio "vežbe propadanja" nasred Pupinovog mosta

Nemanja D. (15) iz Zemuna pao je juče ujutro sa Mosta "Mihajlo Pupin" (Zemun - Borča) sa 30 metara visine, i čudom preživeo!

Dečak je radio zgibove držeći se za betonsku ogradu između dve trake kad je pao u ambis, na obalu Dunava! Zadobio je prelome noge, ruke i pršljena i u svesnom stanju je prebačen u beogradski Urgentni centar.

Nije jedini

Kako saznajemo, Nemanja je učenik prve godine Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu. Sa nekoliko drugara pobegao je sa prva dva časa i oko 9.15 otišao do mosta kako bi u ekstremno teškim i opasnim uslovima radio vežbe.

Nije jedini!

Skokovi sa mostova, pentranje po krovovima, spuštanje niz oluke, vežbanje na ivicama mostova, samo su neke od vratolomija na koje se u poslednje vreme odlučuju mladi u želji za adrenalinskim šokom, ali i dokazivanjem. Slučaj Nemanje D. samo je poslednji u nizu.

Ovo je sve popularniji ulični vid treninga, sudeći barem po društvenih mrežama gde se dele snimci ove ekstremne discipline. To podrazumeva da se rade zgibovi i sklekovi na otvorenom prostoru, ali i u opasnim uslovima - kao na primer na ogradi mostova.

Mladi avanturisti nisu se ni letos držali podalje od mostova, pa su se tako pohvalili i skokovima sa istih - jedan sa novosadskog, dok se drugi mladić, odvažio na hrabri, a neko bi pre rekao i ludi potez sa Mosta na Adi.

Njegovi drugari su nam posle nezgode ispričali da Nemanji to nije prvi put da radi zgibove viseći nad ambisom, kao i da nije jedini koji se na taj način dokazuje u društvu.

- On uči za auto-lakirera. Čuo sam od njegovih drugova iz odeljenja da nije bio na prvom i drugom času, ali sam ga video ujutro ispred škole. Uzeo je od jednog učenika upaljač i sa četvoricom drugova otišao prema mostu - priča Nemanjin vršnjak.

On dodaje da veliki broj učenika ide do Pupinovog mosta, gde prekraćuju vreme kad pobegnu sa časova.

- Tu "blejimo", pušimo, glupiramo se... Čuo sam da je Nemanja i ranije radio zgibove viseći sa mosta, ali sada je prvi put otišao na najviši deo iznad reke i tamo radio vežbe. Ne znam da li je radio zgibove ili "propadanje" između dve betonske ograde. Pao je i udario u zemlju na metar od vode. Drugari koji su bili sa njim odmah su otrčali do škole i pozvali pomoć. Tetkica i ne znam ko od profesora pozvali su Hitnu pomoć i policiju, a onda su i oni otišli do mosta - navodi naš sagovornik.

Niko ga nije gurnuo

U beogradskoj policiji kažu da je na mesto nesreće upućen i gliser rečne policije.

- Kolege iz rečne policije su asistirale medicinskoj ekipi i pomogli da dečaka izvuku na most. On je sve vreme bio svestan. Imao je mnogo sreće jer je pao na mesto gde se Dunav povukao i ostala je zemlja.

Samo pola metra od mesta gde su ga pronašli nalazi se veliki kamen. Da je na njega pao, ne bi preživeo - kažu u policiji.

Učenici koji su bili sa povređenim maloletnikom dali su izjave. Utvrđeno je da Nemanju niko nije terao da visi nad rekom ni da radi vežbe, kao i da ga niko nije gurnuo. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ČITATELJKA

pre 7 godina

To su glupe a prema sebi i drugima potpuno neodgovorne i neosetljive osobe. Ne treba ih žaliti kada smrtno nastradaju - svakom društvu i svakoj državi je bolje bez takvih.

pustite ih

pre 7 godina

o cemu vi to ?! beze iz skole, fiksaju se svim i svacim, oduvek. ako zele da se ubijaju, pustite njih, i stitite ono malo normalnih , koji tesko opstaju zbog takvih. nekada su i domska deca bila bolja od ovih sa roditeljima ! samo nedelju dana pratite desavanja oko te, a i drugih skola, i sve ce vam biti jasno.

Deda Zvonce

pre 7 godina

Пре извесног времена сам налетео на ТВ прилог о момцима који раде свакакве ,,вратоломије". Истог секунда ми је кроз главу пролетела мисао ,,Боже, колико ли ће деце страдати због овог прилога?" Отресао сам главу да отерам ту мисао, али џабе! Новинари, извуците наравоученије сами.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija