• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2016

12:17

OTKRIVAMO! Obdukcija definitivno potvrdila: MALI RADENKO UMRO JER JE POGREŠNO LEČEN!

Vesti

OTKRIVAMO! Obdukcija definitivno potvrdila: MALI RADENKO UMRO JER JE POGREŠNO LEČEN!

Podeli vest

Radenko Nikodinović (8) preminuo je od gasne gangrene, nastale usled niza grešaka lekara iz Loznice, pokazali konačni rezultati obdukcije. Sledi veštačenje, a zatim i krivične prijave protiv odgovornih lekara

Ranu nisu očistili
Zvanična obdukcija potvrdila prisustvo tri bakterije u tkivu Radenkove ruke, do infekcije došlo jer rana nije bila dobro očišćena

Radenko Nikodinović (8) iz Kozjaka kod Loznice preminuo je od posledica gasne gangrene nastale usled niza lekarskih grešaka, pokazali su konačni rezultati obdukcije. Prema saznanjima Informera, biohemijske analize potvrdile su da su infekciju na Radenkovoj ruci izazvale tri vrste bakterija, pošto mu nakon preloma podlaktice nije dobro očišćena rana u lozničkoj bolnici.

Rezultati obdukcije poslati su u petak u Tužilaštvo u Loznici, gde će uslediti veštačenje, nakon čega se očekuje podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih lekara. Podsetimo, ortoped Dobrivoje Bojanić, koji je lečio malog Radenka, kao i pedijatri u lozničkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja, mogli bi da odgovaraju za teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je predviđena zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Ko je sve pravio greške u Radenkovom lečenju

* Ortoped Dobrivoje Bojanić - nije dobro očistio ranu na dečakovoj ruci nastalu posle otvorenog preloma
* Pedijatri u lozničkom Domu zdravlja - nisu primetili da se Radenku inficirala rana, iako je imao otok na njoj i visoku temperaturu
* Dežurni pedijatar u Loznici Milena Filipović - tvrdila da je dečak zdrav, iako je infekcija već bila poodmakla

Kako saznajemo, konačne analize obdukcije, koje su završene juče, potvrdile su ono što se i ranije sumnjalo - da je Radenko Nikodinović pogrešno lečen!

- Biohemijske analize, na koje se čekalo 20 dana, potvrdile su da je Radenko preminuo od posledica gasne gangrene koja se velikom brzinom širila po njegovom telu. Nju su izazvale tri vrste bakterija, izolovane iz rane na dečakovoj ruci. Do infekcije je najverovatnije došlo pošto lekari u Loznici nisu dobro očistili ranu nastalu posle dvostrukog otvorenog preloma podlaktice. Rezultati obdukcije poslati su u petak Tužilaštvu u Loznici, koje će posle veštačenja preduzeti dalje korake - kaže izvor Informera iz Ministarstva zdravlja, dok su nam u Institutu za sudsku medicinu u Beogradu potvrdili da su sve analize obdukcije poslate Tužilaštvu u Loznici.

Javni tužilac u Loznici Zoran Nestorović rekao je za Informer da će, čim dobije rezultate obdukcije, preduzeti dalje korake u utvrđivanju odgovornosti lekara.

Duša mi se cepa sada kada definitivno znam da su mog sina ubile lekarske greške! Hoću da svi krivci odgovaraju
Milan Nikodinović, Radenkov otac

- Dobio sam informacije da je obdukcioni nalaz gotov i očekujem da uskoro stigne u tužilaštvo. Za sada ga nisam dobio. U opštem je u interesu da se ovaj slučaj što pre reši i da se utvrdi da li je bilo propusta u lečenju dečaka Radenka Nikodinovića. Čim stignu svi potrebni nalazi, po hitnom postupku preduzeću sve dalje potrebne radnje - rekao je Nestorović.

Milan Nikodinović, otac pokojnog dečaka, kaže za Informer da je ovim rezultatima samo još jednom dokazano da su za smrt njegovog sina odgovorni lekari u Loznici, pre svih ortoped dr Dobrivoje Bojanić!

- Čim su prvi rezultati pokazali da je uzrok smrti gasna gangrena, znao samo da će i zvanični rezultati pokazati isto. Šta da vam kažem?! Moje sumnje su potvrđene, ali mi se duša cepa sada kada znam da je moj Radenko umro greškom lekara. Danas možda ne bih davao ovakve izjave da loznički lekari, a pogotovo dr Bojanić nisu bili nemarni i nesavesni pri lečenju mog deteta. Očekujem da će tužilaštvo odmah delovati i da će pravda biti zadovoljena, jer svi odgovorni treba krivično da odgovaraju - ističe Nikodinović.


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
u magnovenju

pre 7 godina

Krivaca ima vise i nadam se da ce svi dobiti zasluzene kazne.

neno

pre 7 godina

Nista, sad lepo jedan dudov kolac da se spremi i nek ga ceka ...pa da ga nabijemo kako obicaji nalazu. Ende

marija

pre 7 godina

Infekciju nisu izazvale bakterije ( koliko ja razumem) nego lekari...

bubsvaba

pre 7 godina

Tužilaštvo i sudstvo na potezu da se do nekle zadovolji pravda sa maksimalnim kaznama i pduzimanje licence trajno pa motiku u sake i na njivu posle izdržane kazne.

Slobodan

pre 7 godina

Konačno da se nadamo kako će pravda stići i one koji su do sada bili nedostižni. Samo šteta za Srbiju i građane Loznice što ovu Vladu i ministra Lončara nismo imali i u ranijem slučaju, kada je u istoj bolnici, maloj devojčici umesto slepog creva pijani lekar Gavrilović izvadio i odstranio jajnike.

Deks

pre 7 godina

Zanimljivo je da se u ovom slučaju uopšte ne spominje kako je antibiotički zbrinuta povreda ovog dečaka. Laik sam ali znam da je nemoguće stopostotno očistiti bilo koju ranu i zato se radi preventive kod velikih rana odmah prepisuju antibiotici, šta se desilo u ovom slučaju? Je li bilo oklevanja lekara da prepišu antibiotike zbog masovne histerije oko preuveličanog straha od "nepotrebne" upotrebe antibiotika? Javnost bi morala znati punu istinu.

sestra

pre 7 godina

A šta je sa lekarima sa instituta ?ako su znali za gasnu gangrenu a znali su zasto nije uradjena amputacija ?decak je proveo tri dana na institutu???

moravka

pre 7 godina

a sta je sa Beogradskim lekarima,pa zar nisu oni ucestvovali u finisu???

mršava trojka

pre 7 godina

Ma jooook, pa gde njih na odgovornost ? Pa oni su bili LJUBAZNI i sve su učinili za dečaka (osim onog što je trebalo da se učini).

Marija

pre 7 godina

Pa gde mogu biti naucnici iz Beograda krivi.Njih je cak 56 ,ucrstvovalo u lecenju a sve svalili na ovog mucenog ortopeda koji je dete video u nedelju prvi put i drugi put u sredu kad ga je i uputio naucnicima koji sve uradise vrlo ljubazno osim onog sto je bilo jedino opravdano_amputaciju.Ej Srbijo kad nama novine tuze sude i osudjuju pre procesa.Naravno da i Institut snosi krivicu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija