• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

29.10.2016

15:45

TORTURA U SOBI 47 ZATVORA U SMEDEREVU! Robijaši tukli cimera i primoravali ga na seks?!

Vesti

TORTURA U SOBI 47 ZATVORA U SMEDEREVU! Robijaši tukli cimera i primoravali ga na seks?!

Podeli vest

Milan J. (23) i Nenad J. (32) osuđeni su nepravosnažno pred Višim sudom u Smederevu na ukupno 14,5 godina zatvora jer su kao pritvorenici Okružnog zatvora u Smederevu silovali i zlostavljali pritvorenika D. J. (28).

Njih dvojica su žrtvu dva meseca tukli, palili mu genitalije, primoravali na oralni i analni seks i čak su ga silovali drškom od metle.

Tortura u sobi 47 zatvora počela je krajem decembra prošle i trajala do sredine februara ove godine. Milan J. u pritvoru je čekao presudu zbog teškog ubistva, a Nenad J. je pritvoren zbog razbojništva.

Žrtva D. J. u pritvoru je bila zbog zloupotreba droge.Tokom iživljavanja nad žrtvom, terali su ga da pije urin i vodu iz wc šolje i da liže pod. Nagovarali su ga da se obesi "jer nije za život", a i zato što su smatrali da je homoseksualac.

Nenad J. je negirao silovanje i mučenje, a naveo je da je D. J. "sam sebe zapalio iz higijenskih razloga". Milan J. je u istrazi priznao da je primorao D. J. da ga oralno zadovoljava, tako što ga je tukao, ali je negirao silovanje.

Milan J. je inače pravosnažno osuđen za teško ubistvo počinjeno prošle godine. Tokom pljačke kuće u Smederevu, šrafcigerom je ubio vlasnicu M. P. (58) i za to dobio 18 godina zatvora.Upućeni kažu da u srpskim zatvorima postoji seksualno iskorišćavanje i zlostavljanje, posebno kada je reč o osuđenicima na decenijske kazne, koji su svesni da to ne može bitno promeniti njihov zatvorski staž. Silovanja uglavnom ostanu među zidinama ćelija. Pokretanje krivičnog postupka smatra se podvigom, a da silovanje dobije ovakav sudski epilog to je u Srbiji nezabeleženo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vule

pre 7 godina

Kad ce politicari kriminalci koji 25 godina peljese i tajkuni u zatvor

Vozd

pre 7 godina

Zato se zatvorenici razdvajaju po sobama na osnovu zlocina koji su pocili. Ovi stavili ubicu sa nekim kome su nasli malo trave u dzepu, i sta drugo da ocekujete.

DJovan

pre 7 godina

Culi ste dobro 18 godina za tesko ubistvo, pa onda neko kaze ovo je pravna I drzava pravde, za koga za ubice, silovatelje pljackase, lopove svih vrsta, samo ne za obicne postene I vredne ljude, koji zive od svog rada I nikoga ne ugrozavaju, to je SRPSKO KRIVOSUDJE, tako ga zovite, jer to zasluzuje.

marko

pre 7 godina

Ja hteo da pitam kakav je bio seks a vidim vec ste sve opisali. Fuj

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija