• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.-M.G.

31.10.2016

22:44

ISTRAGA U ILEGALNOM DOMU ZA STARE U PANČEVU POKAZALA: Opušak izazvao požar, izgorelo troje staraca!

Vesti

ISTRAGA U ILEGALNOM DOMU ZA STARE U PANČEVU POKAZALA: Opušak izazvao požar, izgorelo troje staraca!

Podeli vest

Troje korisnika "divljeg" doma za stare u Pančevu najverovatnije je stradalo zbog neugašene cigarete koja je zapalila krevet. Još 11 staraca je povređeno

Neugašeni opušak cigarete najverovatnije je prouzrokovao požar u kojem je u subotu ujutro troje starih i nemoćnih korisnika ilegalnog staračkog doma u Pančevu smrtno stradalo, a njih 11 povređeno! Tragedija se odigrala u zgradi u kojoj se izdaju apartmani u kojima su privremeno bili smešteni nemoćni starci iz ilegalnog doma.

Po svemu sudeći, neko od stanara je pušio cigaretu koja mu je ispala i zapalila krevet u jednoj od soba "Magnolija luks apartmana", na drugom spratu zgrade u Ulici Svetog Save 60. Požar se potom brzo proširio na još dve sobe.

Fatalna selidba

Troje staraca, korisnika ilegalnog staračkog doma u Pančevu, nastradalo je u subotu ujutro u požaru koji je zahvatio zgradu sa apartmanima za iznajmljivanje, u kojima su bili privremeno smešteni.

Po svemu sudeći, neko od stanara je pušio cigaretu koja mu je ispala i zapalila krevet u jednoj od soba "Magnolija luks apartmana", na drugom spratu zgrade u Ulici Svetog Save 60. Požar se potom brzo proširio na još dve sobe, pa je još 11 staraca povređeno i zbrinuti su u bolnicama.

 

 

Identitet poginulih će danas biti zvanično saopšten, pošto se završi obdukcija. Za sada je poznato da su u pitanju dve žene i jedan muškarac i da su skončali u velikim mukama izgorevši u krevetima. Povređeni u požaru prošli su uglavnom sa lakšim povredama.

Informer

Svi oni su nekoliko dana pre tragedije premešteni u "Magnolija luks apartmane" iz "divljeg" staračkog doma "Alfa" na Jabučkom putu zbog kvara na grejnim instalacijama. Navodno su na novoj adresi, koja je u stvari hostel od devet stambenih jedinica, trebalo da ostanu tek nekoliko dana!

- Upravnici neprijavljenog staračkog doma Ljiljani Milošević odmah je određen pritvor zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, pošto je starački dom otvorila na crno, bez potrebne dokumentacije i dozvola. Steva Stojkov, vlasnik "Magnolija luks apartmana", odgovaraće za pomaganje - naveo je naš izvor iz istrage.

Umesto domova registruju pansione

Pokrajinski sekretar za socijalni rad Predrag Vuletić istakao je povodom ovog slučaja da je od početka godine na teritoriji Vojvodine zatvoreno čak 29 ilegalnih neprijavljenih staračkih domova:
- Oni su bili registrovani kao ugostiteljski objekti, pansioni ili hosteli. Uhapšena Miloševićeva takođe nije bila registrovana za pružanje usluga smeštaja i nege za stara lica. Tri puta smo joj uručivali naloge za zatvaranje njenih "domova" pošto smo prethodno dobijali anonimne telefonske prijave.

Ostalo je pod znakom pitanja kako je uhapšenoj "upravnici", kojoj je do sada dva puta zabranjivan rad u toj delatnosti zbog neadekvatnih uslova i usluga, treći put pošlo za rukom da sa istim radnicima nastavi da vodi ilegalne domove za stare!

Nebriga dece

Resorni ministar Aleksandar Vulin je upitao tužilaštvo i sve nadležne državne organe kako je moguće da se to dešava i upitao je decu nastradalih zašto su svoje roditelje ostavili u ilegalnom staračkom domu.

- Na sajtu Ministarstva rada postoji spisak legalnih domova za stare. Apelujem na sve da ne ostavljaju članove svojih porodica u ilegalnim domovima. Kao što vidite, oni nemaju zdravstvenu zaštitu, nemaju lekara ni protivpožarnu zaštitu. Država ne može sve sama, ne može da istraži svaki stan - napomenuo je Vulin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tori

pre 7 godina

Da drzava NE moze da istrazi svaki stan al za ovaj slucaj znalo se dobro.,bllo je I anonimnjih poziva,I dva puta zabranjen rad.Sta je Jos trebalo da bude? Svi odgovorni koji nisu obavili svoj posao da snose odgovornost za posledice.

bogster

pre 7 godina

Više od reči!! http://www.magnolijalux.com/

jjjj

pre 7 godina

Trebalo bi da bude optuzen i onaj ko je ostavio jadne ljude u ovakvom, ilegalnom domu.

drago markovic

pre 7 godina

VULINE @ Nisi u pravu.Vama,mislim drzavnim sluzbama sve se servira na tacni.Sto najgore gnjavite onog ko vam dojavi nelegalne radnje:Npr. Prijavi se nelegalna gradnja na legalnom stambenom objektu.Kojom radnjom drugim stanarima  urusavaju njihov stan i normalno koristenje istog.Sest meseci kupac ( neznamo ni koje) dovodi majstore divlje bez registrovane firme.Prosiruju lodje i po Pet metara van zgrade u postojecoj sirini i zaklanjaju fnevno svetlo stanaru ispod.Inace svaka lodja na stanu iznad bila je kraca da bi donji stan imao svetlo.Stan koji je izmedju dva koji izasliDOGRADILI  lodje nema svetlost tsko da u dve prostorije predsoblje i trpezariji mora goreti dijalica po cro dan.Prijavljeno u opstini Zvezdara gradjevinskoj i komunalnoj inspekciji i vodecim ljudima opstine koji su vlast,obecali prefuzeti mere zakonom predvidjene i nista.Prijavljeno i u gradu.Oni traze da im se da puno ime i prezime onog ko prijavljuje, a ne onog ko radi,jer kad im kazes adresu odmah zakeraju jer izvodjača znaju i nista ne preduzimaju,zato sto neku korist imaju.Veoma vazno ni opstinski ni gradski inspektori ne rade svoj posao iako obavesteni vise puta .ZAR TO NIJE KRIVIĆNO DELO U VEZI SA POSLOM I ZLOUPOTREBOM POLOZAJA.n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija